Nieuws van vandaag


Lelystad - Bouw campus vrijwel zeker vertraagd

01-16-19

De bouw van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad loopt vrijwel zeker vertraging op. De aanbestedingsprocedure voor een nieuwe aannemer moet opnieuw gedaan worden, omdat de eerste poging mislukt is.

De gemeente heeft 55 miljoen euro voor de nieuwe campus uitgetrokken, maar aannemers blijken meer geld voor de bouw te vragen. De architect en aannemers hebben nog gekeken waar ze geld kunnen besparen, maar dat is niet gelukt. Daarom is de procedure stopgezet en is direct een nieuwe aanbesteding begonnen. Aannemers hebben tot eind februari de tijd om een bod in te dienen. Naar verwachting wordt eind februari of begin maart bekend of de tweede aanbesteding is gelukt.


Lees meer

Dronten - Toekomstige brug Roggebot ook dicht tijdens spits

01-16-19

De toekomstige brug bij de Roggebot blijft tijdens de spits dicht voor vaarverkeer. Dat laat de provincie weten. Ook de huidige brug tussen Dronten en Kampen gaat in de ochtend- en avondspits niet open voor schepen.


Lees meer

Lelystad - Beroving met geweld in speeltuin: daders gevlucht

01-16-19

In een Lelystadse speeltuin tussen de Zandbak en de Damrif is woensdagmiddag rond 12:15 uur iemand met geweld beroofd. Dat laat de politie weten via Facebook. 

De daders zijn gevlucht over een fietsbrug in de richting van het horecapleintje aan De Stelling. Het gaat om twee licht getinte mannen van ongeveer 20 jaar oud. 


Lees meer

Dronten - Ondernemersvereniging pleit voor breder aanbod mbo-onderwijs

01-16-19

Ondernemersvereniging De Driekhoek in Dronten (OVDD) wil graag dat er een breed aanbod komt van mbo-opleidingen in Dronten. Op dit moment kunnen alleen studenten op mbo-niveau 1 en mbo-niveau 2 een opleiding in Dronten volgen.

OVDD wil graag dat dit uitgebreid wordt met mbo-niveau 3 en 4. "Zodat de jongeren die ik nu 's ochtends op het treinstation zie staan en die naar Zwolle en Lelystad uitwaaieren, dat we daarvan een deel in Dronten kunnen houden", aldus Martien Hermans van de Ondernemersvereniging De Driehoek.  


Lees meer

Almere - 'Etemadi staat voor terugkeer naar City FC'

01-16-19

Doelman Agil Etemadi keert mogelijk terug naar Almere City FC. Dat meldt Omroep Gelderland. De club zou deze woensdag een gesprek hebben gehad met de 31-jarige keeper.

Op de site van Omroep Gelderland komt technisch directeur Robert Maaskant van Almere City FC aan het woord over de mogelijke transfer. "Etemadi wil graag terug naar zijn vertrouwde omgeving en wij willen hem zelf ook graag", zegt Maaskant. "Alleen is het nog wat voorbarig allemaal."


Lees meer

Emmeloord - Dokter Jansencentrum gekocht voor 4,5 miljoen

01-16-19

De gemeente Noordoostpolder betaalt 4,5 miljoen euro voor het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dat blijkt uit een memo die het college woensdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.​​​​​

Vorige week donderdag werd bekend dat het college van b en w het pand in het geheim heeft gekocht, maar voor welk bedrag was nog onbekend. Het college komt nu met details, omdat er donderdagavond een extra raadsvergadering is op verzoek van de SP, D66 en ONS Noordoostpolder. 


Lees meer

Urk - Negen tips over zaak drugsloods Griend

01-16-19

De politie heeft negen tips gekregen over een zaak rond drugsafval dat uit een loods op Urk zou komen. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Twee vrachtwagens vol drugsafval werden in oktober in Eindhoven ontdekt. Volgens de politie blijkt uit camerabeelden dat de wagens in Urk waren volgeladen. 


Lees meer

Noordoostpolder - NOP trapt af met sportverkiezingen

01-16-19

Noordoostpolder is dit jaar de eerste gemeente waarin de Sportverkiezingen worden gehouden. In Theater ‘t Voorhuys worden de prijzen woensdagavond uitgereikt.

Wethouder Wiemer Haagsma (Politieke Unie) vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan sporters die er het hele jaar hard voor werken. Hij zet de prestaties van de sporters graag in het zonnetje. Haagsma merkt dat het publiek en de sporters het waarderen.


Lees meer

Emmeloord - Versierde afvalbakken moeten zwerfvuil tegengaan

01-16-19

Leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord hebben woensdagochtend vier afvalbakken onthuld. Die staan op de route tussen de school en de supermarkten in het centrum, de zogenaamde snoeproute. 

De bedoeling van de nieuwe bakken is om zwerfvuil tegen te gaan. De bakken zijn beschilderd met bijvoorbeeld zebraprint en een raket. Leerlingen van het Technasium hebben de bakken ontworpen. "Er is altijd veel afval op de route tussen de supermarkt en de school. We kregen als Technasium opdracht van de gemeente Noordoostpolder om hiermee aan de slag te gaan. De vier beste groepjes mochten een prullenbak schilderen", vertelt docent Annemarie de Zoeten - van Houwelingen.


Lees meer

Almere - Een levensecht kunstwerk van je huisdier

01-16-19

Kunstenares Ellen Hillers uit Almere maakt levensechte portretten van huisdieren. "De dieren hebben vaak een leuke uitdrukking. De emotie van zo'n dier vastleggen vind ik het leukst", vertelt ze. Normaal gesproken tekent Hillers bijvoorbeeld katten of honden na. Maar ook een kip behoort tot de mogelijkheden.


Lees meer

Lelystad - Bestelbus met zonnepanelen uitgebrand op A6

01-16-19

Een deel van de A6 bij Lelystad is woensdagmorgen ruim twee uur afgesloten geweest vanwege een autobrand. Tussen Lelystad-Noord en Lelystad stond een bestelauto met zonnepanelen in brand. De bestelbus is volledig uitgebrand.

Door de brand en de afsluiting kwam verkeer vanaf de Ketelbrug in een file terecht. De vertraging liep op tot een uur. Rond 11:45 uur werd een rijstrook vrijgegeven.


Lees meer

Almere - Gemeente gaat bouwers Oosterwold helpen met extra wegen

01-16-19

De gemeente Almere gaat extra wegen aanleggen in de wijk Oosterwold. Oosterwold heeft als regel dat bewoners zelf alles moeten regelen in ruil voor een zeer lage grondprijs. Daaronder vallen bijvoorbeeld de riolering en de wegen.

Het regelen van een wegennetwerk blijkt nu te ingewikkeld. De aanlegkosten zijn te hoog en de groepen mensen, die moeten overleggen, zijn te groot. Dat kost veel tijd en leidt inmiddels tot ruzies.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys zet eerste stappen voor basisteam volgend seizoen

01-16-19

Flevo Boys heeft de eerste spelers voor het basisteam van volgend seizoen vastgelegd. Aran Nijboer, Lars Klijnstra, Roelof Strikwerda, Ivar Span, Madih Doufikar en Timon Rorije hebben inmiddels hun handtekening gezet of mondeling toegezegd langer te blijven in Emmeloord.


Lees meer

Lelystad - Staking advocaten tegen plannen minister

01-16-19

Advocaten hebben woensdagochtend gestaakt bij de rechtbank van Lelystad vanwege de plannen van minister Sander Dekker. Hij wil onder meer de stijgende kosten van de rechtsbijstand drukken door de vergoeding aan pro deo advocaten omlaag te brengen. Volgens advocaten is het gevolg dat mensen met een laag inkomen straks geen toegang meer hebben tot goede rechtshulp. 


Lees meer

Lelystad - Verhuizen konikpaarden is mogelijk verplaatsen van probleem

01-15-19

Zonder anticonceptie is het verplaatsen van de konikpaarden uit het Oostvaardersveld geen oplossing. Dat zegt Karin Schulting van actiecomité KALF. Als niet voorkomen wordt dat de dieren zich voortplanten dan wordt het probleem verplaatst naar een ander gebied. "Uiteindelijk gaat dat weer tot een voedseltekort leiden, net als in het Oostvaardersveld", zegt Schulting. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp