Nieuws van vandaag


Lelystad - Staatsbosbeheer schiet 134 edelherten in eerste maand

01-15-19

De faunabeheerders van Staatsbosbeheer hebben 134 edelherten afgeschoten in de Oostvaardersplassen. Sinds 10 december zijn de boswachters in dit gebied aan het jagen. In totaal moeten zij 1830 edelherten afschieten. Er zijn 112 dieren voor consumptie aangeleverd.


Lees meer

Lelystad - Konikpaarden gaan naar Texel en Lauwersmeer

01-15-19

Een deel van de konikpaarden uit het Lelystadse Oostvaardersveld wordt overgeplaatst naar Texel en Nationaal Park Lauwersmeer in Groningen. Dat laat Staatsbosbeheer weten. In totaal verlaten 60 van de 90 paarden het natuurgebied.


Lees meer

Flevoland - Boswachters ruimen plastic Vlieland op

01-15-19

Elf Flevolandse boswachters verzamelden dinsdag plastic op Vlieland. Volgens boswachter Harco Bergman hebben ze in de ochtend al een vriezer gevonden en verder vooral verpakkingsmateriaal en jerrycans. Dat lag volgens hem tussen de grazende schapen en koeien.


Lees meer

Emmeloord - Incestverdachte wordt onderzocht

01-15-19

Een 50-jarige Emmeloorder, die wordt verdacht van jarenlange incest, moet worden onderzocht door een psycholoog en psychiater voor de rechtbank in Lelystad zich over deze zaak buigt. De man zou zijn dochter van haar elfde tot haar zestiende jaar hebben misbruikt.


Lees meer

Luttelgeest - Opnieuw bezoekersrecord voor Orchideeën Hoeve

01-15-19

De Orchideeën Hoeve heeft het afgelopen jaar opnieuw haar bezoekersrecord verbroken. In 2018 trok het tropische park 255.191 bezoekers, bijna 1200 meer dan het jaar ervoor. De verkoop van jaarabonnementen nam met negen procent toe. 

Volgens mede-eigenaar Thomas Maarssen is het succes grotendeels te danken aan vernieuwingen. "In de afgelopen twee jaar hebben we maar liefst vier nieuwe uitbreidingen geopend. Bezoekers uit de regio weten ons steeds meer te vinden, maar we zien onze populariteit ook toenemen als (inter)nationale attractie."


Lees meer

Noordoostpolder - Coach Jeroen Otter vult plek geblesseerde Sjinkie Knegt in bij sportverkiezing

01-15-19

De organisatie van de sportverkiezingen Noordoostpolder heeft een vervanger gevonden voor de beoogde hoofdgast van de avond shorttracker Sjinkie Knegt. Bondscoach Jeroen Otter zal in zijn plaats op het podium worden geïnterviewd.

Knegt zou de hoofdgast zijn bij de uitreiking woensdagavond, maar de schaatser is afgelopen donderdag met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis na een ongeluk toen hij thuis een houtkachel aanzette. Daarom moest de organisatie op zoek naar een andere hoofdgast voor de avond. 


Lees meer

Lelystad - Werkstraf geëist voor misbruik stiefdochter

01-15-19

Het Openbaar Ministerie heeft 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 270 dagen geëist tegen een 31-jarige Lelystedeling. De man zou in 2016 zijn toen 16-jarige stiefdochter seksueel hebben misbruikt. 

Het meisje was uit huis geplaatst. Het misbruik zou zijn gebeurd toen ze na een avondje uit ziek werd en toch naar haar moeder ging. Toen ze daar in bed lag, zou de stiefvader haar hebben misbruikt. Op het lichaam van het meisje is zijn DNA aangetroffen.


Lees meer

Lelystad - Resto VanHarte wil uitbreiden

01-15-19

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte in Lelystad wil uitbreiden. Dat zegt manager Manon Geerlings. Het restaurant voor buurtbewoners in MFA Zuiderzeewijk is in een jaar tijd uitgegroeid tot een succes, zegt Geerlings. In december waren er zelfs 80 gasten. Daarom ziet ze kansen voor een tweede vestiging.


Lees meer

Flevoland - Veel vertraging A6 door storing wisselbaan en ongelukken

01-15-19

Een storing aan de slagboom van de wisselbaan van de A6 heeft dinsdagmorgen, in combinatie met twee ongevallen, gezorgd voor een lange file. Rond acht uur stond er 15 kilometer. De vertraging liep op tot ruim een uur. Rond 10.00 uur stond er nog steeds een korte file.


Lees meer

Noordoostpolder - Wethouder Wijnants: "Ik heb mijn lesje geleerd"

01-15-19

"Ik had scherper aan de wind moeten zeilen en meer op de zaak moeten zitten." Daarmee reageert wethouder Wijnants van Noordoostpolder op de scherpe kritiek die hij maandagavond kreeg op de manier waarop digitaal platform NOPLINC een subsidie van 100.000 euro kreeg.


Lees meer

Lelystad - Vliegveldcampagne leidt tot kritiek

01-14-19

De voorstanders van Lelystad Airport zijn niet geschrokken van de kritiek op hun campagne. Initiatiefnemer Bart Jan Binnerts van 'Stichting Lelystad Airport moet door!' zegt dat negatieve geluiden vooral via social media en de mail bij de stichting binnenkomen.


Lees meer

Emmeloord - Water bij de wijn voor horecaplan De Deel

01-14-19

Na twee mislukte pogingen om een horecapaviljoen te realiseren op De Deel in Emmeloord, wil het college van burgemeester en wethouders de eisen versoepelen. In het paviljoen mag dan naast horeca ook een gewone winkel komen. Op die manier moet het alsnog aantrekkelijk worden voor een investeerder om het pand op het plein in het centrum neer te zetten.


Lees meer

Lelystad - Kop van de Veste wordt nieuwe bouwlocatie

01-14-19

Er zijn plannen voor 85 huurwoningen in woonwijk de Veste in Lelystad. De bouwlocatie is het braakliggende stukje grond langs de Stationsdreef en Houtribdreef. Het gaat om 55 vrije sector huurhuizen en 30 sociale huurwoningen die woningstichting Centrada zal afnemen. 


Lees meer

Almere - Broodjeszaak wil dwangsom van ruim 5.000 euro niet betalen

01-14-19

De eigenaar van broodjeszaak Tjin's uit Almere wil via de Raad van State voorkomen dat hij een dwangsom van ruim 5.000 euro moet betalen. De dwangsom werd opgelegd, omdat er volgens een controleur van de gemeente gewoond werd in het bedrijfspand aan de Argonweg. 


Lees meer

Lelystad - AIS Airlines gaat vanaf Groningen vliegen

01-14-19

De Lelystadse vliegtuigmaatschappij AIS Airlines gaat vanaf 4 maart van Groningen Airport Eelde in Drenthe naar Kopenhagen vliegen. De maatschappij neemt de route over van Nordica, de Nationale luchtvaartmaatschappij van Estland. Die maatschappij stopte eind vorig jaar met de vluchten omdat die niet rendabel waren.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp