Nieuws van vandaag


Flevoland - Kosten hertelling geschat op een ton

04-17-19

De kosten voor het hertellen van stemmen voor Provinciale Staten worden geschat op een ton. Dat heeft Commissaris van de Koning Leen Verbeek vanavond bekendgemaakt.

Die hertelling was aangevraagd door het CDA. De uitslag van de verkiezingen van 20 maart pakte onvoordelig uit voor het CDA. De partij kwam net niet in aanmerking voor een restzetel. Die ging naar nieuwkomer DENK. Afgelopen donderdag zijn de stemmen door 650 ambtenaren uit de hele provincie herteld. Vervolgens werd dinsdag duidelijk dat de uitslag van de verkiezingen ongewijzigd is gebleven. DENK behoudt dus de enige zetel die de partij heeft gehaald.


Lees meer

Lelystad - Gemeente blijft pleiten voor uitbreiding ziekenhuiszorg

04-17-19

De gemeente Lelystad blijft zich inzetten voor een uitgebreidere ziekenhuisvoorziening in de stad. Het college van B en W zegt blij te zijn met de poliklinieken van het St Jansdal, maar wil eigenlijk meer.

Het gaat dan om kortdurende opnames (bedden voor 1 á 2 nachten) en een volwaardige spoedeisende hulp. De gemeente geeft aan deze oproep voor en achter de schermen kenbaar te maken aan alle betrokken partijen.


Lees meer

Almere - Gewonde bij ongeval op A27

04-17-19

Bij een ongeluk op de A27 bij Almere is woensdagmiddag iemand gewond geraakt. De politie meldt dat het waarschijnlijk gaat om een eenzijdig ongeval met een motorrijder.

Twee ambulances en een traumahelikopter zijn op de plaats van het ongeluk geweest.


Lees meer

Flevoland - Provincie: doe zuinig met drinkwater!

04-17-19

De provincie Flevoland sluit zich aan bij de campagne van drinkwaterbedrijf Vitens om Nederlanders bewust te maken van het eigen waterverbruik. Uit onderzoek van Vitens blijkt dat Flevolanders denken dat ze dagelijks 62,6 liter drinkwater verbruiken, terwijl het in werkelijkheid het dubbele is.


Lees meer

Dronten - Plaatsing metershoge deuren Reevesluis uitgesteld

04-17-19

Het is woensdag niet gelukt om de deuren van de nieuwe Reevesluis in het Drontermeer te plaatsen. Voor het plaatsen van de twee sluisdeuren van respectievelijk 43 ton en 52 ton is een speciale kraan nodig, maar die kon vanwege een defect niet gebruikt worden.


Lees meer

Urk - Minister moet reële toeslag voor verloskundigen regelen

04-17-19

Minister Bruno Bruins moet ervoor zorgen dat verloskundigen op Urk alle noodzakelijke toeslagen betaald krijgen. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten. Een motie van de SP en het CDA hiertoe werd unaniem aangenomen.

De partijen trokken aan de bel, omdat sinds de sluiting van de afdeling acute verloskunde in het ziekenhuis in Lelystad de verloskundigen op Urk een belangrijkere rol in het dorp hebben gekregen.


Lees meer

Almere - Expositie zonne_energie officieel geopend

04-17-19

Het zogeheten Expositorium is woensdagmiddag geopend in Almere Buiten. Dat is een expositie en een laboratorium in één. Kinderen tussen de acht en veertien jaar kunnen daar alles leren over zonne-energie.

De expositie is een initiatief van energiecoöperaties en de gemeente Almere. Het is de bedoeling dat kinderen op een speelse wijze kennismaken met zonne-energie en met groene stroom. De kinderen kunnen verschillende activiteiten doen, zoals racen met zonne-autootjes.


Lees meer

Lelystad - Voetballers Unicum liggen op kampioenskoers

04-17-19

De voetballers van Unicum zijn bezig aan het beste seizoen uit de clubhistorie. De ploeg van trainer Maurice Ligeon heeft vier duels voor het einde van de competitie in de tweede klasse G de koppositie veroverd. Volgens technisch manager Dirk Jan Jannink ligt de ploeg op kampioenskoers.


Lees meer

Almere - Petitie Vis à Vis tegen gedwongen verhuizing

04-17-19

Theatergezelschap Vis à Vis in Almere is een petitie gestart om te voorkomen dat het in de toekomst weg moet van het eigen terrein aan de Muiderzandplaats. De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan voor het gebied waar Vis à Vis gevestigd is. Vanaf 2025 zouden zich daar recreatiebedrijven moeten kunnen vestigen. Ook zou er woningbouw moeten kunnen komen. Volgens Vis à Vis zou dit grote gevolgen voor het theater kunnen hebben.


Lees meer

Swifterbant - Geen asbest meer bij loodsen op bedrijventerrein Spelwijk

04-17-19

Bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant is asbestvrij. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de raad. Op het terrein staan verwaarloosde loodsen. De eigenaar wil de gebouwen renoveren maar moest van de gemeente eerst het asbest in en rondom de gebouwen verwijderen.


Lees meer

Emmeloord - Man slaat met hamer tijdens vechtpartij

04-17-19

De politie heeft dinsdag een man aangehouden na een vechtpartij in de Moerasandijviestraat in Emmeloord. Hij zou iemand anders met een hamer hebben geslagen.

Een vrouw uit Emmeloord werd later die dag aangehouden. Zij zou geprobeerd hebben het gevecht te stoppen door te dreigen met een wapen. Uiteindelijk bleek dat nep te zijn. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.


Lees meer

Urk - Hoe smaakt zeeduivel? Urkers bezorgen het thuis

04-17-19

Je kent het vast: van die groente- en fruitpakketten die je thuis bezorgd kunt krijgen. Of hele maaltijdboxen. Op Urk hebben ze hier een eigen variant op bedacht: een box met vis.

"Hier op Urk eten we 3 à 4 keer per week vis. Heerlijk. Maar de rest van Nederland komt vaak niet verder dan af en toe een haring, een paar vissticks of zalm. Dat vinden we zonde", vertelt Hendrik Kramer, een van de mensen van de Freshly Fish Box. Dat een dergelijke box uit Urk komt is niet heel opmerkelijk. Juist op Urk hebben ze al de goede infrastructuur. Er is de grootste visafslag van Europa en het bedrijf waar de boxen vandaan komen handelde al in vis.


Lees meer

Flevoland - Geen info Flevolandse gegevens bij datalek SAVE

04-17-19

Bij het recente datalek bij Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE) zijn geen Flevolandse gegevens zichtbaar geweest. Dat zegt de gemeente Almere na contact met de regiomanager van Samen Veilig.

Vorige week werd bekend dat door een ICT-blunder bij de opvolger van Bureau Jeugdzorg en de Jeugdreclassering gevoelige gegevens van duizenden kinderen door derden konden worden ingezien. SAVE zei toen nog niet te kunnen uitsluiten dat daar ook gegevens van Flevolandse cliënten bij waren.


Lees meer

Lelystad - Vliegtuigje haalt ander toestel in boven landingsbaan

04-17-19

De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt een voorval op Lelystad Airport, waarbij een sportvliegtuigje een ander toestel boven de landingsbaan heeft ingehaald.

Het voorval deed zich voor op zondag 24 februari. Het ene toestel (een Rans S-6S) was net geland, toen het andere toestel (een Diamond HK-36) eroverheen vloog en verderop de baan een doorstart maakte. Hoe hoog de Diamond over de Rans ging en of hierbij een gevaarlijke situatie is ontstaan is niet duidelijk. Het is in elk geval uitzonderlijk dat vliegtuigen elkaar boven de landingsbaan inhalen.


Lees meer

Dronten - Communicatiefoutje: Lancaster komt niet

04-17-19

De Lancaster-bommenwerper vliegt op 4 mei definitief niet over Dronten. Het toestel maakt op de dag van de Dodenherdenking wel een passage over Nederland, maar Dronten is niet in het rondje opgenomen.

Voorzitter Dirk Drogt van de stichting 4 Mei Herdenking Dronten vermoedt dat er iets is misgegaan met de aanmelding van Dronten. Er is wel contact geweest met de Battle of Britain Memorial Flight, die de Lancaster bezit. Daarna heeft de Dronter stichting niets meer gehoord.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp