Nieuws van vandaag


Almere - Extra opvang voor slachtoffers mensenhandel

04-12-19

In Almere komt een opvang voor slachtoffers van mensenhandel. De plekken zijn bedoeld voor slachtoffers die kampen met complexe zorgvragen, zoals psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking.

Er komen in totaal 36 nieuwe plekken in vijf gemeenten. Hoeveel plekken er in Almere komen, is nog niet bekendgemaakt. Met de maatregel zegt het kabinet het geconstateerde tekort aan speciale opvangplekken voor deze mensen aan te pakken. In het Regeerakkoord was daarvoor al 2 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld.


Lees meer

Lelystad - Badloe eerste, De Geus derde in tussenstand EK Windsurfen

04-12-19

Kiran Badloe uit Lelystad is opgeklommen naar de eerste plaats in het klassement bij het EK windsurfen in Palma de Mallorca. Op de voorlaatste dag van het EK is hij al zeker van EK-zilver.

Badloe, de nummer twee van het laatste WK, kwam twee keer als tweede en één keer als zevende binnen. Die sterke reeks was goed voor een royale koppositie, met alleen nog zaterdag de medalrace.

Badloe begint met een voorsprong van 13 punten op Dorian van Rijsselberghe aan de finale. Dat betekent dat hij maximaal zes plaatsen lager mag eindigen dan de tweevoudige olympisch kampioen om het EK-goud niet te verspelen.


Lees meer

Urk - Celstraffen geëist voor brandstichting Koningsnacht

04-12-19

Drie Urkers moesten zich vrijdag voor de rechtbank verantwoorden voor een reeks aan overtredingen. Ze worden onder meer verdacht van brandstichting. Ze zouden in de Koningsnacht van 2017 autobanden en een auto in brand hebben gestoken op een rotonde. De officier van justitie wil dat het tweetal tijdens Koningsnacht huisarrest wordt opgelegd.


Lees meer

Flevoland - Uitagenda: Tulpenroute, Terrassenfestival & koeien knuffelen

04-12-19

Deze week hebben we een hele waslijst aan activiteiten voor je klaarstaan. En het zonnetje schijnt volop, dus geen reden om thuis te blijven!

Vrijdag 12 april

Wandeling tussen de kersenbloesem (ook zaterdag)
Oosterringweg 24-I, Luttelgeest
vanaf 11.00 en 14.00


Lees meer

Almere - Maandag duidelijkheid voor bewoners Diamondiaal

04-12-19

Maandag weten huurders van het Almeerse woonproject Diamondiaal of ze een dag later hun huis uit moeten of niet. Dan doet de kantonrechter uitspraak in een aantal zaken die door bewoners is aangespannen.

Pandeigenaar Meerwonen en stichting Diamondiaal hebben een juridisch conflict. Als gevolg daarvan dreigen tientallen bewoners, voornamelijk statushouders, te worden uitgezet. Advocaat Joris Sprakel betoogde namens enkele huurders dat zij het slachtoffer zijn van dit zakelijk conflict. Ze hebben de huur altijd keurig betaald, niet voor overlast gezorgd en nooit iets fout gedaan. Volgens hem voorbeeldige huurders.


Lees meer

Flevoland - Al bijna 4.000 keer gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties

04-12-19

Het aantal stemmen op gemelde gevaarlijke verkeerssituaties is opgelopen tot zo'n 4.000. Sinds maandag is het mogelijk om een gevaarlijke plek in het verkeer bij jou in de buurt te melden. Als een gevaarlijke plek al gemeld is, dan is het mogelijk om op die situatie te stemmen.


Lees meer

Almere - 25 en 20 jaar cel voor liquidatie Motamed

04-12-19

Twee mannen zijn veroordeeld tot 25 en 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op Almeerder Ali Motamed. De rechtbank in Lelystad acht de twee schuldig aan de moord op basis van getapt telefoonverkeer.

De rechtbank noemt de daders volslagen gewetenloos. Zij hebben Motamed op bestelling koelbloedig geëlimineerd. Bij de straf houdt de rechtbank er ook rekening mee dat de twee tijdens de rechtszaak hebben gezwegen. Dat pleit tegen hen. De mannen moeten bijna 300.000 euro schadevergoeding betalen aan de vrouw en zoon van het slachtoffer.


Lees meer

Almere - Werkstraf en forse schadevergoeding voor vernielingen op station

04-12-19

Voor vernielingen op station Oostvaarders in Almere is een 18-jarige Almeerder vrijdag veroordeeld tot 140 uur werkstaf waarvan 60 uur voorwaardelijk. Ook moet hij samen met een medeverdachte zo'n 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de NS. De verdachte behoorde tot een groep van vijf 18-jarige Almeerders die oudejaarsnacht vernielingen pleegden.


Lees meer

Flevoland - Koningsspelen in de hele provincie

04-12-19

Ook in heel Flevoland vieren zo'n 200 basisscholen vandaag de Koningsspelen. Voor Zeewolde een bijzondere gelegenheid: daar werden de spelen dit jaar voor het eerst centraal gehouden op de atletiekbaan.

Tijdens de Koningsspelen gaan de kinderen eerst aan het gezamenlijke Koningsontbijt, waarna de dag gevuld wordt met spelletjes en sportactiviteiten.


Lees meer

Lelystad - 400 nieuwe bomen in Lelystad Airport Businesspark

04-12-19

Bijna 400 nieuwe bomen worden de komende twee weken geplant in Lelystad Airport Businesspark. Vrijdag is de eerste boom geplant op het bedrijventerrein bij het vliegveld. Het gebied moet zo een groene uitstraling krijgen.

Het planten van de bomen is volgens Lelystad Airport Businesspark de laatste stap in de inrichting van het openbaar gebied rond het distributiecentrum van modeconcern Inditex.


Lees meer

Urk - Toeristisch Overstappunt Haven Urk in gebruik genomen.

04-12-19

Op het haventerrein van Urk is vrijdag een Toeristisch Overstappunt onthuld. Vanaf dit bord met informatie starten meerdere wandel- en fietsroutes. Voor recreanten is het zo gemakkelijker om Urk en de omgeving te verkennen.

Ook in andere Flevolandse gemeenten zijn Toeristische Overstappunten. Gemeenten investeren hier samen met de provincie in. Doel is Flevoland meer bekend te maken als aantrekkelijk fiets- en wandelgebied.


Lees meer

Almere - 'Sluiting dreigt voor Hudson's Bay'

04-12-19

Het gaat slecht met de winkels van Hudson's Bay Nederland. Het sluiten van de warenhuizen of een faillissement zou economisch de zinvolste oplossing zijn. Dat staat volgens het Duitse blad Wirtschaftswoche in interne documenten van het bedrijf.


Lees meer

Lelystad - De Dierenbus: 'Konijnen worden gedood door marters en bunzings'

04-12-19

De afgelopen maanden zijn in Lelystad een tiental konijnen gedood door bunzings en marters. Daarnaast zorgen ook konijnenziektes ieder jaar voor veel sterfte.

Ter preventie houdt dierenarts Charlotte Schumm speciale spreekuren voor mensen met een konijn. Dan worden de beesten gevaccineerd. Verder wordt informatie gegeven hoe je kan voorkomen dat je konijn gedood wordt.

Om konijnen te beschermen tegen de aanval van een bunzing of marter moet volgens Charlotte je buitenhok goed dicht zijn. "De dieren hebben maar een klein gaatje nodig en ze kruipen ook gerust onder een hek door. Als ze het konijn eenmaal gedood hebben, laten ze het in het hok achter, want het konijn krijgen ze het hok niet uit”, vertelt Dierenarts Charlotte Schumm.


Lees meer

Noordoostpolder - Auto uitgebrand langs N50

04-12-19

Een auto is vrijdagochtend compleet uitgebrand langs de N50. De bestuurder reed tussen Emmeloord en Ens toen hij merkte dat er brand was ontstaan in de Mini.

De man wist het voertuig langs de weg neer te zetten en heeft toen meteen de brandweer ingeschakeld.


Lees meer

Lelystad - Onderzoek naar bijzondere status gebouw ziekenhuis

04-12-19

De Gemeentelijke Erfgoedcommissie van Lelystad gaat onderzoeken of het ziekenhuis een gebouw is met een bijzondere status en architectuur. De uitkomst zou gevolgen kunnen hebben voor wat er in de toekomst met het gebouw mag gebeuren.

De gemeente laat het onderzoek doen als onderdeel van een procedure voor een nieuw bestemmingsplan voor het ziekenhuisgebied, zo bleek donderdag tijdens een informatiebijeenkomst voor inwoners en zorgaanbieders.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp