Nieuws van vandaag


Flevoland - Restaurants over langere lockdown: 'Niet verrassend, wel balen'

11-01-21

De lockdown wordt met nog eens drie weken verlengd, althans: alles wijst daarop. Restaurants in Flevoland kijken daar niet van op, maar balen er wel van.

Yuk-Ha Tang van Wokrestaurant Tang Dynastie in Almere Buiten ziet de bui al hangen. "Dat we langer dicht moeten blijven, is vervelend. Ook al was het te verwachten", zegt Tang. Volgens haar is elke dag langer dicht een dag moeilijker.


Lees meer

Almere - Coronauitbraak in woonzorgcentrum Castrovalva

11-01-21

In woonzorgcentrum Castrovalva in de Almeerse wijk Tussen De Vaarten is het coronavirus uitgebroken. 17 van de 51 bewoners zijn besmet. Volgens Zorggroep Almere is het virus uitgebroken op een afdeling waar ouderen met lichamelijke klachten wonen.


Lees meer

Urk - Oud-topbasketbalster schrijft zelfhulpboek

11-01-21

De Urkse Melissa de Raat heeft een zelfhulpboek uitgebracht met de titel Walking on Sunshine - helemaal mentaal. Het e-book geeft adviezen over het realiseren van persoonlijke doelen en lifestyle.

Walking on Sunshine - helemaal mentaal is vooral gericht op vrouwen. In het boek heeft De Raat haar persoonlijke ervaringen en haar ervaringen als topsporter verwerkt.


Lees meer

Biddinghuizen - Frank Boks wint Knallende Kurken Quiz

11-01-21

Frank Boks uit Biddinghuizen is de winnaar van de Knallende Kurken Quiz. Hij heeft alle vragen goed beantwoord en heeft hiermee een elektrische fiets gewonnen.

De Knallende Kurken Quiz bestond uit 14 vragen: 2 per gemeente en 2 uit de provincie. In totaal deden er zo'n 150 Flevolanders mee aan de quiz, van wie 10 deelnemers alle vragen goed beantwoordden.


Lees meer

Almere - Verdachte moord Orpheo Gefferie nog voortvluchtig

11-01-21

De 21-jarige Erxinio L. uit Amsterdam die wordt verdacht van de moord op Orpheo Gefferie uit Almere, is nog steeds voortvluchtig. Eerder hebben we per abuis gemeld dat hij was aangehouden. Dat L. nog vrij is bleek maandag in de rechtbank in Amsterdam. L. wordt ervan verdacht de Almeerder anderhalf jaar geleden in een Amsterdamse parkeergarage te hebben doodgeschoten.


Lees meer

Urk - Ook milieueffectrapportage Port of Urk niet op orde

11-01-21

Het milieueffectrapport (mer) voor bedrijventerrein Port of Urk is op belangrijke onderdelen incompleet en bevat onjuiste vergelijkingen. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage. Eerder kreeg de gemeente Urk ook al van de provincie stevige kritiek. Die oordeelde dat het ontwerpbestemmingsplan voor het bedrijventerrein niet op orde was.


Lees meer

Flevoland - Verdubbeling laatste stuk Gooiseweg begint in februari

11-01-21

De verbreding van de Gooiseweg (N305) tussen de Nijkerkerweg bij Zeewolde en de Gooimeerdijk bij Almere begint halverwege volgende maand. Het is het laatste stuk van de Gooiseweg dat nog verbreed moet worden.

Automobilisten zullen in eerste instantie weinig last hebben van de werkzaamheden; zij blijven, met een aangepaste maximumsnelheid, op de bestaande rijstroken rijden. Het aansluiten van de kruisingen zal wat meer overlast geven.


Lees meer

Dronten - Betrokkenheid kerkleden niet afgenomen door onlinediensten

11-01-21

De coronacrisis en de noodgedwongen verhuizing van kerkdiensten naar internet zijn niet ten koste gegaan van de betrokkenheid bij de eigen kerk. Dat blijkt volgens de protestantse gemeente Dronten uit een enquête, die door 200 kerkleden is ingevuld.


Lees meer

Almere - Maquette snoepkunstenaar naar Cultuurhuis

11-01-21

De maquette met het werk van de snoepkunstenaar komt in het Cultuurhuis in Almere Buiten. Dat laat de gemeente weten.


Lees meer

Lelystad - PvdA en D66: Corneel mag niet dicht

11-01-21

Poppodium Corneel in Lelystad mag op geen enkele wijze worden gesloten, ook niet tijdelijk. Dat zeggen PvdA en D66 in een motie, die ze op 26 januari indienen in de gemeenteraadsvergadering.

In een advies aan de gemeente stellen kunstencentrum de Kubus, het Agora Theater en de FlevoMeer Bibliotheek voor om Corneel te sluiten en in de slaapstand te zetten. De gemeente moet dan nadenken over de toekomst van de popcultuur in Lelystad. Volgens de instellingen is sluiting het onvermijdelijke gevolg van de bezuiniging, die vanuit de gemeente aan de cultuursector wordt opgelegd. Sluiting van Corneel levert 360.000 euro per jaar op.

Sluiting niet aan de orde
Coalitiepartijen VVD en InwonersPartij en oppositiepartijen CDA en D66 zeiden vorige week al dat sluiting van Corneel wat hen betreft niet aan de orde is. PvdA en D66 spreken dat nu ook uit in een motie. Ze dragen het college van B en W op er voor te zorgen dat Corneel op geen enkel moment en op geen enkele wijze in de slaapstand wordt gezet.


Lees meer

Almere - Na twee failliete aannemers bouwen Ralph en Silvia eindelijk hun droomhuis

11-01-21

De bouw van het droomhuis van Ralph en Silvia van Es en hun twee jonge kinderen in de Almeerse nieuwbouwwijk Oosterwold is begonnen. Het echtpaar probeert al bijna een jaar om aan de bouw van zijn huis te beginnen, maar twee failliete aannemersbedrijven gooiden flink wat roet in het eten. Na tussenkomst van zakenvrouw Nasima el Bachiri kan de bouw dan toch beginnen.


Lees meer

Almere - Stroomstoring in Almere Haven weer opgelost

11-01-21

Een aantal wijken in Almere Haven zat maandagochtend zonder stroom. De storing was rond 11.30 uur opgelost. De oorzaak is niet bekend, zegt netbeheerder Liander.

Volgens de netbeheerder zaten zo'n 2000 huishoudens en bedrijven in de wijken De Grienden, De Werven, De Meenten en een gedeelte van De Hoven zonder elektriciteit.


Lees meer

Urk - Plek luchtwachttoren Koude Oorlog weer zichtbaar

11-01-21

De gemeente Urk heeft een herinnering gemaakt aan de luchtwachttoren die tijdens de Koude Oorlog jarenlang in het dorp stond opgesteld. Vanaf de toren werd het luchtruim afgespeurd op vliegtuigen uit de Sovjet-Unie die onder radarhoogte boven Nederland zouden kunnen vliegen.


Lees meer

Almere - VMCA in de race voor Appeltje van Oranje

11-01-21

Het project Vriendschap op Maat van VMCA uit Almere maakt dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. De prijs wordt jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan bijzondere sociale projecten. De drie uiteindelijke winnaars krijgen 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix.


Lees meer

Almere - Investeren om coronawerklozen sneller aan het werk te krijgen

11-01-21

De gemeente Almere trekt dit jaar bijna een miljoen euro uit om werklozen sneller aan het werk te krijgen. Door corona zijn er meer werklozen die beroep doen op de WW. De gemeente wil deze mensen snel weer aan een baan helpen, voordat ze in de bijstand belanden. Als 200 mensen uit de bijstand blijven, is de investering ruimschoots terugverdiend, zegt verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp