Nieuws van vandaag


Biddinghuizen - OM wil Walibi vervolgen voor ongeluk met kart

03-09-19

Het Openbaar Ministerie is voornemens om Walibi Holland te vervolgen naar aanleiding van een dramatisch kartongeluk vorig jaar. Een woordvoerder van het OM laat weten dat ''de exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren.''


Lees meer

Flevoland - Visstropers beboet in Lelystad en Dronten

03-09-19

Na klachten van wandelaars zijn in Lelystad en Dronten visstropers beboet. Dat zijn mensen die vissen met als doel de dieren mee te nemen. In totaal zijn er 11 boetes uitgedeeld en in Lelystad ook nog 10 voor onder meer nachtvissen waar dit niet is toegestaan.


Lees meer

Lelystad - Opnieuw negatief zwemadvies Bovenwater

03-09-19

Voor recreatieplas 't Bovenwater in Lelystad geldt vanaf dinsdag opnieuw een negatief zwemadvies. Er zit zoveel blauwalg in het water dat zwemmen wordt afgeraden.

Eerder gold het negatieve advies ook al, maar vorige week woensdag werd dat ingetrokken. Toen gold alleen nog een waarschuwing. Dat betekent dat er nog wel blauwalg kan voorkomen. Bij blauwalg is er kans op huidirritatie en maag- en darmklachten.


Lees meer

Almere - Rechter: NS schendt privacy Almeerder niet

03-09-19

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft terecht geoordeeld dat de Nederlandse Spoorwegen niet de privacy schenden van een man uit Almere. Die reist met een persoonlijke ov-chipkaart met een treinabonnement en stelt dat de NS zijn persoonsgegevens opslaat zonder dat dat nodig is.


Lees meer

Lelystad - Inwoners mogen meedenken over bezuinigingen

03-09-19

Gemeente Lelystad organiseert vier avonden om van inwoners te horen waarop er bezuinigd kan worden en waarop juist niet. Lelystad heeft de komende jaren een structureel tekort van zeven miljoen euro op de begroting. Dat komt voornamelijk door een lagere bijdrage van het Rijk.


Lees meer

Lelystad - Avondsluiting Lelystad Airport door personeelsproblemen

03-09-19

Lelystad Airport is deze week tijdens de avonduren gesloten voor al het vliegverkeer. Door een combinatie van ziekte, de vakantieperiode, en trainingen die gegeven worden is het vliegveld niet in staat om 's avonds de gebruikelijke diensten en ondersteuning te bieden. Vandaar dat besloten is om na 18:00 uur 's avonds geen vliegverkeer meer toe te staan. Normaal gesproken is de luchthaven doordeweeks tot 22:00 uur geopend.


Lees meer

Lelystad - Steekpartij in Opsporing Verzocht

03-09-19

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een steekpartij die afgelopen weekend in Lelystad plaatsvond.

Een 18-jarige man raakte bij dit incident op het horecapleintje bij de Stelling gewond. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis, maar de toedracht voor de steekpartij is nog onduidelijk. De politie heeft ook nog niemand kunnen oppakken.


Lees meer

Flevoland - Bijna 500 keer geweld tegen politie Midden-Nederland

03-09-19

In de eerste helft van dit jaar is er 487 keer melding gedaan van geweld tegen politieagenten van de eenheid Midden-Nederland. Daarmee staat de politieregio, die Flevoland en Utrecht omvat, op de zevende plek. Dat blijkt uit cijfers die de politie dinsdag heeft vrijgegeven.


Lees meer

Almere - City FC wil dit seizoen promoveren

03-09-19

De transfermarkt in de voetballerij sloot maandag om middernacht. Dat betekent dat spelers tot januari niet meer van club kunnen veranderen. Almere City FC heeft haar selectie dus definitief rond en algemeen directeur John Bes is helder over de doelstelling dit seizoen: "Wij willen promoveren, laat dat duidelijk zijn!"


Lees meer

Lelystad - 'Onderzoek gezondheidsschade vogels bij vliegveld'

03-09-19

Nieuwe informatie over de gezondheidsschade bij vogels door vliegvelden moet worden meegenomen in de besluitvorming over Lelystad Airport. Dat vindt de Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. De partij verwijst naar nieuw onderzoek waaruit zou blijken dat vogels mogelijk doof en agressief worden rondom vliegvelden.


Lees meer

Almere - Man in weekend ernstig mishandeld

03-09-19

Een 25-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Almere ernstig mishandeld. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt.

De mishandeling vond plaats op de Marktmeesterstraat. Het Almeerse slachtoffer werd door twee mannen herhaaldelijk tegen zijn hoofd geslagen en geschopt.


Lees meer

Almere - Voormalig OR-voorzitter politie in beroep tegen ontslag

03-09-19

Oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie Frank Giltay uit Almere gaat in beroep tegen zijn strafontslag. Maandag 16 september buigt de bestuursrechter in Utrecht zich over de zaak.

Giltay werd in december 2017 ontslagen, vanwege ernstig plichtsverzuim. Korpschef Erik Akerboom stelde destijds dat de Almeerder bij herhaling onverantwoordelijk was omgegaan met financiële middelen van de politie. Het ontslag volgde op een intern onderzoek. Daaruit bleek dat onder Giltays voorzitterschap jarenlang budgetten fors waren overschreden en er forse declaraties waren ingediend voor etentjes en vergaderingen buiten de deur.


Lees meer

Almere - Man mishandeld en beroofd van horloge

03-09-19

Een 26-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag op het Gangboord in Almere beroofd. Twee mannen vielen hem aan toen hij rond 02:15 uur uit zijn auto stapte, en beroofden hem van zijn horloge.

De overvallers vluchtten parallel aan de busbaan richting Kruidenwijk. Het slachtoffer zette de achtervolging in. Hij wist één van de daders te tackelen, maar het lukte hem daarna niet de overvaller in bedwang te houden.


Lees meer

Almere - Campagne tegen zwijgcultuur rond criminele jongere

03-09-19

Almere is één van de acht steden die meedoet aan een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem tegen jonge criminelen. Volgens de organisatie is de identiteit van jonge inbrekers, straatrovers of overvallers vaak bekend in de omgeving, maar heerst er een zwijgcultuur.


Lees meer

Almere - Almeerder doodgeschoten op Curaçao

03-09-19

Een 23-jarige man uit Almere is maandag doodgeschoten op Curaçao. Dat meldt Het Parool. De man stond 's ochtends in Willemstad voor wat winkels geparkeerd, toen twee onbekenden hem onder vuur namen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp