Nieuws van vandaag


Almere - City FC opent nieuwe seizoen met Roda JC uit

14-06-19

Almere City FC begint het nieuwe seizoen in de eerste divisie op vrijdag 9 augustus met een uitwedstrijd tegen Roda JC. Dit bleek vrijdag uit het concept-competitieschema van de KNVB. Voor Almere City FC is de uitwedstrijd tegen Roda JC tot dusverre altijd een mooie geweest: in de voorgaande drie edities wisten de Almeerders altijd te winnen in Limburg.


Lees meer

Almere - Containertuintjes optie tegen afvaldumpingen

14-06-19

Almere overweegt om containertuintjes aan te leggen om afvaldumpingen bij inzameldepots tegen te gaan. Het idee is om rond een container bloemen en planten te zetten om te voorkomen dat mensen er afval plaatsen.

Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) kwam hier donderdagavond mee tijdens de bespreking over afvaldumpingen op de Politieke Markt. De gemeente wil voor de bestrijding van illegale dumpingen bij inzameldepots experimenteren met een aantal gedragsinterventies. Hoek noemde als voorbeeld de containertuintjes. "Daar kan je giechelig over doen, maar elders in Nederland lijkt het te werken. Dus dan is er geen reden om er over te giechelen." Momenteel wordt volgens hem door een extern bureau bekeken welke mogelijkheden er zijn.


Lees meer

Flevoland - Extra maaien voor langer vaarseizoen

14-06-19

Deze zomer kan er langer gevaren worden op de randmeren rondom Almere en Zeewolde. Dat verwacht de coöperatie Gastvrije Randmeren. Waterplanten worden in deze meren eerder en vaker weggehaald.

Eerdere jaren hadden watersporters veel last van waterplanten op de vaarroutes. Volgens de coöperatie, die de meren begaanbaar wil houden, kwamen er steeds meer planten. Ook groeiden die na het maaien snel weer terug, waardoor het vaarseizoen steeds korter werd. Opdrachtgever voor het maaien, Rita Braam, wil het vaarseizoen verlengen. "Het is ons streven om de vaargebieden open te houden: van de lange vrije weekenden in voorjaar tot in het late najaar".


Lees meer

Dronten - Jean Paul Gebben geïnstalleerd als burgemeester

14-06-19

Met het afleggen van de eed in de raadszaal van het gemeentehuis is het officieel: Jean Paul Gebben is sinds vrijdagmiddag de nieuwe burgemeester van Dronten.

De commissaris van de Koning Leen Verbeek nam de 58-jarige VVD'er de eed af. Daarmee heeft Dronten sinds het afscheid van burgemeester Aat de Jonge vorig jaar november weer een vaste burgemeester. Van waarnemend burgemeester Ineke Bakker had de raad vorige maand al afscheid genomen.


Lees meer

Lelystad - 10.000 euro voor stichting M.I.L.A.

14-06-19

Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) uit Lelystad krijgt 10.000 euro subsidie van het VSBfonds. Dat is een particulier fonds dat sociale en culturele projecten ondersteunt.

Met het geld kan onder meer 'Ons winkeltje' in de Zuiderzeewijk opnieuw worden ingericht. Daar kunnen wijkbewoners terecht voor tweedehands kleding en sociale hulp.


Lees meer

Flevoland - Eindexamens: zo heeft jouw school gescoord

14-06-19

Zo'n 80 procent van de Flevolandse middelbare scholieren is geslaagd voor het eindexamen. Dat blijkt uit de voorlopige slagingspercentages van de meeste middelbare scholen.

Het Berechja College op Urk en RSG Slingerbos / De Levant in Zeewolde maken hun percentages pas bekend na de herexamens. De uitslag daarvan wordt 28 juni verwacht.


Lees meer

Almere - Agressieve buizerd in Pampushout

14-06-19

Twee hardlopende Almeerders zijn donderdag en vrijdag in Pampushout aangevallen door een agressieve roofvogel. Waarschijnlijk gaat het om een buizerd.

Een woordvoerder van Zorggroep Almere bevestigt dat bij gezondheidscentrum De Notenkraker twee mensen behandeld zijn voor wonden aan het hoofd. Wie aangevallen is moet zeker even langs de dokter, adviseert de woordvoerder. De wonden moeten behandeld worden en het slachtoffer moet een tetanusinjectie krijgen.


Lees meer

Almere - Gemeente peilt bewoners Regenboogbuurt over kleurbehoud

14-06-19

Bewoners van de Regenboogbuurt in Almere worden uitgenodigd mee te doen aan een enquête over het kleurbehoud in hun wijk. Dat meldt de gemeente.

In de Regenboogbuurt heeft elke straat een kenmerkende kleur. Zo is er de Pastelstraat, de Ivoorstraat en het Beigepad. Eerder heerste er verdeeldheid onder de bewoners van de wijk over het behouden van de kleuren. Een deel van hen wilde zelf kunnen kiezen in welke kleur ze hun huis verven.


Lees meer

Lelystad - Man gewond bij ernstig ongeval in Overijssel

14-06-19

Een 24-jarige man uit Lelystad is donderdag gewond geraakt bij een ernstig ongeval in Overijssel. De man bestuurde een bedrijfsbus die op een provinciale weg in de buurt van Ommen op een tegenligger botste. Dat gebeurde rond 17 uur.

De 38-jarige bestuurster van de tegemoetkomende auto kwam bij de aanrijding om het leven. De Lelystedeling is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.


Lees meer

Lelystad - Koopjeswebsite krijgt tik op de vingers van ACM

14-06-19

De Lelystadse aanbiedingenwebsite Koopjedeal.nl is op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder ontving tientallen meldingen van consumenten over een onbereikbare klantenservice, retourzendingen die niet goed verwerkt waren of bestellingen die niet geleverd werden. De site heeft inmiddels verbeteringen doorgevoerd.


Lees meer

Luttelgeest - Noodweer zorgt voor schade bij akkerbouwers

14-06-19

Het noodweer van vorige week heeft een spoor van vernielingen achtergelaten bij akkerbouwers, vooral bij witloftelers. De schade door de wind en regen gaat richting de vier ton. Dat concludeert LTO Noord na inventarisatie.

Teler Marcel Scholtens heeft ook veel schade. De boer moet meer dan 70% van zijn land herplanten. "Zaaizaad kost €1100,- per hectare. Dan moet er gezaaid worden, dat is 200 euro. En dan nog de overige kosten van zo'n 100 euro."


Lees meer

Almere - Man die glazenwasser neerstak moet naar PBC

14-06-19

Een 36-jarige man uit Almere moet van de rechtbank worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. De Almeerder zou op 5 maart een glazenwasser hebben neergestoken op straat in de Almeerse Filmwijk. Daarnaast zou hij ook een meisje van 14 hebben verkracht en een paar dagen hebben onttrokken aan het toezicht van haar ouders.


Lees meer

Almere - Opnieuw vragen over New Grounds Festival

14-06-19

De Partij voor de Dieren heeft opnieuw vragen aan het college van Almere gesteld over het New Grounds Festival. Het festival vond 8 juni plaats op het Utopia-eiland in het Weerwater.

In april maakten verschillende fracties zich al zorgen over het festival. De Partij voor de Dieren was vooral bang dat broedende vogels verstoord zouden worden. Volgens de ecoloog van Urban Greeners was dat niet aan de orde.


Lees meer

Almere - OM eist 12 jaar cel voor neersteken advocaat

14-06-19

Het OM heeft 12 jaar cel geëist tegen Yassine D. in verband met een steekpartij. D. schopte in 2012 met enkele anderen grensrechter Richard Nieuwenhuizen dood. De 22-jarige man wordt nu verdacht van betrokkenheid bij een aanval op een advocaat, die in haar gezicht gestoken werd. Wat D.'s rol in de steekpartij is, is onbekend. Zijn advocaat ontkent de betrokkenheid.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp