Nieuws van vandaag


Almere - Mitchell van der K. probeerde bijna 200 accounts te kraken

04-17-18

De in opspraak geraakte ex-VVD'er Mitchell van der K. heeft de Google en iCloud-accounts van bijna 200 vrouwen proberen te kraken. Dat heeft de politie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Zo'n 30 gedupeerden hebben aangifte gedaan. De VVD heeft Van der K. inmiddels geroyeerd. De partij is sinds vorige week op de hoogte van de verdenkingen tegen K. Dit nadat Omroep Flevoland naar buiten bracht dat hij verdacht wordt van computervredebreuk. 


Lees meer

Almere - Lerarentekort zal komende jaren oplopen

04-17-18

Het lerarentekort in Almere in het basisonderwijs zal de komende vijf jaar oplopen tot 25 banen. In het voortgezet onderwijs komt de stad over vijf jaar 15 mensen tekort. Dat melden burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PvdA.

De getallen zijn gebaseerd op prognoses die zijn gemaakt in opdracht van het ministerie van Onderwijs. De tekorten in het voortgezet onderwijs zitten met name in de vakken wiskunde, Duits en natuur- en scheikunde, schrijven B en W.


Lees meer

Flevoland - Enquête: Hoe groot is de wateroverlast in jouw buurt?

04-17-18

Wateroverlast na regenbuien; een vervelend probleem voor wie er mee te maken krijgt.

Zo stonden de straten op Urk geregeld blank na een hoosbui en heeft Tollebeek enkele jaren geleden veel last gehad van hevige regenval. Het probleem wordt eerder groter dan kleiner, want door de klimaatverandering verwacht het KNMI heviger buien. 


Lees meer

Dronten - Tbs moordenaar Maartje Pieck versoepeld

04-17-18

Jan H., de man die in 2000 Maartje Pieck uit Kampen verkrachtte en vermoordde, krijgt een versoepelde tbs-behandeling. Dat heeft de rechtbank Overijssel dinsdag besloten. H. krijgt vanaf nu een ambulante behandeling. Dat betekent dat hij onder strikte voorwaarden op vrije voeten komt. 


Lees meer

Flevoland - Kamer krijgt 123.000 handtekeningen tegen beleid Oostvaardersplassen

04-17-18

De vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kreeg vanmiddag een petitie over de Oostvaardersplassen. Ondertekenaars zijn tegen het huidige beleid in het natuurgebied, omdat ze vinden dat grote grazers onnodig honger lijden.

De internationale petitie is een initiatief van de Limburgse bioloog Patrick van Veen en is inmiddels ruim 123.000 keer ondertekend.


Lees meer

Almere - Restaurant Loetje komt in Martinez-gebouw

04-17-18

Het van origine Amsterdamse restaurant Loetje krijgt een vestiging in Almere. Het restaurant komt in het Martinez-gebouw aan het Mandelaplein, achter station Centrum. Dat schrijft onder meer Vastgoedmarkt.


Lees meer

Almere - "Reeën en honden samen gaat wel eens mis"

04-17-18

Loslopende honden verstoren in het voorjaar geregeld het wild, met soms dramatische gevolgen. Zo lopen opgejaagde reeën bijvoorbeeld tegen een auto, zegt boswachter Rob Koetsier.

"Het is in de natuur volop genieten nu het voorjaar is doorgebroken. Lekker met je hond de natuur in is geen probleem", zo stelt Koetsier. "Maar wees je wel bewust van waar je honden los kunnen lopen en waar je die moet aanlijnen. Zo voorkom je dat je het wild in de bossen verstoord."
 
"Bij al onze bossen rond Almere staan bordjes waarop staat of je de hond los mag laten of niet. Maar we hebben ook speciale kaarten op onze website staan", aldus de boswachter.


Lees meer

Almere - Publicatie boek O'Hanlon uitgesteld

04-17-18

De publicatie van het boek 'De Groene Stad' van schrijver en tv-maker Redmond O'Hanlon is uitgesteld. Opdrachtgever gemeente Almere zei eerder dat het boek uiterlijk in mei zou verschijnen, maar dat wordt volgens de uitgever half september. 


Lees meer

Ens - B en W vergaderen tussen de tulpen

04-17-18

Het college van B en W van de gemeente Noordoostpolder heeft dinsdag in een tulpenveld in Ens vergaderd.

Het idee ontstond in het college om eens een keer buiten te vergaderen. Nu de tulpen in bloei staan, was het een mooie gelegenheid om de daad bij het woord te voegen. Met de opening van het Tulpenfestival op 21 april voor de deur, wordt meteen de Tulpenroute in Flevoland onder de aandacht gebracht. 


Lees meer

Lelystad - Deur voor GroenLinks in formatie 'potdicht'

04-17-18

GroenLinks in Lelystad voelt zich niet serieus genomen in de onderhandelingen voor een nieuw college. Dit omdat formateur Paul Luijten en de partijen die een college zouden moeten gaan vormen, het voorstel van GroenLinks en SP om gezamenlijk één wethouder te leveren hebben genegeerd. Dat laat fractievoorzitter van GroenLinks, Sjaak Kruis, op de site van de partij weten. Hij spreekt van 'achterkamertjespolitiek'.


Lees meer

Lelystad - D-Day voor milieurapport Lelystad Airport

04-17-18

Zijn de fouten in de milieu-effectrapportage van Lelystad Airport op juiste wijze gecorrigeerd of bevat het stuk toch nog tekortkomingen? Dat wordt woensdag duidelijk, als de Commissie voor de milieu-effectrapportage (mer) haar advies uitbrengt.

Waarom heeft de Commissie de mer opnieuw bekeken?
De mer voor Lelystad Airport is oorspronkelijk in 2014 vastgesteld. In september toonde de actiegroep Hoog Overijssel aan dat er fouten in het stuk stonden. Zo was het geluid van een Boeing 737 verkeerd berekend en moesten vliegtuigen meer motorvermogen voeren dan in het rapport stond vermeld. Ook was de verdeling van het vliegverkeer uit het zuiden en noorden verkeerd verdeeld.
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft haar ministerie de fouten sinds december laten herstellen en in februari de Commissie voor de mer gevraagd de gecorrigeerde en geactualiseerde mer te beoordelen. Omdat zij zorgvuldig te werk wil gaan, besloot de minister de opening van Lelystad Airport een jaar uit te stellen tot 2020.


Lees meer

Almere - VVD royeert Mitchell van der K. vanwege diefstal naaktbeelden

04-17-18

De Almeerse VVD'er die verdacht wordt van het stelen van naaktbeelden van bekende Nederlanders, wordt uit de partij gezet. De VVD spreekt van een "walgelijke" affaire, waar zij "geen woorden voor" heeft.


Lees meer

Lelystad - Gemeente onderzoekt verkeersveiligheid

04-16-18

De gemeente Lelystad start een onderzoek naar de verkeersveiligheid. Via een online enquête kunnen inwoners hun ervaringen delen.

De vragenlijst bestaat onder andere uit vragen over het openbaar vervoer, hoe verschillende soorten weggebruikers de veiligheid ervaren en hoe ze het verkeersgedrag van anderen ervaren.


Lees meer

Lelystad - Politie verhoort op korte termijn 20 OVP-actievoerders

04-16-18

De politie gaat ongeveer 20 mensen verhoren die ervan verdacht worden werknemers van Staatsbosbeheer en de politie te hebben beledigd en bedreigd. Dat meldt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

De verdachten kregen eerder al een brief thuis met daarop de "uitnodiging om verhoord te worden" en dat gebeurt 'op korte termijn'.  


Lees meer

Almere - Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen streekvervoer

04-16-18

Vakbonden FNV en CNV dreigen opnieuw te gaan staken in het streekvervoer. Volgens de vakbonden komen de werkgevers nog niet tegemoet aan de eisen van de werknemers. De werkgevers zeggen dat ze meer tijd nodig hebben om de voorstellen te bekijken. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp