Nieuws van vandaag


Almere - Beknelde bestelbus hindert treinverkeer

09-08-18

Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad is zaterdagmiddag ongeveer een uur stilgelegd nadat een bestelwagen vast kwam te zitten onder het spoorviaduct op de Balistraat in Almere. 

De bestuurder wist het busje vrij snel weer onder het viaduct uit te laten komen door de banden leeg te laten lopen. De wagen was geladen met wasmachines.


Lees meer

Flevoland - Eerste eiland Marker Wadden officieel geopend

09-08-18

Het eerste en tevens grootste eiland van de Marker Wadden is officieel geopend voor het publiek. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met bestuurders uit de provincie de nieuwe uitkijktoren opengesteld.

Bezoekers kunnen vanaf nu gebruik maken van deze twaalf meter hoge toren. Ook is er een haven, twaalf kilometer aan wandelpaden en er zijn speciale hutten om vogels te bekijken. De andere vier eilanden van de Marker Wadden zijn niet toegankelijk voor publiek.


Lees meer

Almere - Kovacic breekt parcoursrecord Challenge Almere-Amsterdam

09-08-18

De Slowaak Jaroslav Kovacic heeft het parcoursrecord van de triatlon Challenge Almere-Amsterdam verbroken. De Slowaak finishte in een tijd van 7 uur 55 minuten en 44 seconden. Daarmee is het 19 jaar oude record van Jan van der Marel uit 1999 met twee minuten verbeterd (7.57.46).


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys pakt met negen man punt bij DUNO

09-08-18

De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord hebben zaterdagmiddag op bezoek bij DUNO in Doorwerth met 1-1 gelijkgespeeld. De Emmeloorders eindigden het duel met negen man, omdat Aron Strengholt (2x geel) en Aron Nijboer een rode kaart kregen. 


Lees meer

Urk - SV Urk op eigen veld onderuit tegen AZSV

09-08-18

SV Urk heeft zaterdagmiddag op eigen veld een nederlaag moeten incasseren. AZSV uit Aalten was op sportpark de Vormt op Urk met 0-2 te sterk. 

Bij rust keken de Urkers al tegen een 0-1 achterstand aan door Robbin Thuss. Een kwartier voor tijd besliste Max Jansen het duel.


Lees meer

Urk - Popkema en Meijer winnen Fish Potato Run

09-08-18

Tjeerd Popkema en Yvonne Meijer hebben de 28ste editie van de Fish Potato Run op hun naam geschreven. Popkema liep de bijna 13 kilometer van Urk naar Emmeloord in een tijd van 44 minuten en 19 seconden. Meijer wist een tijd neer te zetten van 49 minuten en 48 seconden.


Lees meer

Lelystad - Minister: "Catalina mogelijk toch behouden voor Nederland"

09-08-18

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is "bereid om naar mogelijkheden te kijken om de Catalina in Nederland te houden." De minister schrijft dit in antwoord op Kamervragen van de VVD.


Lees meer

Zeewolde - "Be oempa, doe gek. Hier kan het"

09-08-18

Psychedelische techno aan de ene kant, spirituele muziek aan de andere kant. Dat is het Oempa Loempa Festival dat dit weekend wordt gehouden in Zeewolde. Twee totaal verschillende werelden komen samen op het scoutinglandgoed. "Het gaat om verbinding", legt organisator Dennis de Wit uit. 


Lees meer

Schokland - Schokland Vijfje 'geslagen' door prinses Marilène

09-08-18

De herdenkingsmunt het Schokland Vijfje is zaterdagochtend symbolisch geslagen door prinses Marilène. Door een draai te geven aan een ouderwetse slingerpers, werd de eerste munt geslagen. 

De munt staat symbool voor de strijd tegen het water en is de zevende uitgifte in de serie 'Nederlands Werelderfgoed'. Prinses Marilène vindt de munt mooi geworden. "De vorm van Schokland staat er goed op en het is leuk dat er vier symbolen langs de rand zijn verwerkt", laat de prinses weten. 


Lees meer

Lelystad - Monumentschildjes voor monumenten Werkeiland

09-08-18

Het Werkeiland in Lelystad is nu een officieel een gemeentelijk monument. Een aantal panden kregen daarom zaterdagochtend een schildje op de gevel. 

De bedoeling van de schildjes is het cultuur-historische karakter van het Werkeiland te benadrukken. Het Werkeiland was het eerste bewoonde deel van Oostelijk Flevoland. Dat deel van Flevoland was toen nog niet ingepolderd en dus ook echt een eiland. 


Lees meer

Almere - Auto belandt in Kerkgracht

09-08-18

Door nog onbekende oorzaak is vrijdagavond iets na half elf een auto in de Kerkgracht gereden in Almere Haven. 

Volgens omstanders wisten de inzittenden van de auto zichzelf uit het voertuig te bevrijden en raakten ze niet gewond. De opgeroepen traumahelikopter was dan ook niet nodig. 


Lees meer

Almere - Hockeyers spelen gelijk tegen Tilburg

09-08-18

De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben hun eerste punt in de hoofdklasse van dit seizoen gepakt. Vrijdagavond speelde de formatie van coach Pasha Gademan op sportpark Klein Brandt in Almere met 1-1 gelijk tegen Tilburg.

De Almeerders kwamen al na vijf minuten op voorsprong via Deegan Huisman. Niet veel later kwamen de Tilburgers op gelijke hoogte via Jip Dassen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp