Nieuws van vandaag


Lelystad - Loek Winter: "Bericht FTM is suggestief en onjuist"

11-06-18

Loek Winter, Tim Roldaan en Willem de Boer nemen afstand van het artikel van Follow the Money waarin geschreven wordt dat dubbele petten oorzaak zijn van het omvallen van de IJsselmeerziekenhuizen. De publicatie is volgens hen suggestief en gebaseerd op onjuiste informatie. Een onderzoeksjournalist van Follow the Money schreef maandag een gat in de begroting te hebben gevonden. 


Lees meer

Lelystad - Afzetting in Karveel door hulpdiensten

11-06-18

Een groot deel van de wijk Karveel in Lelystad is afgezet door de politie.

Er staan meerdere brandweerwagens, politieauto's en een bedrijfswagen van netbeheerder Liander in de wijk. 

Volgens een ooggetuige staat er aan de bosrand een villa vol met gas.


Lees meer

Lelystad - Vijf jaar cel geëist voor inbraken bij bejaarden

11-06-18

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen twee mannen van 20 en 40 die een groot aantal inbraken in zorgcentra en bejaardenwoningen zouden hebben gepleegd. Het duo komt uit Lelystad.

Volgens RTV Noord stonden de mannen dinsdag terecht voor in totaal 28 inbraken in Groningen, Friesland en Drenthe. Het duo zou ook hebben ingebroken in Swifterbant, Alkmaar, Almelo, Arnhem en in hun woonplaats Lelystad.


Lees meer

Almere - "Zwartrijden lijkt wel een gewoonte in Almere"

11-06-18

Ondanks strenge controles wordt nog steeds veel zwartgereden in de bussen in Almere. Sinds één jaar verzorgt vervoerder Keolis onder de naam allGo het busvervoer in de stad. 

Hoeveel er precies wordt zwartgereden wil de vervoerder niet zeggen. Maar dat het veel is, is wel duidelijk. "Toen we hier begonnen leek het voor veel mensen bijna een gewoonte om niet te betalen voor de bus, opmerkelijk. Nergens bij Keolis werd zo vaak niet betaald voor een ritje met de bus als in Almere", vertelt concessiemanager Chris Hogeveen van allGo. 


Lees meer

Flevoland - CCN wil onderzoek naar Loek Winter

11-06-18

Er moet goed gekeken worden of zorgondernemer Loek Winter dingen heeft gedaan die niet door de beugel kunnen. Dat vindt cardioloog Igor Tulevski van de Stichting Cardiologie Centra Nederland (CCN). Deze stichting is een van de partijen die de ziekenhuiszorg in Lelystad wil overnemen.


Lees meer

Dronten - Chocopasta favoriet bij schoolontbijt

11-06-18

Chocopasta was bij groep 3 en 4 van basisschool De Toekomst in Dronten dinsdagochtend favoriet tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt deze week voor het zestiende jaar op rij gehouden op basisscholen, om het belang van ontbijten te benadrukken. Volgens directrice Lisa Rosa Gastaldo van De Toekomst wordt het ontbijt soms wel eens vergeten. "We leven in een gehaaste maatschappij. Ouders zijn vaak druk en soms hebben de kinderen ook geen zin om te eten."


Lees meer

Almere - Zorgaanbieder daagt gemeente voor de rechter

11-06-18

Zorgaanbieder Alphatrots wil dat de rechter zich uitspreekt in een hoogoplopend conflict met de gemeente Almere. Alphatrots is al jaren één van de aanbieders van huishoudelijke hulp in Almere, maar met ingang van volgend jaar houdt dat op. Alphatrots wil graag verder met de hulp aan zijn 250 cliënten in Almere, maar de gemeente zou dat onmogelijk maken.


Lees meer

Flevoland - Hogere vergoeding voor raadsleden Zeewolde en Urk

11-06-18

Gemeenteraadsleden in Zeewolde en op Urk krijgen maandelijks een hogere vergoeding voor hun werk. De bijschrijving gaat van 617 euro naar 958 euro en geldt met terugwerkende kracht vanaf de aanstelling in maart.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse zaken verstuurde maandag een brief naar de Tweede Kamer over de hogere vergoeding. "Raadsleden vervullen een cruciale rol in onze lokale democratie. Zij verdienen erkenning, een goede toerusting en een passende raadsvergoeding", schreef ze.


Lees meer

Almere - Het Kinderstraatje naar Raad van State wegens Stintverbod

11-06-18

De Almeerse kinderopvang 'Het Kinderstraatje' is naar de Raad van State gestapt. Volgens de jurist van de gastouderopvang hebben de partijen tijdens de rechtszaak over het verbod op Stints niet alle stukken in kunnen zien.

Het Kinderstraatje spande een rechtszaak aan tegen minister Cora van Nieuwenhuizen omdat zij alle Stints van de weg haalde na een ongeluk in Oss. De elektrische bolderkar kwam onder een trein terecht en vier kinderen kwamen om het leven.
De Almeerse kinderopvang vond het verbod op de Stints onvoldoende gemotiveerd. De eigenaresse van Het Kinderstraatje zegt afhankelijk te zijn van de Stint. De rechter besloot vorige week dat het verbod terecht was.


Lees meer

Dronten - SP verzamelt klachten over woningcorporatie OFW

11-05-18

Bij een meldpunt van de SP over problemen met woningcorporatie OFW in Dronten zijn tientallen klachten binnengekomen. Dat laat fractievoorzitter Peter Duvekot weten. De partij zamelt klachten in via email en hield op maandagavond ook een inloopavond. 


Lees meer

Lelystad - 'Dubbele pet Loek Winter nekte ziekenhuizen'

11-06-18

De MC IJsselmeerziekenhuizen zijn maandelijks forse bedragen kwijtgeraakt aan dure medicijnen, die ze niet langer vergoed kregen van zorgverzekeraars. De medicatie in kwestie werd ingekocht bij een Duits bedrijf, waar toenmalig ziekenhuiseigenaar Loek Winter banden mee had. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money.


Lees meer

Urk - Actiegroep BLOOM naar ombudsman om pulskor

11-06-18

De Franse actiegroep BLOOM gaat naar de Europese ombudsman om fouten rondom de pulskorvisserij aan te kaarten. Deze vismethode wordt veel gebruikt door Urker vissers. Volgens de actiegroep heeft Nederland veel subsidie gekregen voor vistuig dat illegaal is in Europa. De ombudsman moet van de actiegroep onderzoeken of er administratieve fouten zijn gemaakt. 


Lees meer

Lelystad - NS wil als test station Lelystad overslaan

11-06-18

De NS gaat volgend jaar, buiten de normale dienstregeling om, testen met treinen die de stations van Lelystad en Assen overslaan. Op die manier hoopt de vervoerder de reistijd tussen de Randstad en Groningen te verkorten. Begin volgend jaar wordt een testrit gedaan om de haalbaarheid van snellere treinen te onderzoeken.


Lees meer

Lelystad - Meer dan tien gegadigden voor doorstart ziekenhuis

11-05-18

Meer dan tien partijen hebben zich gemeld om de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat zei minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport maandagavond na afloop van een overleg in het Lelystadse ziekenhuis. 


Lees meer

Lelystad - Extra personeel 's nachts op huisartsenpost

11-05-18

Op de huisartsenpost in het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad is 's nachts tijdelijk extra personeel ingezet. De huisartsen willen patiënten niet voor een dichte deur laten staan nu de spoedeisende hulp is gesloten tussen 22:00 uur 's avonds en 08:00 uur 's ochtends. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp