Nieuws van vandaag


Flevoland - Kabinet gaat door met Luchthavenbesluit

12-15-18

Het kabinet heeft vrijdag besloten om door te gaan met de procedure voor de opening van Lelystad Airport. Hiervoor wordt het zogeheten concept-Luchthavenbesluit op 11 januari in de Staatscourant gepubliceerd en kan daarna iedereen er op reageren. Ook komen er weer informatie-bijeenkomsten.


Lees meer

Flevoland - Vannacht grote kans op sneeuw en ijzel

12-15-18

Automobilisten die zaterdagavond en nacht de weg op gaan, moeten rekening houden met gladheid door sneeuw en ijzel. Er kan plaatselijk wel 3-5 centimeter sneeuw vallen.

De sneeuw zal overgaan in regen, omdat zachtere lucht zondagmorgen ons land binnendringt.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys wint van koploper Excelsior'31

12-15-18

Flevo Boys heeft het kalenderjaar 2018 prima afgesloten in de Hoofdklasse B. De Emmeloorders zorgden zaterdagmiddag voor een stunt door thuis met 2-0 van koploper Excelsior'31 te winnen.

Bij rust leidde Flevo Boys nog met 1-0 dankzij een rake kopbal van Timon Rorije. In de 2e helft verdubbelde Johan Tiems de marge: 2-0. In de slotfase kregen de Emmeloorders nog goede kansen op de 3-0. Zo raakte invaller Maarten Mesu de paal.


Lees meer

Urk - SV Urk pakt drie punten in Genemuiden

12-15-18

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag het uitduel tegen Genemuiden gewonnen. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt was met 0-1 te sterk voor de thuisploeg.

De Urkers begonnen ijzersterk aan het duel. Na zeven minuten kon Jan van Slooten de openingstreffer al binnen koppen. Gedurende het duel waren de beste kansen voor de Urkers.


Lees meer

Urk - Dregteam SOAD sleept geld binnen om pand te kopen

12-15-18

De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen op Urk (SOAD) heeft zaterdag een open dag gehouden om geld in te zamelen voor de aankoop van het door hun gebruikte pand.

De SOAD heeft ongeveer 50.000 euro nodig om het pand in eigen bezit te krijgen. Daarom konden belangstellenden een kijkje nemen bij de stichting. Ook werden er loten verkocht en konden mensen vis kopen waarvan de opbrengst voor de SOAD is.


Lees meer

Almere - Jong Almere City wint van Kozakken Boys

12-15-18

Jong Almere City heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Tweede Divisie door te winnen van het hoger geplaatste Kozakken Boys uit Werkendam.

In de 39e minuut kwamen de Almeerders op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Annas Ahannach, nadat keeper Den Hartog van Kozakken Boys de bal volledig verkeerd raakte. 


Lees meer

Almere - "Af en toe met LEGO spelen is alleen maar goed"

12-15-18

Zeventien teams van verschillende Flevolandse scholen gingen zaterdag in het Baken Stad College Almere de strijd aan in de regiofinale voor de First LEGO League. De teams komen uit Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Ens en Emmeloord.

Elke groep heeft een robot ontworpen rondom het thema ruimte en ruimtevaart. Daarmee moeten zij verschillende missies uitvoeren. De jongeren zijn al vanaf oktober bezig met de voorbereidingen voor deze wedstrijd.

De bedoeling van de First LEGO League is om de jongeren uit te dagen om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Met behulp van verschillende bronnen moeten zij daarom problemen oplossen waar huidige wetenschappers en ingenieurs dagelijks mee te maken hebben.

Niet alleen maar winnen
Maar het gaat niet alleen om de winst volgens teamleider Joost van Asselt van AERES VMBO Lelystad. "De leerlingen leren programmeren en met techniek bezig te zijn," aldus Van Asselt. "Het mooie is dat ze ook van elkaar leren, fanatiek zijn en als ze daarvoor af en toe met LEGO moeten spelen, dan is dat alleen maar goed."


Lees meer

Almere - Aanvoerder Receveur van Almere City FC baalt van onervaren scheidsrechters

12-15-18

Aanvoerder Tim Receveur van Almere City FC uitte vrijdagavond forse kritiek op de scheidsrechters in de Keuken Kampioen Divisie na de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Jong Ajax. Vooral de discutabele strafschop die scheidsrechter Van Vlerken gaf aan Jong Ajax was voor Receveur de druppel die de emmer deed overlopen.


Lees meer

Biddinghuizen - 47 verlichte trekkers aan de start voor de Lichtjestour

12-15-18

De Dronterland Lichtjestour is afgetrapt in Biddinghuizen. De bonte stoet van versierde trekkers bestond dit jaar uit 47 tractoren. 

Volgens Hilde Boers van STADronten was het een succesvolle vrijdagavond. De tour viel dit jaar samen met de Winterfair en de kerstmarkt in de Voorhof. "Door het hele dorp hadden mensen kerststalletjes en kraampjes neergezet," zegt Boers. "Het was lekker druk en er hing een gezellig sfeertje."

Wie heeft de mooiste trekker?
Het publiek mag ook dit jaar de 'mooiste trekker' kiezen. Met een app kan worden gestemd op het mooiste voertuig in de tour. Na de eerste tour in Biddinghuizen gaat Tim Scholten aan de leiding. Hij krijgt voor nu de wisselbeker. "Aan het einde van de tour worden alle stemmen van elk dorp bij elkaar opgeteld en daar komt dé winnaar van de hele tour uit," aldus Boers. Die winnaar wordt zaterdag 22 december bekend gemaakt in Dronten.


Lees meer

Flevoland - PvdD: Gedeputeerde moet weg wegens achterhouden informatie

12-15-18

De Partij voor de Dieren beschuldigt gedeputeerde Harold Hofstra van misleiding en het achterhouden van informatie over het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken zegt PvdD-fractievoorzitter Leonie Vestering dat de integriteit van het bestuur in het geding is en dat ze woensdag een motie van wantrouwen zal indienen tegen gedeputeerde Hofstra. 


Lees meer

Flevoland - Extra reistijd voor treinreizigers richting Zwolle

12-15-18

Treinreizigers die zaterdag en zondag vanuit Flevoland in de richting van Zwolle en verder willen reizen dienen rekening te houden met een extra reistijd van 15-30 minuten.

Tussen Kampen en Zwolle wordt dit weekend namelijk aan het spoor gewerkt.


Lees meer

Almere - Verdachte schietpartij in bandenhandel blijft vastzitten

12-15-18

Een 46-jarige Almeerder die ervan wordt verdacht op 23 juni twee keer op een man te hebben geschoten in een bandenhandel, blijft vastzitten tot er meerdere getuigen zijn gehoord. Dat besloot de rechtbank in Lelystad vrijdag.


Lees meer

Lelystad - Minister: Groei Lelystad Airport onafhankelijk van Schiphol

12-15-18

Een aantal vliegmaatschappijen dat nu geen gebruik maakt van Schiphol kan straks mogelijk toch terecht op Lelystad Airport. Minister Cora van Nieuwenhuizen hoopt hiermee tegemoet te komen aan bezwaren van de Europese Commissie.

Brussel maakte onlangs duidelijk niet akkoord te zullen gaan met een regeling om op Lelystad alleen maatschappijen toe te laten die van Schiphol komen. Daarop besloot de minister haar plan in te trekken.


Lees meer

Flevoland - Maximum Europese subsidie LEADER Flevoland fors verhoogd

12-15-18

De maximale subsidie die indieners kunnen krijgen van de Europese regeling LEADER Flevoland wordt verhoogd van 200.000 naar 500.000 euro. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten bekend gemaakt. 

LEADER Flevoland is een subsidie bedoeld voor samenwerkingsprojecten voor het verbeteren van de sociale en economische situatie op het platteland. Zo werden in het recente verleden subsidies gegeven aan de kleinschalige dagbesteding De Oersprong in Dronten, De Groene Leerling van Landschapsbeheer Flevoland en de Stichting Flevowand voor het exposeren van het enorme wandkleed waar 14 jaar aan gewerkt is.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp