Nieuws van vandaag


Biddinghuizen - 28-jarige man vrijgesproken van oplichting bejaarde

08-13-18

Een 28-jarige man uit Biddinghuizen is maandag door de politierechter in Utrecht vrijgesproken van oplichting en witwassen. De officier van justitie had 180 uur werkstraf en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De verdachte was volgens het OM betrokken bij de oplichting van een 76-jarige man uit Naarden. Er werd 36.000 euro van de bankrekening van de Naarder overgeschreven naar verschillende rekeningen. Op de bankrekening van de verdachte uit Biddinghuizen kwam 14.000 euro terecht. In verschillende plaatsen in Nederland pinde hij grote bedragen.


Lees meer

Lelystad - VVD en Bond Heemschut willen Catalina behouden

08-13-18

De VVD in de Tweede Kamer wil historisch vliegtuig de 'Catalina' in Nederland houden. Het vliegtuig staat op dit moment nog op Lelystad Airport, maar dreigt het land te verlaten door gebrek aan geld en 'regelzucht'. Ook de Erfgoedvereniging Bond Heemschut vindt dat de minister geld moet vrijmaken om het toestel te behouden voor Nederland.


Lees meer

Lelystad - Flevokust Haven volledig in gebruik

08-13-18

Het is inmiddels druk op de Flevokust Haven in Lelystad. Afgelopen april konden de eerste schepen met containers aanmeren en inmiddels is de haven volledig in gebruik. Terminalmanager Kees Vlaar van CTU heeft het er druk mee."Dagelijks hebben we afvaart van en naar Rotterdam en Antwerpen. We hebben er een dagtaak aan, dus het begin is goed."


Lees meer

Lelystad - Buurtkamers blijven open voor eenzame ouderen

08-13-18

De buurtkamers van Welzijn Lelystad blijven in de zomer open, want waar de meeste mensen in de vakantieperiode er lekker op uittrekken, is het voor ouderen juist extra moeilijk om bezig te blijven. De familie is op vakantie en de clubjes hebben zomerstop.


Lees meer

Espel - Dit is lekker!: 'Patatje oorlog als schrale troost'

08-13-18

De culinaire zoektocht van Mo gaat weer verder.  Hij is maandag in Espel. De Almeerder trekt in de serie 'Dit is lekker!' op zijn brommer door de Noordoostpolder op zoek naar de lekkerste hapjes in de groendorpen, Urk en Emmeloord. 

Espel
Mo vindt in Espel niet alleen eten, hij weet ook de tijd, die hij moet wachten, goed te besteden. Maar het bezoek aan het dorpje blijkt voor Mo toch een zure nasmaak te hebben. Een schrale troost: de Almeerder vindt wel eindelijk een patatje oorlog.


Lees meer

Lelystad - Marker Wadden blijken vogelparadijs

08-13-18

Het gaat goed met de broedvogels op de Marker Wadden. Een jaar geleden waren nog mondjesmaat vogels in het nieuwe natuurgebied te vinden, maar dit jaar heeft Ruben Kluit van Natuurmonumenten enkele duizenden broedvogels geteld. "Als je een vogelaar bent of echt van de natuur houdt is dit een droom". 


Lees meer

Bant - 'Taboe op aaltjes moet verdwijnen'

08-13-18

Het beeld van een akker onderwater betekent problemen voor de boer. Want wanneer land onderwater staat, betekent het vaak dat er een plaag is van aaltjes. En sommige aaltjes zijn een nachtmerrie voor de akkerbouw. Voor vele boeren is het daarom een taboe om daar iets tegen te doen en dat moet volgens Leendert Molendijk van de Wageningen Universiteit verdwijnen. 


Lees meer

Dronten - Bijna 40.000 bezoekers voor Meerpaaldagen

08-12-18

Dit jaar zijn bijna 40.000 mensen naar de Meerpaaldagen in Dronten geweest. Volgens de organisatie is dat een 'prachtig aantal', ondanks de vele regen. Op zaterdagavond waren de meeste mensen te vinden op het Meerpaalplein. 

Volgens de organisatie waren er weinig incidenten. Er zijn wildplassers gepakt en jongeren onder de achttien met alcohol. Er stond dit jaar een bredere tent dan andere jaren. Daardoor kon een deel van de bars in de tent geplaatst worden.


Lees meer

Almere - Val van gebouw leidt tot aanhouding 27-jarige man

08-13-18

De politie in Almere heeft zondagavond een man aangehouden, nadat ze de melding kreeg dat er iemand van een gebouw aan de Prozastraat is gevallen. De politie sluit niet uit dat het om een misdrijf gaat.

Het slachtoffer is voor medische hulp naar het ziekenhuis gebracht, maar is wel aanspreekbaar. De verdachte wordt door de politie verhoord.


Lees meer

Almere - Debuut Charbon, blessure Pieters bij Almeerse

08-12-18

De Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag de oefenwedstrijd tegen HIC uit Amstelveen met 2-2 gelijk gespeeld.  De nieuwste aanwinst Valentijn Charbon maakte zijn debuut.

De pas 18-jarige Charbon, tevens jeugdinternational, kwam deze week over van Laren. Hij kende trainer Gademan van Aalmeerse en zijn aanwezigheid deed hem besluiten om over te stappen.


Lees meer

Almere - Buxusmot rukt op in Almere

08-12-18

De buxusmot rukt op in Almere. De mot is een ware plaag want het beestje eet alle buxussen op die het tegenkomt en laat dorre kale planten achter. Was het nachtvlindertje vorig jaar nog niet te bekennen in Almere, dit jaar zijn er duizenden, zegt stadsecoloog Ton Eggenhuizen. De populatie is nu op haar hoogtepunt.


Lees meer

Flevoland - Flevolands windsurfsucces tijdens sportweekend

08-12-18

Het afgelopen sportweekend stond grotendeels in het teken van de successen van de Flevolandse windsurfers. Lilian de Geus uit Almere pakte voor het eerst in haar carriere goud tijdens het Wereldkampioenschap in het Deense Aarhus, terwijl Kiran Badloe uit Lelystad zilver pakte. En de voetballers van SV Urk winnen de Zuiderzeecup.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp