Nieuws van vandaag


Almere - Verdachte meerdere malen gestompt door agent bij hardhandige aanhouding

11-04-21

Een man is zaterdagavond tijdens een aanhouding in Almere Stad meerdere keren gestompt door een politieagent. Dat gebeurde op de Allendestraat in de Staatsliedenwijk. Beelden van de arrestatie zijn naar Omroep Flevoland gestuurd door een familielid van de verdachte.


Lees meer

Lelystad - Zwemmen op het droge: trimbaan heropend door Batavia Swim

11-04-21

De trimbaan in het Paardenbos in Lelystad is zondag feestelijk heropend na een broodnodige renovatie. Het verouderde sportparcours uit 1980 werd door de zwemleraren van het Sportbedrijf Lelystad afgelopen maand opgeknapt. Geen toevallige timing, want door de coronacrisis wordt er volgens wethouder Jack Schoone van Leefbaar Lelystad te weinig gesport. Na de heropening draaiden de sportzwemmers van Batavia Swim het parcours warm.


Lees meer

Almere - Montessori College vier miljoen duurder

11-04-21

De nieuwbouw voor het Montessori College in de Almeerse nieuwbouwwijk Nobelhorst valt vier miljoen euro duurder uit. Eerder waren de kosten geraamd op 21 miljoen. Dat blijkt uit een raadsvoorstel van het college van B en W, om het krediet voor het project te verhogen.


Lees meer

Almere - Degradatie hockeyheren lijkt onontkoombaar

11-04-21

De mannen van De Almeerse Hockey Club hebben zondag het degradatieduel tegen Hurley verloren. De ploeg van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf ging in Amstelveen met 2-1 onderuit.

Door dit resultaat hebben de Almeerders nog een minieme kans om zich te handhaven op het hoogste hockeyniveau in Nederland. Met nog vier duels te spelen is door deze nederlaag de achterstand op Hurley opgelopen tot twaalf punten.


Lees meer

Zeewolde - Vergeefse zoektocht naar kanoër uit Ermelo

11-04-21

Op het Wolderwijd tussen Zeewolde en Harderwijk is zondag opnieuw gezocht naar een vermiste kanoër. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie werd daarbij ingezet. "Die hebben sonar waardoor het makkelijker is om onder water te zoeken", aldus de politie.


Lees meer

Urk - Basketballer Van Schaik bezig aan beste seizoen uit carriere

11-04-21

Basketballer Bart van Schaik uit Urk maakt een sterke ontwikkeling door bij Landstede Hammers. De Zwollenaren spelen in de top van de Dutch Basketball League en Van Schaik krijgt dit seizoen meer speelminuten dan ooit. ,,Ik ben bezig aan het beste seizoen uit mijn carriere’’, aldus de 21-jarige talentvolle Urker.


Lees meer

Almere - Drie wijzigingen bij Almere City tegen Telstar

11-04-21

Almere City FC moet maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Telstar winnen om in het spoor te blijven van De Graafschap, de huidige de nummer 2 van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren wonnen zondagmiddag hun thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 1-0, waardoor het verschil met Almere City FC is opgelopen tot 4 punten.


Lees meer

Lelystad - Leden tennisvereniging willen twee nieuwe padelbanen

11-04-21

Leden van tennisclub LTVL uit Lelystad willen graag twee extra padelbanen op sportpark Langezand in de stad. De club had een stemronde uitgeschreven om tot een besluit te komen over de bouw van twee nieuwe banen.

Om in de toekomst op twee extra velden te kunnen spelen moet er 100 duizend euro op tafel komen. LTVL wil nu via een crowdfundingactie geld bij elkaar zien te krijgen om daadwerkelijk aan de slag te kunnen. “Dat gaat wel lukken”, zegt voorzitter Pieter Hermus.


Lees meer

Almere - Almere geeft 160.000 euro uit aan circulaire subsidies

11-04-21

Afval bestaat niet. Dat is de gedachte achter de circulaire economie, waarin alles opnieuw wordt gebruikt. Almere heeft 160.000 euro aan subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die circulair ondernemen. Daar zit een aantal verrassende projecten tussen.


Lees meer

Almere - Roeier Van Sprang vijfde op EK roeien

11-04-21

Niki van Sprang uit Almere en zijn roeipartner Guillaume Krommenhoek zijn als vijfde geëindigd tijdens de EK roeien. In Italië zag het tweetal in de 'twee zonder' Kroatië als eerste eindigen.

Van Sprang en Krommenhoek waren vrijdag het EK op halve kracht begonnen. De voorbereiding op dit toernooi was verre van ideaal. Van Sprang had in de aanloop rugklachten en Krommenhoek kreeg te maken met griepverschijnselen.


Lees meer

Lelystad - "Groei stad kan niet zonder groei banen"

11-04-21

De ambitie van Lelystad om de stad uit te breiden met 40.000 huizen moet samengaan met een forse groei van het aantal banen. Dat zegt de nieuwe VVD-wethouder Adam Elzakalai in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.


Lees meer

Noordoostpolder - Bantenaar beticht gemeente van fouten bij vergunning mestsilo's

11-04-21

Een man uit Bant blijft doorgaan met de strijd tegen zes mestsilo's die een jaar geleden naast zijn erf gebouwd zijn. De silo's zijn van een groothandel voor kunstmest, die ze gebruikt voor opslag.

Voor de silo's er kwamen, werden er 25 bezwaren ingediend tegen de bouw. Het grootste deel daarvan werd niet ontvankelijk verklaard door de gemeente. De klagers zouden te ver van de mestsilo's af wonen, en de resterende bezwaren waren volgens de gemeente ongegrond.


Lees meer

Almere - Appartementen en grotere Lidl op hoek Oreganoweg/Wisselweg

10-04-21

Op een kavel langs de Oreganoweg en de Wisselweg in de Almeerse Kruidenwijk moeten zo'n 90 woningen verrijzen. Volgens de gemeente zal het vooral gaan om appartementen in de vrije sector. Op de hoek van beide straten komt bovendien een Lidl-supermarkt.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp