Nieuws van vandaag


Dronten - Van manege naar woonwijk: "Ik hoop dat het niet te druk wordt"

03-11-23

Langs De Zuid in Dronten wordt hard gewerkt. Op de plek waar paarden jarenlang galoppeerden in en rond de Flevomanege, verrijst nu een nieuw buurtje: De Zuiderweide.

"Er komt een grote diversiteit van woningen", zegt projectmakelaar Naud Rommens. Ruim 140 woningen en appartementen zullen er gebouwd worden. "Denk aan levensloopwoningen, rug-aan-rug-woningen maar ook vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap-woningen. Eigenlijk van alles wat."

[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231103Wonen_AF5BDD9EDA5B4974C1258A5C00533B3D.jpg]Omwonenden vinden het prima dat er huizen gebouwd worden, maar ze hebben ook bedenkingen. "Ik vind het wel mooi als het ook een beetje groen blijft", is de reactie van een mevrouw die langs terrein rijdt. "Ik hoop dat het niet te druk wordt." Projectmakelaar Rommens: "Er komen wel iets meer woningen maar De Zuid is al een drukke weg in Dronten. Dus dat zal niet heel veel veranderen."

Herinnering aan de manege
Mensen die aan de rand van het terrein wonen missen de Flevomanege die sinds begin dit jaar verhuisd is naar de Wissentweg in het dorp. Toen de manege nog aan De Zuid lag kwamen sommige buurtbewoners er weleens om paard te rijden.

Schrale troost is dat er straks nog wel iets van de oude manege terug te zien is in de nieuwe woningen. Rommens: "Op dit terrein stond een paardenschuur die gemaakt was van schokbeton dat kenmerkend is voor de polder. Elementen daarvan gaan we gebruiken in de rug-aan-rug-woningen."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231103woningbouwzuiderweide322-26-03.02_FF64EFF97F36AA4DC1258A5C005364CE.jpg]

Met de verkoop van de appartementen en woningen gaat het goed, zegt Rommens. Ze kosten tussen de drie en zes ton. "Er zijn nog een paar beschikbaar", zegt de projectmakelaar. Wanneer het het wijkje afgebouwd is, is nog niet bekend. "Het zal nog wel een aantal jaar duren."


Lees meer

Flevoland - Hamer en laarzen voor nieuwe commissaris van de Koning

03-11-23

De nieuwe commissaris van de Koning, Arjen Gerritsen, is vrijdagmiddag welkom geheten op het provinciehuis in Lelystad. Hij ontving de voorzittershamer en hij kreeg symbolisch een paar laarzen aangeboden waarmee hij zijn eerste stappen in de polderklei kan zetten.

Bij de speciale bijeenkomst hielden gedeputeerden en burgemeesters toespraken en ook Gerritsen zelf sprak. Hij werd vorige week al officieel beëdigd. Gerritsen volgt Leen Verbeek op die dinsdag afscheid nam en met pensioen is gegaan.

[video:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/video/middel/231103_www_CvdK.mp4]Jongste burgemeester ooit
De 53-jarige Gerritsen komt uit het Twentse Enter. Twintig jaar geleden was hij in Haren de jongste burgemeester van Nederland. Daarna was hij burgemeester in De Bilt en de afgelopen zeven jaar had hij die functie in Almelo. Hij kreeg dinsdag bij zijn afscheid nog de lovende woorden dat hij als burgemeester van Almelo Twente weer op de kaart had gezet.

Gerritsen zei zich sterk te gaan maken voor de ontwikkeling van Flevoland. "Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten, de medewerkers en met de inwoners aan de slag te gaan in Flevoland", zei de nieuwe commissaris van de Koning. "Dit is een provincie van kansen en beloften." Gerritsen zal de komende tijd zware politieke dossiers op zijn bord krijgen als de Lelylijn, de IJmeerverbinding, Flevolandse woningbouw en de stikstofproblematiek.


Lees meer

Almere - Schade door explosie appartement, woningen tijdelijk ontruimd

03-11-23

Een appartement aan de Salsastraat in Almere Stad heeft vrijdagmiddag rond 13.00 uur fikse schade opgelopen door een explosie. Dat meldt de politie. Wat er precies is ontploft is nog niet duidelijk.

Door de explosie klapte een van de ramen van het appartement eruit. Ook ontstond er schade aan het portiek van de flat. Naastgelegen appartementen zijn korte tijd ontruimd. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek.


Lees meer

Lelystad - Muur van 5 meter hoog inzet van rechtszaak

03-11-23

Heeft de Eerste Lelystadse Schroothandel (ELS) uit Lelystad een onveilige muur gebouwd? Die vraag stond donderdag centraal in de rechtbank in Utrecht. Daar diende de zaak die ELS had aangespannen tegen de provincie Flevoland.

De schroothandel had de muur tot 5 meter verhoogd aan de Staalstraat in Lelystad. Volgens de buurman, Heijnen Systems BV, is de muur gevaarlijk. Heijnen is door de verhoogde muur een deel van zijn terrein aan de Staalstraat kwijt. Zijn personeel zou rond de muur niet veilig kunnen werken. Daarom stapte de buurman naar de provincie Flevoland.

De provincie deed onderzoek naar de muur. ‘Deze te hoge muur is niet veilig’, zo stelde de provincie vast. Daarna legde de provincie een dwangsom op van 15.000 euro aan ELS. Het bedrijf moet voor 24 oktober de muur verlagen tot 2 meter hoog. ELS daagde daarop de provincie Flevoland voor de rechter. Een eigen deskundige van ELS had berekend dat de vijf meter hoge muur wel veilig is.

Is er geen compromis mogelijk?
De buren waren in de zaal dicht bij een akkoord om de schutting op 3 meter te houden, maar op de gang van de rechtbank konden ze het toch niet eens worden. Nu twee deskundigen het niet eens zijn, moet de rechter een oordeel vellen over de hoogte. De muur mag in ieder geval blijven staan tot de uitspraak. De rechter beslist over twee weken.


Lees meer

Dronten - Drontenaar Abtin Salem klaar voor het Regio Songfestival

03-11-23

Drontenaar Abtin Salem is helemaal klaar voor de finale van het Regio Songfestival, dat zaterdag plaatsvindt in de Stadsschouwburg in Utrecht. De Flevolandse inzending treedt daar op met het nummer Kleurenblind. Ondanks zijn goede voorbereiding, is Salem wel zenuwachtig.

"Gezonde zenuwen, geen slechte", verklaart de Drontenaar. Abtin probeert die zenuwen onder controle te houden door vooral rustig te blijven, laatste stemoefeningen te doen en de act door te nemen. "Ik ben heel erg aan het focussen op mijn stem en mijn performance. Zo ben ik een beetje aan het voorbereiden."

Optreden zonder gitaar
In de videoclip van het nummer Kleurenblind was Abtin nog te zien met een gitaar op het podium. Zaterdag zal dat niet meer het geval zijn. "Dat is omdat het songfestival geen akoestische bands heeft. Het is allemaal opgenomen in de studio. Dan speel ik liever geen gitaar en ben ik meer met het publiek bezig. Ze lekker laten dansen en klappen."

Abtin weet ook al wat hij aan gaat doen naar de finale. "Ik wilde iets comfortabels, basic, maar niet te basic zodat het wel een beetje show is." Een styliste is toen daarnaar gaan kijken en ik was het meteen eens met de eerste keuze, zegt de Drontenaar. "Een groene bodywarmer met een dun truitje eronder met een stoffen broek. Heel comfortabel."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231103abtin4_86B2B336AC6049A7C1258A5B00778055.jpg:De outfit van Abtin Salem voor de finale.]'Er zijn zoveel kanshebbers'
Abtin is als elfde aan de beurt van de dertien acts. Hij weet niet of hij de winst gaat pakken omdat er zoveel kanshebbers zijn. Zelf heeft hij ook wat favorieten. "Ik vind dat de artieste van Limburg een prachtige stem heeft, heel gecontroleerd. Ook vind ik dat Friesland een leuk, dansbaar nummer heeft. De Utrechtse inzending heeft ook een heel mooie stem. Dat zijn toch wel mijn drie favorieten."

Regio Songfestival
Het Regio Songfestival wordt zaterdag voor het eerst gehouden. Dertien regionale omroepen strijden dan in de Utrechtse Stadsschouwburg tegen elkaar in de finale. Deze zomer werd bekend dat Abtin Salem voor Flevoland naar de finale gaat.

Zaterdag 4 november om 20.30 uur wordt de finale van het Regio Songfestival live uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Het nummer Kleurenblind van Abtin Salem:[https://youtu.be/75rqWvcVA4Q]


Lees meer

Lelystad - Milieuorganisatie krijgt gelijk: provincie had moeten handhaven bij asfaltcentrale

03-11-23

De provincie Flevoland heeft ten onrechte het handhavingsverzoek van een milieuorganisatie tegen de asfaltcentrale in Lelystad afgewezen. Tot die conclusie is de rechtbank in Utrecht gekomen. Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) had hierover een zaak aangespannen tegen de provincie.

Volgens MOB houdt de asfaltcentrale zich niet voldoende aan de verplichting om informatie te delen over de uitstoot van zogenoemde Zeer Zorgwekkende Stoffen en hoe ze deze uitstoot mogelijk kunnen beperken. De milieuvergunning verplicht de fabriek deze informatie te delen.

Kankerverwekkende PAK's
De milieuorganisatie wilde dat er zou worden gehandhaafd op deze verplichting. De provincie wees dit af omdat de centrale wel aan de verplichting zouden hebben voldaan door informatie te delen over metingen van benzeen en kankerverwekkende PAK’s.

De rechtbank is het met MOB eens dat er ook inzicht had moeten worden gegeven in de uitstoot van andere stoffen. Volgens de rechters had de provincie deze ontbrekende informatie moeten opvragen en had de asfaltcentrale deze informatie moeten aanleveren. "Nu dit niet is gebeurd hebben gedeputeerde staten het handhavingsverzoek van eiseres ten onrechte afgewezen", concludeert de rechtbank in het vonnis.

Toegestane grenswaarden
De milieuorganisatie vindt dat de asfaltcentrale ook niet duidelijk heeft gemaakt welke mogelijkheden zijn onderzocht om de uitstoot van de Zeer Zorgwekkende Stoffen te beperken. De provincie vond onderzoek daarnaar niet nodig omdat de uitstoot van benzeen en PAK’s al lager ligt dan de toegestane grenswaarden. Bovendien zou de fabriek al van de best beschikbare techniek gebruik maken.

Maar ook op dit punt is de rechtbank in Utrecht het eens met het standpunt van MOB.

Mogelijke dwangsom
Als de provincie door de uitspraak van de rechtbank nu alsnog gaat handhaven, dan kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om de asfaltfabriek een dwangsom - de dreiging van een boete - op te leggen. De asfaltcentrale moet dan binnen een bepaalde termijn alsnog aan de informatieverplichting voldoen, anders volgt een boete.


Lees meer

Almere - Fractievoorzitter VVD Almere legt werk tijdelijk neer

03-11-23

Fractievoorzitter Koen Bokhorst van de VVD Almere legt zijn werk tijdelijk neer vanwege gezondheidsklachten. Hij verlaat voorlopig de raad. Het is onduidelijk voor hoe lang.

''Helaas moet ik mijn taken in de gemeenteraad wegens gezondheidsklachten tijdelijk stilleggen. Na mijn herstel hoop ik met nieuwe energie weer aan de slag te gaan voor Almere'', zegt Bokhorst.

Wie z'n taken overneemt is nog niet duidelijk. Tot de fractie hier een besluit over heeft genomen, neemt Colette Holter de zetel van Bokhorst in. Zij wordt donderdag 9 november in de gemeenteraad geïnstalleerd.

Holter droeg eerder juist het stokje over aan Bokhorst omdat zij privé en werk niet meer kon combineren. Dit lukt haar nu beter omdat ze minder mantelzorg hoeft te verlenen, geeft ze zelf aan.

Mark Koelman stopte begin dit jaar als VVD-raadslid, omdat met name de Politieke Markt volgens hem slopend was.

[info]Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.[/info]


Lees meer

Dronten - Gemeente Dronten biedt inwoners gratis financieel advies

03-11-23

Inwoners van de gemeente Dronten kunnen sinds vrijdag op de website datgeldtvoormij.nl kijken welke toeslagen en financiële regelingen er voor hen zijn. Zo kunnen ze makkelijk ontdekken of ze misschien geld mislopen.

Naast de website biedt de gemeente een gratis gesprek aan met een financieel adviseur van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Woningcorporatie OFW gaat bovendien met haar huurders in gesprek om te kijken of ze kunnen besparen. Met datgeldtvoormij.nl wil de gemeente armoede onder Drontenaren beter bestrijden. Lelystad en Noordoostpolder waren eerder al bij datgeldtvoormij.nl aangesloten. Almere biedt een vergelijkbare voorziening.

"Als gemeente vinden wij het erg belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving", zegt wethouder Peter Duvekot. "We constateerden dat inwoners soms in armoede leven, omdat niet alle regelingen bekend zijn. We willen er voor zorgen dat meer inwoners de regelingen gaan benutten."


Lees meer

Emmeloord - Aanleg nieuw kunstgrasveld Flevo Boys pakt duurder uit

03-11-23

Om het hoofdveld van de Emmeloordse voetbalclub Flevo Boys te kunnen vervangen, is 85.000 euro extra nodig. De klus kost meer dan eerder is ingeschat. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Voor het nieuwe kunstgrasveld is een goede afwatering van groot belang. Daarvoor moet de ondergrond worden vervangen, omdat die dichtgeslibd is. Daar was niet op gerekend.

De gemeente had al ruim 370.000 euro uitgetrokken voor het nieuwe hoofdveld van Flevo Boys. In de zomerstop van 2024 wordt het nieuwe veld aangelegd.


Lees meer

Flevoland - 'Warme Kamers' die zijn ontstaan door energiecrisis gaan weer open

03-11-23

Het Leger des Heils opent opnieuw de buurthuiskamers in Flevoland. Dat wil de organisatie zo snel mogelijk doen. De kamers zijn voor iedereen die op zoek is naar ''warmte en gezelligheid.''

''We willen letterlijk en figuurlijk een warme deken zijn voor mensen'', zegt Menno de Boer van het Leger des Heils. Dat is nu bezig met de voorbereidingen. Zo moeten er voldoende vrijwilligers zijn en moeten er praktische zaken als koffie en thee worden geregeld.

Genoeg vrijwilligers
In Flevoland zijn buurthuiskamers in Almere, Lelystad, Emmeloord en op Urk. Het is de bedoeling dat die allemaal weer open gaan. Wanneer dat is, kan per locatie verschillen. Dat hangt bijvoorbeeld af van het aantal beschikbare vrijwilligers.

Het Leger des Heils roept andere partijen op om ook weer hun ruimtes beschikbaar te stellen als warme kamer. Dat kunnen volgens De Boer bijvoorbeeld kerken, scholen en buurthuizen zijn.

Vorige winter begon het Leger des Heils de actie vanwege de stijgende energiekosten. Dat speelt nu minder. ''Maar we willen ook nu iedereen weer warmte bieden'', zegt De Boer. De buurthuiskamers zijn er voor alle leeftijden. Het Leger zegt de strijd aan te willen binden met bestaansonzekerheid en eenzaamheid.


Lees meer

Almere - Bewoners Oosterwold: miljoenen euro's meer nodig voor compensatie riolering

03-11-23

Er is veel meer geld nodig om bewoners van Oosterwold te compenseren voor hun eigen aangelegde waterzuivering. Geen zes miljoen, zoals de gemeente heeft berekend, maar in totaal ruim 18 miljoen euro. Dat stelt Bureau TAUW dat in opdracht van bewoners van Oosterwold onderzoek heeft gedaan naar de rioolproblematiek.

De gemeente moet vanwege de zorgplicht een collectieve riolering aanleggen, terwijl bij het ontwerpen van de wijk tien jaar geleden ervan werd uitgegaan dat de bewoners daar zelf verantwoordelijk voor moesten zijn. De meesten van hen hebben een IBA aangelegd, een installatie om afvalwater te zuiveren. Nu er een riool moet komen, krijgen bewoners van Oosterwold te maken met extra kosten. Zo ontstaat er schade aan tuinen en gebouwen door het aansluiten van de buizen op de riolering.

Bewoner Marien Abspoel: "Bureau TAUW die voor ons het onderzoek heeft gedaan, heeft veel preciezer gekeken naar allerlei details bij individuele kavels. De gemeente heeft een beetje met de losse pols gerekend. Ze zijn ook niet in Oosterwold geweest. Dus ik denk dat ze qua kennis ook tekort komen om specifiek te zijn in hun kostenberekening."

Gemeente houdt vast aan zes miljoen euro
Wethouder Julius Lindenbergh houdt voorlopig vast aan het bedrag van zes miljoen euro, maar zegt de bewoners sowieso tegemoet te komen. "Wij hebben berekend dat het voor zes miljoen kan. Het belangrijkste is dat wat het ook kost, wij het op een nette manier gaan regelen voor de mensen. Stel dat de bewoners gelijk zouden hebben, dan is het niet zo dat we zeggen: de pot is leeg. Dan gaan we terug naar de gemeenteraad om het netjes op te lossen. Maar daar gaan we op dit moment niet van uit."

De Almeerse gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de totale kosten van 65 miljoen euro om alle huizen in de wijk Oosterwold op het riool aan te sluiten. De verwachting is dat de aanleg van collectieve riolering zes tot zeven en een half jaar gaat duren.


Lees meer

Flevoland - Urk heeft de rijkste inwoners van de provincie

03-11-23

Urk was in 2022 de gemeente met de rijkste inwoners van Flevoland. Urkers hebben gemiddeld een vermogen van ruim 229.000 euro. In Lelystad hebben huishoudens het laagste doorsnee vermogen, met bijna 117.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld hadden Nederlandse huishoudens vorig jaar iets meer dan 135.000 euro. Dat is bijna 47.000 euro meer dan in 2021. Bij de berekening van het vermogen wordt naast spaargeld ook de waarde van woningen meegenomen. Die is vorig jaar gestegen.

Veel ondernemers
Volgens hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS valt de eerste plek van Urk voor een deel te verklaren door het woningbezit. ''Als meer mensen een eigen huis hebben, telt dat door. Zeker als je al op relatief jonge leeftijd een eigen woning hebt, bouw je eerder vermogen op.'' Van Mulligen wijst er ook op dat er op Urk meer zelfstandige ondernemers zijn. ''De waarde van het eigen bedrijf telt ook mee in het vermogen. En Urk heeft natuurlijk de visindustrie die een belangrijke rol speelt.''

Dat Lelystad onderaan staat, verbaast Van Mulligen niet. ''Net als in Almere heb je daar meer huurwoningen, ook sociale huur. Maar in Lelystad is het vermogen wel flink gestegen.''

Zeewolde staat op de tweede plek in de ranglijst, met een gemiddeld vermogen van bijna 169.000 euro. Inwoners van Almere hebben gemiddeld een vermogen van zo'n 154.000 euro. Daarna volgen Dronten met 152.000 euro en Noordoostpolder met 134.000 euro.

Van Mulligen verwacht niet dat het vermogen sterk blijft stijgen. ''Dat hangt voor een belangrijk deel af van de woningwaarde. En ik denk niet dat de huizenprijzen nog heel erg omhoog blijven gaan.''


Lees meer

Lelystad - Drie jaar na brand heeft basisschool De Triangel een nieuw gebouw

03-11-23

Meer dan drie jaar geleden brandde hun schoolgebouw volledig af, maar vanaf maandag kunnen de leerlingen van basisschool De Triangel eindelijk terecht in een nieuw gebouw. Deze week zijn de medewerkers druk met de verhuizing.

"De lokalen zijn al aardig klaar", laat directeur Joop Aalbers zien. Sinds gisteren heeft het gebouw elektriciteit en vandaag wordt het water aangesloten. Er zit een beetje haast achter, want maandagochtend om kwart over acht staan de leerlingen voor de deur. "Dat is niet spannend, dat gaan we halen", verzekert de directeur.[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231103basisschool31_ADBDEA308644F66DC1258A5B0075D57B.jpg:De directeur (rechts) in zijn nieuwe lerarenkamer]Toch zal rond die tijd nog niet alles af zijn. Het schoolplein is op dit moment nog een groot modderbad. De verwachting is dat die over vier weken bestraat zal zijn, daarna pas komen de speeltoestellen. "Tot die tijd maken we gebruik van het speelplein van De Warande", zegt Aalbers. "En de leerlingen moeten hun schoenen uit doen, maar dat deden ze in het oude gebouw ook al."

Het gebouw voor zichzelf
In maart 2020 brandde het toenmalige schoolgebouw van De Triangel volledig af. Sindsdien delen ze een gebouw met De Tjotter, maar beide scholen zijn aan het groeien en er is weinig ruimte. Op de nieuwe locatie heeft De Triangel het gebouw voor zichzelf, en ruimte om uit te breiden.

Kleuterjuf Kris van der Valk is ondertussen bezig met het klaarmaken van haar klaslokaal. "Het is licht, ruim, open. Schoon is het nog niet, maar alles heeft een nieuw plekje en dat is heerlijk." Zij ziet het als een nieuw begin. "We hebben bij De Tjotter ook wel ons eigen plekje ervan gemaakt, maar dit voelt wel echt als een nieuw begin."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231103basisschool53_6CDEBB1E75C20A52C1258A5B0075D99D.jpg:Juf Kris maakt haar lokaal gereed]


Lees meer

Flevoland - Kieskompas komt met regionale stellingen over Flevoland

03-11-23

Het Kieskompas komt samen met Omroep Flevoland met een kieshulp voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Naast stellingen over landelijke zaken, zitten in de stemhulp ook twee specifieke Flevolandse stellingen. De stemhulp is vanaf vandaag online.

Bekijk HIER het Kieskompas.

Met de provinciale statenverkiezingen eerder dit jaar werkte Omroep Flevoland voor het eerst samen met het Kieskompas. Samen werd een stemhulp gemaakt over Flevoland. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer komen twee specifieke stellingen over onderwerpen die in Flevoland spelen.

[info]De stellingen:
- Er moet een nieuwe spoorverbinding komen die Lelystad met het noorden van Nederland verbindt

- Vakantieluchthaven Lelystad Airport mag niet worden geopend[/info]

Alle stellingen zijn aan de politieke partijen voorgelegd. Op basis van de antwoorden is het Kieskompas gemaakt. Naast de regionale stellingen zijn er vragen over migratie, woningnood en bestaanszekerheid.

Geen stemadvies
De invuller van het Kieskompas krijgt geen stemadvies, legt Sjoerd van der Steen van de stemhulp uit. "We laten eigenlijk zien waar een gebruiker uit komt in het politieke landschap." Zo kan de invuller zien met welke politieke partijen zijn of haar ideeën het meest overeen komen.

[info]Op de stelling "Lelystad Airport mag niet worden geopend voor vakantievluchten" reageren de partijen als volgt:

Helemaal mee eens:

D66, GroenLinks, SP, ChristenUnie, NSC, Partij voor de Dieren, BBB, Volt, Bij1, CDA

Mee eens:
SGP

Niet mee eens:
VVD, PVV, FvD, DENK

Helemaal niet mee eens:
BVNL, JA21, 50 Plus

Op de stelling "Er moet een nieuwe spoorlijn komen die Lelystad beter met het noorden van Nederland verbindt (de Lelylijn)" reageren de partijen zo:

Helemaal mee eens:

D66, GroenLinks, BVNL, SP, ChristenUnie, NSC, Partij voor de Dieren, JA21, 50PLUS, Volt, Bij1, CDA.

Mee eens:
SGP, VVD, FvD, BBB, DENK

Niet mee eens:
PVV[/info]


Lees meer

Biddinghuizen - Gewonde bij steekpartij met kapotte fles bij vluchtelingenopvang Walibi

02-11-23

Bij een steekpartij in de noodopvang voor vluchtelingen bij Walibi is donderdagavond iemand gewond geraakt. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is door een aanwezige dokter gehecht en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De dader is opgepakt.

De vechtpartij ontstond rond 19:30 uur bij de pas geopende noodopvang op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Tijdens een uit de hand gelopen ruzie werd het slachtoffer aangevallen met een kapotgeslagen glazen fles. De aanwezige agenten hebben de dader snel na de confrontatie aangehouden en meegenomen.

In de vluchtelingenopvang bij Walibi, die begin oktober de deuren opende, worden 1.250 vluchtelingen opgevangen. De opvang zat binnen twee weken helemaal vol.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp