Nieuws van vandaag


Lelystad - Voor 5 november geen afschot herten Oostvaardersplassen

10-10-18

De provincie Flevoland gaat vóór 5 november geen herten in de Oostvaardersplassen doodschieten. Dat laat een woordvoerder weten.

Eerder besloot de provincie om rond eind oktober met het afschot van meer dan 1000 edelherten te starten. Nu wordt sowieso gewacht tot 5 november,  omdat er dan een rechtszaak dient. In die rechtszaak zal De Faunabescherming met een zogenaamde voorlopige voorziening proberen het afschot tegen te houden. Als de rechter die voorlopige voorziening toewijst, mag de provincie niet gaan schieten. Als het verzoek wordt afgewezen dan kunnen de jagers het gebied in.


Lees meer

Dronten - Urk wil graag een stukje Dronten

10-10-18

De gemeente Urk heeft haar zinnen gezet op een stukje Dronten. Het gaat om ruim 37 hectare in het water; een gebied dat Urk nodig heeft om onder andere golfbrekers te plaatsen als de plannen voor een buitendijkse haven doorgaan. 

Het grondgebied is al eerder onderwerp van gesprek geweest tussen de twee gemeenten, maar Dronten vindt het te vroeg om, zoals Urk wil, een bestuursovereenkomst te tekenen over grenscorrectie.


Lees meer

Lelystad - Slagbomen brug Noordersluis werken weer

10-10-18

De slagbomen van de brug bij de Noordersluis in Lelystad bleven woensdagmiddag enige tijd gesloten. Daardoor kon verkeer niet over de brug heen.

Een monteur is ter plekke geweest. Inmiddels werken de slagbomen weer. Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. 


Lees meer

Flevoland - A6 en A27 opnieuw in het weekend dicht

10-10-18

De A6 richting Lelystad en de A27 richting de A6 gaan het komende weekend opnieuw dicht. Vanwege werkzaamheden wordt de weg op zaterdagavond om 20:00 gesloten. Dat blijft zo tot maandagochtend 15 oktober 06:00 uur.

De weg wordt opnieuw afgesloten omdat de werkzaamheden van het afgelopen weekend niet konden worden afgerond. Een asfalteringsmachine was stuk, meldt Rijkswaterstaat. De herinrichting van de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere moet nu het komende weekend worden afgerond. Aannemer Parkway6 moet nog 1400 meter deklaag aanbrengen.


Lees meer

Lelystad - Catalina in mei definitief naar Amerika

10-10-18

Het historische vliegtuig de Catalina vertrekt eind mei volgend jaar definitief naar Amerika. The Collings Foundation in Hudson, Massachusetts heeft het watervliegtuig gekocht. De overeenkomst werd woensdagmiddag in de hangar op Lelystad Airport getekend.


Lees meer

Urk - Sensoren Urkersluis werkten niet

10-10-18

De Urkersluis op Urk was woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor boten en schepen. Er zat riet opgehoopt tussen de deuren, waardoor de sensoren niet goed meer werkten. Het riet is inmiddels weggehaald. 

De afsluiting van woensdag is er een in een lange serie. Er zijn dit jaar al veel storingen geweest met de Urkersluis. In ongeveer de helft van de gevallen heeft dit gezorgd voor oponthoud voor de scheepvaart. 


Lees meer

Flevoland - Noordoostpolder mag meeste landbouwgrond gebruiken voor zonneparken

10-10-18

De Flevolandse gemeenten hebben onderling afspraken gemaakt over de verdeling van landbouwgrond voor zonneparken. In totaal is er ruim 500 hectare landelijk gebied beschikbaar gesteld door de provincie. De gemeenten moesten het onderling eens worden over de manier waarop ze de parken over de provincie gaan verdelen. En dat is gelukt. 


Lees meer

Almere - Almere City versterkt zich met aanvaller Hunte

10-10-18

Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Torino Hunte. De 27-jarige vleugelaanvaller trainde al enkele weken mee met de ploeg van trainer Michele Santoni en zette vandaag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Hunte voetbalde eerder bij FC Eindhoven en VVV-Venlo. Met die ploeg werd Hunte in 2016/2017 kampioen in de Eerste Divisie. In het seizoen erop speelde hij 32 wedstrijden in de Eredivisie. Sinds de zomerstop is hij clubloos. 

Daarom trainde Hunte de afgelopen weken mee met City met de bedoeling om fit te blijven. "Maar in die periode heb ik een heel warm gevoel bij de club gekregen. Alles is perfect geregeld en de ploeg speelt aantrekkelijk voetbal", aldus Hunte.


Lees meer

Almere - Baas loslopende hond kan boete verwachten

10-10-18

Staatsbosbeheer controleert voortaan vaker of baasjes hun hond wel hebben aangelijnd in natuurgebied Almeerderhout. Vooral bezoekers van het Cirkelbos en Kathedralenbos in Almere klagen over loslopende honden. Wie wordt betrapt op het niet aanlijnen van de hond, kan een boete krijgen.


Lees meer

Flevoland - Almeerse G-schaatser daagt Suzanne Schulting uit voor duel

10-10-18

De 28-jarige G-schaatser Brian Proost uit Almere deed woensdag een bijzondere poging: winnen van shorttrack-kanon Sjinkie Knegt en langebaanschaatsster en shorttrackster Suzanne Schulting. De wedstrijd vond plaats in Thialf Heerenveen in het kader van de Play Unified campagne van Special Olympics Nederland.


Lees meer

Almere - Adriana Strating nieuwe directeur KAF

10-10-18

Kunstlinie Almere Flevoland wordt met ingang van 1 november aangestuurd door Adriana Strating. Zij volgt Jeroen van de Wiel op, die de laatste vijf jaar de scepter zwaaide bij KAF. 

Strating heeft meer dan 30 jaar ervaring in leidinggevende functies. De laatste jaren is zij vooral actief geweest bij instellingen die toe waren aan het uitbouwen of bestendigen van hun positie in de culturele markt. 


Lees meer

Flevoland - Toerismedirecteur: "Noordoostpolder kan meer uit toerisme halen"

10-10-18

Noordoostpolder moet z'n kansen pakken op toeristisch gebied. Want er komen steeds meer toeristen en die moeten verspreid worden over Nederland. Dat zei directeur Jos Vranken van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) op Radio 1.


Lees meer

Almere - Almere City FC zonder Hammouti en Ahannach tegen FC Volendam

10-10-18

Eerste divisie koploper Almere City FC kan komende vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam geen beroep doen op Faris Hammouti en Anass Ahannach.

Beide spelers zijn door bondscoach Mark Wotte geselecteerd voor Jong Marokko. Het elftal van Marokko onder de 23 jaar speelt op 12 oktober en op 15 oktober oefenwedstrijden tegen Algerije onder de 23 jaar.


Lees meer

Swifterbant - 500 jaar oude klok in toren Swifterbant

10-10-18

In de kerktoren van Swifterbant hang een eeuwenoude klok. Een luidklok gegoten in 1518. De klok hangt er sinds de opening van het Kerkcentrum 'De Hoeksteen' en is destijds gekocht voor de prijs van oud ijzer. 

"Ieder dorp kreeg een toren van de overheid als een soort herkenningspunt. Een klok hoorde daar niet bij. Wij vonden het als gezamenlijke kerken belangrijk dat er wel een bel zou zijn.  Een nieuwe klok was veel te duur maar deze was goed te betalen", vertelt oud-commissielid Meijer. 


Lees meer

Dronten - Almere College blijft maar groeien

10-09-18

De populariteit van een nieuw onderwijsconcept en de verwachte groei door leerlingen uit Lelystad zijn volgens het Almere College in Dronten de redenen dat de school de komende jaren zeven nieuwe lokalen nodig heeft.

Dat zegt rector Cor de Koning Gans van het Almere College. Nog maar twee jaar geleden heeft de school oude noodlokalen aan de Educalaan laten verwijderen, maar deze week zijn nieuwe lokalen gearriveerd. Die zijn nodig vanwege de enorme groei van het aantal leerlingen, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp