Nieuws van vandaag


Flevoland - Aantal miljoenenwoningen flink gestegen

04-05-18

Het aantal miljoenenwoningen in Flevoland is vorig jaar flink toegenomen, van 7,2 naar 11,9 per 10.000 woningen. Dat blijkt uit cijfers van technologiebedrijf Calcasa. De toename in Flevoland (65%) ligt aanzienlijk hoger dan de gemiddelde groei (35%) in Nederland.


Lees meer

Lelystad - Medewerker Rietlanden verdacht van seksueel misbruik

04-05-18

Een medewerker van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad is geschorst omdat hij wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag met een minderjarige leerling. Dat meldt de school in een brief aan alle ouders.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de man wordt verdacht van seksueel misbruik. Justitie onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is van strafbare feiten. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor ontoelaatbaar gedrag naar andere leerlingen.


Lees meer

Zeewolde - College vraagt om 3 miljoen voor zwembad

04-05-18

De tijd begint de dringen voor sportcomplex Het Baken in Zeewolde. Het zwembad en sporthal is dusdanig oud dat er snel wat moet gebeuren. Omdat de gemeenteraad maar niet met een oplossing komt, neemt wethouder Zijlstra het heft in eigen hand. "Al jaren is bekend dat Het Baken in deze periode gerenoveerd moet worden. Wij nemen de verantwoordelijkheid als college en komen daarom met een advies dat uitgaat van renovatie."


Lees meer

Almere - Spits Tadmine wil profvoetballer blijven

04-05-18

Spits Khalid Tadmine moet komende zomer vertrekken bij Jupiler League club Almere City FC. De 23-jarige aanvaller was ooit het grote talent van de club en speelde zelfs in Oranje onder de 18 jaar. De Almeerder moet nu op zoek naar een nieuwe club en wil binnen het profvoetbal actief blijven.


Lees meer

Zeewolde - Meer licht moet centrum aantrekkelijker maken

04-05-18

Het centrum van Zeewolde moet aantrekkelijker worden voor bezoekers. De gemeente en ondernemers in dit gebied komen daarom met een plan van aanpak. Om het gebied beter in kaart te brengen is een centrumcoördinator aangesteld.

Sinds deze week is Renate Slokker in deze functie actief. Zij wil onder andere de leegstand aanpakken door andere bedrijven in het centrum te plaatsen. Als voorbeeld noemt Slokker de komst van een tandarts of een sportschool naar het centrum. Volgens haar is het centrum niet alleen bedoeld voor winkels.


Lees meer

Lelystad - Schade brand Van der Lee in de miljoenen

04-05-18

De brand bij visproducent Van der Lee Seafish op Urk heeft woensdag zeker voor minstens een miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat zegt directeur Teun van der Lee. 

Bij de brand ging woensdagochtend een opslagloods geheel in vlammen op. Een brandwerende muur heeft voorkomen dat het vuur de productieruimtes kon bereiken, maar een gedeelte waar vis wordt gepaneerd en verpakt heeft wel rookschade opgelopen. Volgens Van der Lee is dit deel minstens twee weken buiten gebruik. Andere ondernemers hebben aangeboden om een deel van de productie over te nemen.


Lees meer

Almere - Man krijgt zes jaar cel voor wapenhandel

04-05-18

Een 49-jarige man uit Almere is veroordeeld tot 6 jaar cel voor wapenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie had in februari een straf van 7 jaar tegen hem geëist. De man wordt beschouwd als het kopstuk van een organisatie die wapenonderdelen uit de VS en Oostenrijk liet komen en de wapens vervolgens verkocht. Ook werden munitie en handgranaten verhandeld. 


Lees meer

Emmeloord - Akkerbouwer haalt gelijk bij Reclame Code Commissie

04-05-18

De Emmeloordse akkerbouwer Michiel van Andel heeft dinsdag gelijk gekregen bij de Reclame Code Commissie (RCC). Van Andel diende een klacht in tegen Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector. Dit omdat ze volgens hem een misleidend reclamefilmpje publiceerden op Facebook en YouTube. 


Lees meer

Flevoland - Recordcijfers sterfte Oostvaardersplassen

04-05-18

In de maand maart zijn in de Oostvaardersplassen 1155 grote grazers doodgegaan. Het merendeel daarvan, 933, is door Staatsbosbeheer afgeschoten. Dit gebeurt als dieren te zwak zijn om de winter op eigen kracht te overleven. Het zijn de hoogste sterftecijfers in jaren.


Lees meer

Lelystad - Gemeente pakt inbrekers harder aan

04-05-18

De gemeente Lelystad neemt in de Algemene Plaatselijke Verordening een extra maatregel op om inbraken tegen te gaan. Als iemand door de politie betrapt wordt met inbrekerswerktuig krijgt hij van de gemeente voortaan een waarschuwing. Bij een tweede keer moet de persoon een dwangsom van 2500 euro betalen. 


Lees meer

Flevoland - Vergunning voor nieuwe woning is het duurst in Almere

04-05-18

In Almere ben je het duurst uit als je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een nieuwe woning. Dat blijkt uit cijfers van onderzoekscentrum COELO. Je betaalt in Almere ruim 4400 euro om een zogeheten omgevingsvergunning te krijgen van de gemeente. 


Lees meer

Lelystad - Uitslag enquête afval inzamelen verwacht in mei

04-05-18

Half mei moet duidelijk worden welk inzamelsysteem voor restafval de inwoners van Lelystadse wijken het liefst willen. Tot 18 maart konden zij hun voorkeur aangeven voor een extra afvalbak aan huis of een ondergrondse container in de wijk.

De laagbouwwoningen hebben met het nieuwe systeem drie afvalbakken: een voor gft en etensresten, een voor papier en een voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Door dit systeem blijft er nog een klein beetje restafval over en hierover konden de inwoners zelf kiezen hoe ze dit willen weggooien. Dit kan via een vierde bak bij huis of via een ondergrondse container in de wijk.


Lees meer

Zeewolde - Burning Souls organiseert wake voor dode geiten

04-05-18

De actiegroep Burning Souls organiseert zaterdagmiddag een wake voor de honderd drachtige geiten die dinsdag zijn omgekomen in Zeewolde. In een boerenschuur aan de Ooievaarsweg brak door nog onbekende oorzaak een brand uit. Een aantal geiten stierf door de rook en vlammen, tientallen andere geiten waren zo verzwakt dat ze vervolgens afgemaakt moesten worden. 


Lees meer

Flevoland - Actievoerders Oostvaardersplassen 'kapen' vergadering

04-05-18

Een commissievergadering in het provinciehuis is woensdagavond enigszins gekaapt door tegenstanders van het beleid in de Oostvaardersplassen.

De commissie Duurzaamheid zou onder meer spreken over 'Afwegingskaders en richtlijnen binnen natuurbeheer'. Verschillende actievoerders waren naar het provinciehuis gekomen in te spreken bij dit onderwerp, hoewel dit niet direct betrekking op de Oostvaardersplassen had. Tijdens spreektijd hielden de tegenstanders opnieuw een pleidooi om het beleid in het natuurgebied aan te passen.


Lees meer

Almere - Lange file A6 door ongeluk tussen vrachtwagen en auto

04-05-18

Op de A6 bij Almere stond donderdagochtend in de richting van Muiden een lange file door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. De botsing gebeurde bij de afrit Almere Stad ter hoogte van tankstation Autoradam.

De vertraging was op het hoogtepunt meer dan een uur. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is gebeurd.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp