Nieuws van vandaag


Urk - 'Vluchtelinge Asia Bibi welkom op Urk'

12-13-18

Vluchteling Asia Bibi uit Pakistan is welkom op Urk. Dat zegt de politieke partij Unie Gemeentebelangen. De motie wordt volgens fractievoorzitter Anja Keuter gesteund door de voltallige gemeenteraad.

De christelijke Asia Bibi kwam in 2009 in de Pakistaanse gevangenis terecht vanwege haar geloof. Ze werd zelfs ter dood veroordeeld, maar eind oktober werd ze vrijgesproken. Haar advocaat verblijft in Nederland. Waar Bibi en haar gezin zijn ondergedoken is onbekend. Veel landen aarzelen om de vrouw asiel aan te bieden, omdat ze bang zijn voor onrust en aanslagen.


Lees meer

Almere - Defensieve problemen Almere City tegen Jong Ajax

12-13-18

Almere City FC-trainer Michele Santoni heeft tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2018 te maken met de nodige personele problemen. De Italiaanse coach kan geen beroep doen op centrale verdediger Faris Hammouti, die een enkelblessure heeft. Dit betekent dat verdediger Radinio Balker speelt tegen Jong Ajax, de huidige nummer 9 van de eerste divisie.


Lees meer

Flevoland - Onbemand militair vliegtuig speurt naar actievoerders OVP

12-13-18

Defensie vliegt met een onbemand vliegtuigje boven de Oostvaardersplassen om te kijken of er actievoerders in afgesloten delen van het gebied zijn. Dit gebeurt op verzoek van de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie is het gebied te groot om het vanaf de grond in de gaten te houden. Beelden vanuit het vliegtuigje bieden een beter overzicht. De inzet van het toestel is afgestemd met de gemeente Lelystad en het Openbaar Ministerie. Volgens de politie hebben de verkenningsvluchten nog niet geleid tot aanhoudingen.


Lees meer

Almere - Karin zegt PI Almere na 22 jaar gedag

12-13-18

"Het is dat je het zegt, maar die 22 jaar zijn voorbij gevlogen". Zo kijkt Karin Spaan terug op de ruim twee decennia, die ze heeft gewerkt in de Penitentiaire Inrichting Almere. Deze maand komt daar een einde aan, want de gevangenis gaat op 1 januari dicht.


Lees meer

Zeewolde - Zaak Anne Faber: geen opdracht tot gewelddadige aanhouding Michael P.

12-13-18

De top van het Openbaar Ministerie en de politie worden niet gehoord in de zaak tegen Michael P.. Dat laat het gerechtshof weten. De advocaten van de oud-Zeewoldenaar wilden weten of de top opdracht zou hebben gegeven om P. met fysiek geweld aan te houden.


Lees meer

Flevoland - Essent verwijdert asbestdak in ruil voor zonnepanelen

12-13-18

Energiebedrijf Essent gaat asbestdaken gratis verwijderen en zonnepanelen op de plaats installeren. Onder de naam 'DakVrienden' kunnen bedrijven met grote asbestdaken hun pand uitlenen. Essent vervangt de asbest in ruil voor het gebruik van het dak om zonnepanelen te plaatsen. Na twintig jaar zijn de zonnepanelen van de eigenaar van het dak.


Lees meer

Almere - Shishalounge Saint Tropez mag weer open

12-13-18

Shishalounge Saint Tropez in Almere mag de deuren donderdagmiddag weer openen. De zaak was vier weken gesloten op last van burgemeester Weerwind na de vondst van twee handgranaten op straat.

De explosieven werden op 15 november door medewerkers van de gemeente gevonden. De politie zag zich gedwongen een groot deel van het centrum urenlang af te sluiten. De handgranaten zijn later tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. 


Lees meer

Flevoland - Actievoerders saboteren toegangshekken Oostvaardersplassen

12-13-18

Actievoerders hebben woensdag de sloten van een aantal toegangshekken naar de Oostvaardersplassen gesaboteerd. In vijf hangsloten was lijm gespoten. Een zesde hek was dichtgebonden met een autosleepkabel. Medewerkers van Staatsbosbeheer konden hierdoor een tijdje het gebied niet in.


Lees meer

Dronten - Extra sociale huurwoningen voor starters en senioren

12-13-18

Dronten gaat de komende jaren extra huurhuizen bouwen voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Het gaat om sociale woningbouw voor met name starters en senioren. Om corporatie Oost Flevoland Woondiensten te helpen met bouwen, heeft de gemeente Dronten de grondprijs verlaagd.


Lees meer

Lelystad - Lichtmasten maken Larserweg bij Airport veiliger

12-13-18

De provincie Flevoland heeft speciale lichtmasten geplaatst op de Larserweg bij Lelystad Airport. De verlichting moet zorgen dat weggebruikers in het donker niet schrikken van de laag overvliegende vliegtuigen.

De lage lantaarnpalen zorgen er ook voor dat de baanverlichting van het vliegveld minder hinderlijk is voor het verkeer in het donker.


Lees meer

Emmeloord - Gratis hutspot voor bezoekers markt

12-13-18

Bezoekers van de markt in Emmeloord werden donderdagochtend getrakteerd op gratis hutspot. Een idee van het Agrofoodcluster om op deze manier streekproducten uit Noordoostpolder op de kaart te zetten. 

"Heel veel mensen die hier wonen rijden dagelijks langs de akkers waar de producten groeien, maar hebben geen idee hoe het proeft en wat voor impact de producten hebben op bijvoorbeeld de export en werkgelegenheid", vertelt Erika Slikker van Agrofoodcluster. "Dus we dachten: we laten de mensen letterlijk de producten proeven. En de markt is dé plek om in contact te komen met de mensen die hier wonen", aldus Slikker. 


Lees meer

Urk - Rechter: terrasvergunning ten onrechte ingetrokken

12-13-18

De eigenaresse van een terras in Wijk 1 op Urk krijgt haar horecavergunning terug. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht donderdag bepaald in een zaak die de Urker onderneemster had aangespannen 

De horecavergunning werd eerder dit jaar ingetrokken omdat de vrouw minder vierkante meters gebruikte dan zij had aangevraagd. Volgens de rechter had de burgemeester de vergunning moeten wijzigen in plaats van intrekken.


Lees meer

Flevoland - Stint volgens TNO niet veilig voor personenvervoer

12-13-18

De Stint is niet veilig voor personenvervoer. Dat constateert TNO na een onderzoek naar de elektrische bolderkarren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat haalde het voertuig op 1 oktober al van de weg na een ongeluk in Oss. Een Stint kwam daar in botsing met een trein en vier kinderen kwamen om het leven.


Lees meer

Flevoland - Opsporingsprogramma Bureau Flevoland terug

12-12-18

Het opsporingsprogramma Bureau Flevoland keert terug bij Omroep Flevoland. De eerste uitzending is donderdagmiddag vanaf 15:30 uur. 

De politie vraagt in Bureau Flevoland elke donderdagmiddag aandacht voor onopgeloste zaken. Daarbij worden soms exclusieve beelden van bewakingscamera's getoond. In de eerste aflevering draait het om een overval op een restaurant in Almere Stad. Het misdrijf vond plaats op 21 maart aan het Belfortplein. 


Lees meer

Almere - "Het deed mij pijn hoe ze met de zorg voor mijn kinderen omgingen"

12-13-18

Franny Thonhauser uit Almere vond dat er bij de dagbesteding van haar autistische kinderen onzorgvuldig met ze werd omgegaan. Daarom besloot ze zelf dagbesteding aan te bieden. En dat is Atelier A93 in Almere. 

"Dagbestedingen verdienen geld aan de zorg voor mensen die dat nodig hebben. Dat is op zich prima maar er moet dan wel goed met die mensen worden omgegaan. Ik zag dat dat niet goed ging en dat frustreerde mij", vertelt Thonhauser. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp