Nieuws van vandaag


Almere - 'Daklozenopvang heeft geprofiteerd van corona'

02-04-21

Hoe kan je voor dak- en thuislozen de positieve veranderingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden behouden? Over die vraag buigen het Leger des Heils en de gemeente Almere zich de komende tijd.

Het coronavirus en de komst van de anderhalvemetersamenleving zorgden er vorig jaar rond deze tijd voor dat de opvang voor daklozen op de schop moest. Slaapzalen met soms wel zes bedden konden plotseling niet meer.

Aan de Wisselweg in Almere Stad zijn toen tijdelijke opvangunits neergezet. En in Almere Poort is een leegstaand schoolgebouw in gebruik genomen om mensen tijdelijk in onder te brengen. Tenslotte zijn ook kamers in het Best Western Hotel gehuurd.

Het hebben van een eigen ruimte doet daklozen goed, ziet Luc Tanja van het Leger des Heils. "De mensen die er wonen zeggen: oh wat fijn. Hier heb ik rust." Vanuit die positie zijn ze beter in staat aan te werken aan een toekomstplan.


Lees meer

Marknesse - Tulpentelers boeren na rampjaar nu wel goed

02-04-21

Waar vorig jaar tulpen door de coronacrisis niets tot bijna niets opbrachten, is 2021 een opmerkelijk goed jaar voor de telers. Vorig jaar werd bijna de volledige oogst doorgedraaid of gratis weggegeven. Door de uitbraak van COVID-19 verdween mondiaal de complete afzetmarkt.


Lees meer

Urk - Urk heeft vanaf nu een zalmautomaat

02-04-21

Urk heeft sinds donderdag een automaat met ambachtelijk gerookte zalm in de haven staan. In het apparaat zitten 84 zalmmoten en blikjes en flesjes drinken. Anja Keuter zette de automaat op de oprit van haar huis. De Urkse benadrukt dat het geen 1-aprilgrap is. "Dat dachten mensen, maar ik had niet bij 1 april stilgestaan", lacht ze.


Lees meer

Urk - Dominee Uitslag: 'Journalisten, laat kerkgangers op zondag met rust'

02-04-21

Dominee Alwin Uitslag van de christelijk gereformeerde Eben-Haëzerkerk op Urk roept journalisten op om kerkgangers op zondag met rust te laten. Aanleiding zijn de geweldsincidenten van afgelopen zondag bij de Sionkerk op Urk. Daar werd een verslaggever van PowNed aangevallen.


Lees meer

Flevoland - Onderzoek naar effect woelende vissen op bodem Oostvaardersplassen

02-04-21

De komende twee maanden wordt in de Oostvaardersplassen onderzocht of wind en vissen die de bodem omwoelen effect hebben op de waterkwaliteit. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands instituut voor ecologie.

Vissen die de bodem omwoelen zijn bijvoorbeeld brasem en karpers. Zij doen dat volgens Staatsbosbeheer omdat ze op zoek zijn naar voedsel. Dat zorgt ervoor dat het water troebel wordt en er minder licht door het water kan doordringen tot de bodem. Onderzoekers willen weten of dat er voor zorgt dat er minder planten op de bodem groeien en of kleine waterdiertjes meer moeite hebben met het vinden van voedsel.


Lees meer

Almere - Militair veroordeeld tot één jaar cel voor verkrachten collega

02-04-21

Een 24-jarige man uit Almere is door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De man maakte zich in 2019 schuldig aan verkrachting van een vrouwelijke collega, toen hij in dienst was van de landmacht.


Lees meer

Urk - 'Stenengooier' heeft zich niet gemeld, politie geeft camerabeelden vrij

02-04-21

De persoon die heeft geprobeerd een ruit van het huis van de burgemeester van Urk in te gooien, heeft zich nog niet gemeld bij de politie. De politie had de 'stenengooier' tot vrijdag de tijd gegeven om zichzelf aan te geven, anders zouden camerabeelden van de dader worden vrijgegeven.


Lees meer

Biddinghuizen - 19-jarige drugsdealer aangehouden

02-04-21

De politie heeft donderdag een 19-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden. Omdat vermoed werd dat hij vanuit zijn auto drugs zou dealen, werd het voertuig onderzocht. Er werden verschillende hard- en softdrugs gevonden.

In totaal lagen er meer dan zestig zakjes cannabis, ruim vijftig zakjes wit poeder en een grote hoeveelheid pillen en sigaretten.


Lees meer

Lelystad - Dancetour gaat ook dit jaar niet door

02-04-21

Het rondreizend dance-evenement Dancetour gaat ook dit jaar niet door vanwege corona. Het festival zou op 13 mei naar Lelystad komen. Ook vorig jaar werd Dancetour noodgedwongen afgeblazen.


Lees meer

Almere - Opnieuw 20 jaar cel voor 'riviermoord' Suriname

02-04-21

Sharied S. is vrijdag opnieuw veroordeeld tot twintig jaar cel voor het vermoorden van de Almeerse Aradhana Nazir in Suriname. De vrouw belandde in juni 2015 door toedoen van S. 's nachts in een grote rivier, aldus het gerechtshof in Leeuwarden. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.


Lees meer

Almere - Online boodschappen doneren aan voedselbank

02-04-21

Wie voedsel aan de Voedselbank in Almere wil doneren, kan dat vanaf nu ook digitaal doen. De organisatie heeft daarvoor een speciale webwinkel opgezet. Via de website van de Voedselbank kunnen mensen een winkelmandje vullen en dat afrekenen om op die manier alsnog de producten te doneren.


Lees meer

Flevoland - Draagvlak voor bezoekersmaximum van één per dag daalt

02-04-21

Het draagvlak voor de adviesregel van de Rijksoverheid om maximaal één bezoeker per dag te ontvangen is in Flevoland behoorlijk gedaald. Dat meldt LocalFocus op basis van de cijfers van het RIVM.

Eind januari lag het draagvlak onder de Flevolanders op bijna 60 procent. Begin maart is dat afgenomen tot ongeveer 37 procent. Dat het draagvlak is gedaald wil niet zeggen dat Flevolanders zich niet houden aan het advies. Begin maart zegt 81 procent van de Flevolanders de aanbeveling na te leven. Eind januari was dat 84 procent.


Lees meer

Flevoland - Stikstofclaim roept op tot haast met vergunningen

02-04-21

Het Rijk en de provincies moeten twee jaar na een uitspraak van de Raad van State over stikstof nu eindelijk eens boeren hun vergunningen voor activiteiten en uitbreidingen geven. Die oproep doet een advocaat van de in Dronten gevestigde Stichting Stikstof Claim (SSC) aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.


Lees meer

Noordoostpolder - Theatervoorstelling op de stoep met "Theater voor Thuys"

02-04-21

Om cultuur in tijden van corona alsnog bij de mensen te krijgen, zijn cultuurinstellingen op zoek naar creatieve oplossingen. Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft zo'n oplossing gevonden in de vorm van "Theater voor Thuys". Inwoners van de Noordoostpolder kunnen een minivoorstelling aanvragen, die dan bijvoorbeeld op de stoep voor een huis gespeeld wordt.


Lees meer

Almere - Pascal Jansen nog twee jaar trainer van AZ

02-04-21

Almeerder Pascal Jansen is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van de Alkmaarse voetbalclub AZ.

Jansen is sinds december vorig jaar hoofdtrainer van AZ, dat op de derde plaats staat in de Eredivisie. Hij volgde toen de ontslagen Arne Slot op.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp