Nieuws van vandaag


Lelystad - Oud-directeur Lelystad Airport krijgt Gouden Kiekendief

04-12-18

Erik Lagerweij heeft donderdag tijdens zijn afscheid van Lelystad Airport de Gouden Kiekendief opgespeld gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door commissaris van de koning Leen Verbeek. 

De Gouden Kiekendief is bedoeld als waardering voor personen of organisaties die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Flevoland. 


Lees meer

Flevoland - Ophokplicht vanaf vrijdag opgeheven

04-12-18

Flevolandse pluimveehouders hoeven hun dieren vanaf vrijdag niet meer binnen te houden. Minister Carola Schouten van Landbouw trekt de ophokplicht in. Het gevaar van de vogelgriep is zo klein geworden dat de maatregelen niet meer nodig zijn. De ophokplicht is ruim drie maanden van kracht geweest.


Lees meer

Zeewolde - Girlsday valt in de smaak bij meisjes

04-12-18

Het is donderdag Girlsday! Dat betekent dat overheid, onderwijs en ondernemers proberen meisjes enthousiast te maken voor techniek.

Basisschoolleerlingen uit Zeewolde bezochten daarvoor het bedrijf Vandemoortele dat margarines, oliën en vetten maakt. De meisjes maakten boter in het laboratorium en namen een kijkje in de fabriek, waar veel wordt gewerkt met ICT en automatisering.


Lees meer

Almere - City FC zonder topscorer Valpoort tegen Jong PSV

04-12-18

Almere City FC trainer Jack de Gier kan vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV geen beroep doen op clubtopscorer Arsenio Valpoort. De aanvaller ontbreekt vanwege een enkelblessure. Hij liep de kwetsuur op in de met 4-2 verloren uitwedstrijd tegen De Graafschap van afgelopen maandag. Valpoort was dit seizoen tot dusverre goed voor 16 doelpunten.


Lees meer

Almere - Agenten krijgen klappen bij aanhouding

04-12-18

Twee agenten in Almere kregen in de nacht van woensdag op donderdag klappen bij de aanhouding van twee verdachten. Eén van de agenten liep daarbij een bloedneus op, zo laat de politie woensdag weten. 

De twee agenten waren aan het surveilleren op de Pianoweg in de Muziekwijk en zagen de verdachten rijden in een bestelbus. De bestuurder remde, reed door, en keerde om. Dat vonden de agenten verdacht en gaven een stopteken. 


Lees meer

Flevoland - Meer samenwerking nodig tussen Almere en Lelystad

04-12-18

De gemeenten Almere en Lelystad gaan intensiever samenwerken om hun gemeenschappelijke belangen in de Metropoolregio Amsterdam op de agenda te zetten. Dat hebben burgemeesters Franc Weerwind en Ina Adema donderdagmiddag bekendgemaakt.

Er moet beter worden samengewerkt op het gebied van onder meer economie, arbeidsmarkt, onderwijs, wonen, toerisme, mobiliteit en duurzaamheid. Er zijn nog geen gedetailleerde plannen over hoe de nauwere samenwerking eruit moet komen te zien. Volgens Weerwind en Adema is het aan de nieuwe colleges en gemeenteraden om een uitgewerkte agenda op te stellen waardoor de gezamenlijke belangen in de Metropoolregio Amsterdam worden behartigd. 
 
De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is tien jaar geleden opgericht. Het is een bestuurlijke samenwerking tussen 33 gemeenten rond de kern Amsterdam. Almere en Lelystad zijn de enige Flevolandse gemeenten die in de MRA zijn vertegenwoordigd.


Lees meer

Lelystad - Rechtbank stelt eisen aan schadevergoeding om vliegveld

04-12-18

De gemeente Lelystad mag twee boerenbedrijven bij het vliegveld 'in natura' compenseren voor de financiële schade die Lelystad Airport heeft veroorzaakt. Dat heeft de bestuursrechter bepaald. In de praktijk betekent dit dat allerlei beperkingen die voor de boerenbedrijven golden worden opgeheven, zodat de ondernemers weer volop aan de slag kunnen. Wel heeft de rechter bepaald dat een onafhankelijke deskundige in de toekomst nog eens moet bekijken of de boeren genoeg gecompenseerd zijn.


Lees meer

Flevoland - Huizenmarkt steeds meer in de knel

04-12-18

De woningmarkt raakt steeds meer in de knel. Dat concludeert de NVM uit de eerste verkoopcijfers van 2018. Almere springt er uit. In de stad worden koopwoningen het snelst verkocht. Gemiddeld staat een woning daar 38 dagen te koop. Appartementen doen er gemiddeld 22 dagen om van eigenaar te wisselen. Landelijk gezien heeft een woning 56 dagen een bord in de tuin.


Lees meer

Lelystad - Piloten verruilen Phoenix voor Lelystad Airport

04-12-18

Tientallen toekomstige KLM-piloten worden voorlopig opgeleid in Lelystad. De opleiding was eerst in de Amerikaanse plaats Phoenix. Die locatie in de staat Arizona is van Lufthansa. De KLM-vliegschool moet er weg omdat Lufthansa alle capaciteit in Phoenix nodig heeft voor de opleiding van de eigen piloten.


Lees meer

Almere - Flevo-landschap vraagt miljoenen voor aanleg natuur

04-12-18

Stichting Flevo-landschap wil twee natuurstroken aanleggen aan de rand van Pampushout bij de Noorderplassen en Almere Poort. Met water, natuurvriendelijke oevers en rietstroken moet de verbinding meer vogels, bevers en ook recreanten aantrekken.


Lees meer

Lelystad - Politie haalt tien wilde eenden uit badkamer

04-12-18

De politie heeft tien wilde eenden uit de badkamer van een woning in Lelystad gehaald. De politie maakte zich zorgen over het welzijn van de dieren en heeft ze in beslag genomen. Ook is er een onderzoek gaande naar de eigenaar van de woning in de wijk de Schouw.


Lees meer

Almere - Afrit Almere Poort urenlang dicht na ongeval

04-12-18

De afslag Almere-Poort op de A6 in de richting van Lelystad is donderdagochtend afgesloten geweest na  een ongeluk. Daarbij is één persoon gewond geraakt. De bestuurder raakte van de weg en raakte vervolgens met grote snelheid de vangrail.

De automobilist zat bekneld. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto gehaald. Er landde een traumahelikopter om te assisteren bij de medische hulpverlening.


Lees meer

Lelystad - Scholieren zamelen ruim 10.000 euro in

04-12-18

Scholieren uit Lelystad hebben ruim 10.000 euro opgehaald bij de tweede SVOL Cityrun. De run-bike-run werd eind vorige maand gelopen. De deelnemers liepen en fietsten een parcours van rond de negen kilometer.

In totaal deden 1500 leerlingen van de eerste klassen van de SGL, De Rietlanden en ISG Arcus mee aan het evenement. 


Lees meer

Almere - Blessure betekent einde seizoen voor Vermeer

04-12-18

De Almeerse keeper Kenneth Vermeer komt dit seizoen niet meer in actie voor Club Brugge. Hij heeft een spierblessure aan een bovenbeen opgelopen en wordt vrijdag geopereerd. 

Club Brugge huurt Vermeer in de tweede helft van het seizoen van voetbalclub Feyenoord, waar hij tot medio 2020 onder contract staat. De Belgische club heeft een optie tot koop bedongen. De Almeerder maakt een uitstekende indruk bij zijn tijdelijke werkgever en werd door zijn nieuwe fans verkozen tot speler van de maand maart.


Lees meer

Flevoland - Staten neigen naar 'ja' met plan zonneparken

04-12-18

Ondanks zorgen van diverse fracties tekent zich in Provinciale Staten toch een meerderheid af voor het plan om op maximaal duizend hectare landbouwgrond zonneparken toe te staan. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. 

Het huidige Omgevingsplan staat niet toe dat er zonneparken worden gezet op grond met een agrarische bestemming. Het college van Gedeputeerde Staten wil dit veranderen en zonnepanelen in het buitengebied op akkers toestaan. Dat is nodig om de doelstelling van Flevoland te halen om in 2030 energie-neutraal te zijn.
Volgens gedeputeerde Jaap Lodders wordt met duizend hectare slechts één procent van alle Flevolandse landbouwgrond voor zonne-energie gebruikt.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp