Nieuws van vandaag


Almere - Buspassagier ernstig gewond bij noodstop

07-06-18

Een 61-jarige vrouw uit Almere is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt toen de bus waarin zij stond een noodstop maakte. Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De buschauffeur reed op het Wim Kanplein in Almere toen twee meisjes op de fiets plotseling de busbaan overstaken. Het slachtoffer stond in de bus te wachten op de volgende halte en klapte bij de noodstop met haar hoofd tegen het dashboard. 


Lees meer

Almere - Opnieuw een schietincident in Stad

07-06-18

Opnieuw een schietincident in Almere. Donderdagavond rond 22:15 uur raakte een 30-jarige Almeerder gewond tijdens een schietincident aan de Randstad. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Afgelopen weken was het al meerdere keren raak in Almere met incidenten waarbij vuurwapens gebruikt werden: op zaterdag 30 juni in de Stedenwijk, op zaterdag 23 juni bij Markerkant en op 27 mei op industrieterrein Veluwsekant.


Lees meer

Flevoland - Uitagenda: The Obstacle Challenge, NOPPOP & Brandweerdag

07-06-18

Dit weekend staan er weer veel festivals op het programma. Zo kun je genieten van de zon tijdens het Summerpark Festival, hardgaan bij het Free Festival en muziek combineren met een obstacle run bij NOPPOP. 

Vrijdag 6 juli


Lees meer

Lelystad - Fikse vertraging op A6 richting Emmeloord

07-06-18

Automobilisten op de A6 richting Emmeloord hebben vrijdagmiddag lang in de file gestaan. Rond 15.45 uur was er een aanrijding op de Ketelbrug.

De linkerrijstrook is dicht geweest waardoor een file van 12 kilometer ontstond. . 

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn.


Lees meer

Bant - Opbouw NOPPOP in volle gang

07-06-18

De opbouw van festival NOPPOP bij Bant is in volle gang. Het organisatieteam Jongens van de Nacht is deze week alles aan het klaarzetten op het vernieuwde festivalterrein aan de Schoterweg.

De bouwploeg maakt ook een boulevard zoals op een warme vakantiebestemming. NOPPOP heeft daarvoor 20 palmbomen gehuurd om een tropische sfeer neer te zetten.


Lees meer

Lelystad - Bomen in het gips in Natuurpark

07-06-18

De afgelopen dagen zijn er een aantal bomen in het gips gezet in Natuurpark Lelystad. Dat gebeurt in het kader van de aankomende kunstroute door het park. 10 kunstenaars is gevraagd om een kunstwerk te maken met het thema pasvorm.

Kunstenaar Linda Gadellaa heeft met speciale mallen bomen in het gips gezet. "Een mal om de boom een korset, zo houden we de boom in toom. Ik wind me op over het feit dat we de natuur naar onze hand zetten. Dat we allemaal rechte komkommers moeten eten of genetisch gemanipuleerde mais.


Lees meer

Zeewolde - Vlindermonument 'ziet er weer piekfijn uit'

07-06-18

Het Vlindermonument in Zeewolde is verhuisd en gerestaureerd. Dat laat de gemeente vrijdag weten. 

Het monument heeft een nieuwe plek gekregen, omdat het anders moeilijk bereikbaar zou zijn voor bezoekers. Dit vanwege de aanleg van de atletiekbaan. Nu staat het werk van kunstenaar Erik Wallenburg 50 meter verderop, langs het fietspad aan het Kluunpad. 


Lees meer

Dronten - Hondenbelasting wordt afgeschaft

07-06-18

De hondenbelasting in Dronten wordt volgend jaar afgeschaft. Dat heeft de gemeenteraad besloten. VVD, ChristenUnie, Leefbaar Dronten en D66 dienden een motie in waarin ze aangaven dat de hondenbelasting niet meer van deze tijd is. 

"Sommige tradities die uit de middeleeuwen stammen moeten we koesteren, maar voor de woeftax is te weinig draagvlak”, zo motiveerde VVD-fractievoorzitter Remco de Maaijer de motie.


Lees meer

Almere - 'Penisplant' staat in bloei

07-06-18

Een zogeheten penisplant staat in bloei bij Almere Jungle op Stadslandgoed De Kemphaan. De Amorphophallus Atroviridis bloeit maar een paar dagen en stinkt dan naar een combinatie van schimmelkaas, zweetvoeten en rottend vlees. De geur komt met vlagen.


Lees meer

Lelystad - Eis: 28 dagen cel voor mislukte inbraak Bastion

07-06-18

Vier mannen die vorig jaar werden opgepakt voor een inbraakpoging bij een woning aan het Bastion in Lelystad, moeten wat de officier van justitie betreft 28 dagen de cel in. Bij de strafeis hoort ook een maand voorwaardelijk. Dat bleek vrijdag bij de rechtbank in Lelystad. 


Lees meer

Almere - Situatie ‘tentenkamp’ Oosterwold voorlopig onveranderd

07-05-18

De 16 asielzoekers die verblijven in caravans op een kavel in het Almeerse Oosterwold kunnen daar voorlopig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk op de Politieke Markt. De gemeenteraad sprak daar over de situatie, naar aanleiding van vragen van het CDA en de PVV. 


Lees meer

Dronten - Ryan Nijboer in kwartfinale op internationaal toernooi

07-06-18

Tennisser Ryan Nijboer uit Dronten heeft de kwartfinale bereikt op een internationaal toernooi in Den Haag.  Nijboer won in twee sets van de Brazilliaanse Orlando Luz met 6-2 en 6-4.


Lees meer

Almere - Kattencafé The Coffee Cat opent deuren op 14 juli

07-06-18

Kattencafé The Coffee Cat opent volgende week zaterdag de deuren. In het lunchcafé aan de Brouwerstraat wonen negen katten die uit het asiel komen. 


Lees meer

Almere - Deel van bedrijventerrein De Vaart zat twee uur zonder stroom

07-06-18

Een deel van bedrijventerrein De Vaart in Almere heeft vrijdagmorgen zo'n twee uur zonder elektriciteit gezeten. Volgens Liander viel de stroom vermoedelijk door overbelasting tijdelijk uit.

In totaal werden bijna 80 bedrijven en woningen getroffen. Het ging vooral om aansluitingen aan de Bolderweg, de Heinsiusweg en de Heukelsweg. Grotere bedrijven op De Vaart ondervonden geen hinder van de stroomstoring. Volgens een woordvoerder van Liander zitten die vaak niet op het laagspanningsnet, maar hebben ze een eigen aansluiting op het hoofdnet.


Lees meer

Rutten - Zeldzame lepels gevonden in scheepswrak

07-05-18

In het 18e-eeuwse scheepswrak bij Rutten zijn volgens archeoloog Yftinus van Popta twee bijzondere lepels gevonden. Het gaat volgens hem om twee zeldzame Royal Portrait Spoons uit Londen. Op de twee tinnen lepels staat het portret van de Engelse Queen Anne. Zij regeerde over het Verenigd Koninkrijk tussen 1702 en 1714.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp