Nieuws van vandaag


Lelystad - Vliegverbod tegen protesten in Oostvaardersplassen

12-09-18

De luchtverkeersleiding heeft op last van het ministerie van Defensie een tijdelijk vliegverbod afgekondigd boven de Oostvaardersplassen en naastgelegen natuurgebieden, zoals het Kotterbos. Dat ongebruikelijke verbod geldt vanaf maandagochtend 7.30 uur tot 18 december 17.00 uur.


Lees meer

Almere - Golfer Van Veen wil full-prof worden

12-09-18

Het leven van golfer Vince van Veen gaat drastisch veranderen. De 22-jarige Almeerder gaat alles op alles zetten om full-prof te worden. Hij wil zijn doel om op het hoogste niveau te spelen binnen drie jaar bereiken. 

Van Veen, die in zijn jeugdjaren meerdere malen Nederlands kampioen is geworden, hoopt zich volgende week bij een kwalificatietoernooi in het Spaanse Malaga te verzekeren van deelname aan de Satellite Tour, het instapniveau van de professionele golfsport. 


Lees meer

Emmeloord - Dammer Matheo (9) werkt graag met zijn hersenen

12-09-18

Matheo Boxum uit Emmeloord is met zijn negen jaar een groot damtalent. Hij werd al drie keer Nederlands kampioen en eindigde dit jaar in de top tien van het WK voor jeugd.

Boxum werkt graag met zijn hersenen, zoals hij dat zelf zegt. De dammer vindt het fijn om tijdens het spelen veel zetten vooruit te denken. Hij troeft daarmee vaak veel volwassen spelers af. De Emmeloorder speelt met Damclub Emmeloord in de landelijke eerste klasse A. In die competitie spelen vooral volwassen deelnemers.


Lees meer

Dronten - Vijftig mensen leren tegelijk hoe je moet reanimeren

12-09-18

Ongeveer vijftig Drontenaren hebben dit weekend tegelijkertijd een reanimatiecursus gevolgd. De cursus is een initiatief van Maaike Hulsebosch uit Swifterbant, die bezig is met het opstarten van een netwerk van defibrilators (AED's) en burgerhulpverleners.


Lees meer

Dronten - Huurappartementen voor senioren aan Lijzijde

12-09-18

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wil in 2020 beginnen met de bouw van 54 huurwoningen voor senioren aan de Lijzijde in Dronten. Dat staat in het Jaarplan 2019 van de woningcorporatie. Het gaat om twee gebouwen met appartementen. Het nieuwbouwproject heeft als naam De Beesten gekregen.


Lees meer

Kraggenburg - Scholtalbers kijkt uit naar Dakar

12-09-18

Rally-navigator Harmen Scholtalbers is zich samen met rijder Erik van Loon aan het voorbereiden op de Dakar Rally.

De Kraggenburger moet in deze periode vooral het reglementenboek van de loodzware rally door Peru uit zijn hoofd leren. De navigator moet precies weten hoe alles geregeld moet worden bij bijvoorbeeld de stempelposten en hoe de route loopt. Daar gaat volgens Scholtalbers veel tijd en energie in zitten.


Lees meer

Zeewolde - Wethouder wil burgers verleiden tot inspraak

12-09-18

De bestaande vormen van burgerparticipatie voldoen niet. "Het moet anders want mensen haken af", zegt wethouder Winnie Prins van Leefbaar Zeewolde. "Burgers raken hun vertrouwen kwijt omdat veel bestuurders zich niets aantrekken van inspraaktrajecten", stelt Prins in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.


Lees meer

Urk - Hoofdtrainer Karrenbelt langer bij SV Urk

12-09-18

Voetbalvereniging SV Urk heeft het contract met hoofdtrainer Richard Karrenbelt met een jaar verlengd. De hoofdtrainer is nu tot en met de zomer van 2020 verantwoordelijk voor de hoofdmacht van de club die uitkomt in de Hoofdklasse B.

Ook assistent-trainer Klaas Hessel Kapitein en keeperstrainer Peter de Boer hebben hun contract verlengd met een jaar. 


Lees meer

Almere - Nieuwe dienstregeling bussen allGo

12-08-18

De bussen van allGo in Almere rijden volgens een nieuwe dienstregeling. Een aantal dingen verandert met ingang van zondag, vooral voor Almeerders die naar Amsterdam willen. 

Wat verandert er?
R-net lijn 324 van Parkwijk naar Amsterdam Bijlmer ArenA vervalt. De twee ritten van deze lijn worden voortaan gereden door lijn 322 en 323. Beide lijnen gaan tijdens de spits extra rijden waardoor er meer reismogelijkheden zijn. Ook de lijnen 327 en 328 gaan in de spitstijd vaker rijden.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp