Nieuws van vandaag


Lelystad - Oplossen zandprobleem Markerwaarddijk valt Rijkswaterstaat tegen

11-08-19

Rijkswaterstaat heeft veel moeite met het verwijderen van het zand op de Markerwaarddijk. Zaterdag moest de dijk afgesloten worden voor het verkeer omdat het zand voor een onveilige situatie zorgde. Toen dacht Rijkswaterstaat nog dat het zand dezelfde dag verwijderd kon worden.


Lees meer

Dronten - Beitske Visser eindigt op de tweede plaats

11-08-19

Autocoureur Beitske Visser is het eerste seizoen van de W-series als tweede geëindigd. De wereldtitel bij de raceklasse voor vrouwen ging naar Jamie Chadwick. De beslissing viel in de laatste race van het seizoen.

Op het circuit van Brands Hatch in Engeland eindigde Visser op de derde plaats, Chadwick werd vierde. Chadwick stond voor aanvang van de race al op de eerste plaats. Het lukte Visser niet om haar tijdens de laatste wedstrijd in Engeland te passeren op de ranglijst.


Lees meer

Urk - Urker Jan Ras debuteert bij SC Heerenveen

11-08-19

Urker Jan Ras heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het betaald voetbal. De speler van SC Heerenveen mocht van coach Johnny Jansen zijn eerste minuten maken tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Ras kwam in de 78e minuut bij een 0-1 achterstand in het veld voor Jordy Bruijn. 2 Minuten later wist SC Heerenveen via Dresevic de gelijkmaker te produceren. Deze 1-1 bleek ook de einduitslag in het Abe Lenstra stadion.


Lees meer

Almere - Lumièreparkfestival terug van weggeweest

11-08-19

Na vijf jaar afwezigheid is het Lumièreparkfestival terug van weggeweest. Het multiculturele evenement was een jaarlijks evenement, maar in 2014 viel het doek. Dit jaar slaagde de organisatie erin om nieuwe sponsoren en geldschieters te vinden. Het Lumièrepark in Almere was zondag dan ook weer gevuld met onder andere een podium en eetkraampjes.


Lees meer

Urk - Dit zijn de 25 dingen die je moet weten over Urk

11-08-19

Niet meer dan 11,5 vierkante kilometer groot is het, en daarmee met afstand de kleinste gemeente van Flevoland. Maar ook de gulste, de gezinsrijkste en de meest kerkelijke. In onze zomerserie presenteren we deze week de 25 dingen die je moet weten over Urk.


Lees meer

Dronten - Rechtsaf richting 'Drenten'

11-08-19

Op een nieuw geplaatst verkeersbord op de Vogelweg tussen Lelystad en Almere staat een opvallende spelfout. Automobilisten worden rechtsaf gestuurd voor 'Drenten'.

Het bord staat op de kruising tussen de Vogelweg en de Roerdompweg, op grond van de gemeente Zeewolde. Er hoort natuurlijk te staan dat je naar rechts kunt voor Dronten.


Lees meer

Almere - Henk Staats na 31 jaar weg als voorzitter BV Almere

11-08-19

Na 31 jaar voorzitterschap bij Badmintonvereniging Almere is Henk Staats ermee gestopt. De inmiddels 73-jarige Staats is voor een groot deel verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van BV Almere in de badmintonwereld.

"Het werd na 31 jaar echt wel tijd dat er een ander kwam", legt Henk Staats uit. "Ik besteed veel tijd aan mijn kleinkinderen en ik ben nog voorzitter van de sporthal. Daar moet nog genoeg aan gebeuren dus ik zal me niet vervelen."


Lees meer

Almere - Eredivisie-debuut Sergiño Dest bij Ajax

11-08-19

Sergiño Dest uit Almere heeft zaterdagavond zijn competitie-debuut gemaakt voor Ajax. De Amsterdammers waren in eigen huis met 5-0 te sterk voor FC Emmen.

Dest kwam na 54 minuten in het veld voor Noussair Mazraoui. Ajax leidde toen nog met 2-0. Twee weken geleden mocht de Almeerder ook al zijn officiële debuut maken voor Ajax tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal.


Lees meer

Dronten - Hoek wint met Oranje WK korfbal 

11-08-19

Korfbalster Fleur Hoek uit Dronten is zaterdagavond met Oranje wereldkampioen geworden. In het Zuid-Afrikaanse Durban won Nederland in de finale met 31-18 van de eeuwige rivaal België.

Bij rust was de eindstrijd eigenlijk al beslist: Oranje leidde comfortabel met 20-10. Na rust kwam Fleur Hoek binnen de lijnen (ze scoorde ook) en Nederland liep uiteindelijk uit naar de 31-18 overwinning.


Lees meer

Dronten - Beitske Visser start vanaf vijfde plek

11-08-19

Autocoureur Beitske Visser uit Dronten start zondagmiddag tijdens de laatste race van de W-series vanaf startplaats vijf.

Haar concurrent in de strijd om het kampioenschap Jamie Chadwick mag vanaf pole position starten. De kwalificatie was zondagochtend op het circuit van Brands Hatch in Engeland. De race is zondag om 16:10 uur Nederlandse tijd.

In de nieuwe raceklasse voor vrouwen staat de in Dronten geboren
autocoureur op de tweede plaats. Het verschil met Chadwick is 13 punten.

Het gaat vandaag om de laatste wedstrijd van het eerste seizoen van de
raceklasse voor vrouwen. Visser is afhankelijk van de prestatie van
Chadwick, maar ze heeft nog een kans op de titel.

Stand W Series:
1 Jamie Chadwick 98 punten
2 Beitske Visser 85 punten
3 Marta Garcia 62 punten
4 Alice Powell 51 punten


Lees meer

Lelystad - Eerste groep konikpaarden losgelaten in Wit-Rusland

11-08-19

De vijftig konikpaarden die vrijdag op transport zijn gegaan vanuit de Oostvaardersplassen zijn zondag losgelaten in hun nieuwe leefgebied, een natuurreservaat in Wit-Rusland.

De paarden zijn zaterdagavond aangekomen maar omdat het toen al donker was is gewacht met de vrijlating. Volgens Staatsbosbeheer hebben alle dieren het transport goed doorstaan en waren ze gezond.


Lees meer

Flevoland - Vermiste man Stichtse Brug overleden

10-08-19

De 19-jarige man die sinds zaterdagavond werd vermist in het Gooimeer is overleden. De politie heeft laten weten dat zijn lichaam gevonden is.

De man was bij de brug met een groep vrienden. Hij sprong van de brug maar kwam daarna niet meer boven water. De vrienden alarmeerden volgens de brandweer onmiddellijk de hulpdiensten en zochten actief naar hun vriend.


Lees meer

Almere - Man valt uit raam derde verdieping

11-08-19

Een man is zaterdagavond rond 20:30 uur uit een raam op de derde verdieping gevallen en op straat terecht gekomen. Daarbij is hij gewond geraakt.

Het incident gebeurde op de hoek Koopmanstraat/Spoordreef. Er is een medisch team met een traumahelikopter gekomen om hulp te verlenen. De gewonde man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp