Nieuws van vandaag


Lelystad - Edelherten in Oostvaardersplassen worden afgeschoten

09-18-18

Meer dan duizend edelherten worden dit najaar afgeschoten in de Oostvaardersplassen. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten. Staatsbosbeheer mag dat vanaf eind oktober doen, na de bronsttijd. GS hebben hiertoe besloten na advies van onder meer de Raad voor Dieraangelegenheden. Het vangen en herplaatsen van de dieren zou voor te veel stress zorgen.


Lees meer

Almere - 18 maanden cel geëist voor verkrachten ex-vriendin

09-18-18

Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen een Almeerder die ervan wordt verdacht zijn ex-vriendin te hebben verkracht. Volgens de 28-jarige man was de sex vrijwillig, de vrouw zegt dat het gebeurde onder dwang en deed aangifte. In het verleden is de Almeerder al eens veroordeeld voor mishandeling. 


Lees meer

Almere - Werk aan de A6 (2): 1,6 miljoen kuub zand

09-18-18

Bij de verbreding en uitbreiding van de A6 tussen de afslagen Almere Haven en Almere Buiten Oost wordt enorm veel zand verplaatst. Het gaat in totaal om 1,6 miljoen kubieke meter.

Met name op het gedeelte bij het toekomstige Floriadeterrein, waar de nieuwe snelweg een paar meter naar beneden gaat, lijkt de bouwplaats op één grote zandbak. Een groot deel van het afgegraven zand wordt hergebruikt in de directe omgeving; het gaat naar de Almeerse stadsdelen Nobelhorst en Poort waar nog veel zand nodig is.


Lees meer

Lelystad - BP-tankstation aan Larserdreef 's nachts dicht

09-18-18

Het BP-tankstation aan de Larserdreef in Lelystad is vanaf 30 september 's nachts dicht.

Het enige tankstation in Lelystad waar 's nachts personeel staat, opent voortaan om 6:00 uur de deuren en sluit om middernacht.

Er is bij BP geen tank waar 's nachts met een pinpas kan worden getankt. Het is nog niet duidelijk of die er gaat komen. 


Lees meer

Almere - Jorritsma draagt kleding ontworpen door studenten

09-18-18

Eerste Kamerlid Annemarie Jorritsma uit Almere droeg tijdens Prinsjesdag een bijzondere outfit. De oud-burgemeester van de stad liet haar kleding ontwerpen door twee Rotterdamse studenten. 

Vorig jaar kwam Jorritsma langs op het Albeda Beauty & Fashioncollege in Rotterdam. Daar vroeg ze studenten om een outfit voor haar te ontwerpen. Eén van de eisen was dat de kleren ook na Prinsjesdag nog draagbaar waren. 


Lees meer

Flevoland - Ketelbrug korte tijd dicht na ongeluk

09-18-18

De Ketelbrug is dinsdagmiddag korte tijd afgesloten geweest door een ongeluk. De weg was dicht in de richting van Lelystad naar Emmeloord.

Verkeer had in beide richtingen last van vertraging. In de andere richting stond een kijkersfile. 


Lees meer

Urk - Tienduizendste passant haven is vroeg dit jaar

09-18-18

Jan van Veen en Tina de Raaf uit het Noord-Hollandse Bergen zijn de 10.000e passant van de haven van Urk. Ze kregen een Urker cadeaupakket van wethouder Geert Post.

De 10.000e passant is dit jaar vroeger dan in 2017. Toen werd een maand later deze mijlpaal gevierd. Volgens woordvoerder Evert de Vries heeft de toegenomen drukte vooral te maken met het warme weer van afgelopen zomer. 


Lees meer

Flevoland - Gedeputeerde Staten nemen beslissing over lot grote grazers

09-18-18

Gedeputeerde Staten van Flevoland nemen naar alle waarschijnlijkheid dinsdag een besluit over het lot van ruim 1100 edelherten en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat daar veel te veel dieren leven en dat er ruim 1100 weg moeten heeft de provincie al besloten, maar de vraag is hoe dat gaat gebeuren.


Lees meer

Flevoland - Scholieren gaan vrijwilligerswerk doen als experiment

09-18-18

Naast Lelystad gaan ook Urk, Noordoostpolder en Dronten experimenteren met de maatschappelijke diensttijd. Die drie gemeenten gaan jongeren koppelen aan maatschappelijke organisaties om vrijwilligerswerk te doen. 

Op die manier kunnen de jongeren praktijkervaring opdoen in de richting van hun opleiding. Samen met een coach wordt gekeken welk werk daar het beste aansluit. Op die manier krijgen de jongeren een kans om te kijken welk beroep ze later willen gaan doen.  


Lees meer

Almere - Beelden overvaller dierenspeciaalzaak in Opsporing Verzocht

09-18-18

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdagavond beelden getoond van een overval op dierenspeciaalzaak De Patrijs in Almere.

Op 11 augustus bedreigde een man de eigenaar van de zaak met een mes. Hij vroeg om geld. De eigenaar werkte de overvaller eigenhandig de zaak uit met een houten kruk. De dader ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. 


Lees meer

Almere - Brenet uit selectie gezet 'om disciplinaire redenen'

09-18-18

Almeerder Joshua Brenet is niet meegereisd naar Oekraïne, waar zijn Duitse voetbalclub Hoffenheim woensdag debuteert in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Almeerder, die jarenlang bij PSV speelde, is samen met zijn teamgenoot Ishak Belfodil om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor het duel met Sjachtar Donetsk.


Lees meer

Noordoostpolder - Plan voor horecapaviljoen op losse schroeven

09-17-18

Het plan voor een horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord staat op losse schroeven. De initiatiefnemers hebben de gunning teruggegeven aan de gemeente Noordoostpolder omdat beide partijen het niet eens werden.

Een combinatie, bestaande uit bouwbedrijf Doorn, Korfker Architecten en de horecaondernemers Johan Visser en Harry Goos zou het paviljoen ontwerpen, bouwen en exploiteren. Zij kwamen dit voorjaar als beste uit de bus bij de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven. 


Lees meer

Noordoostpolder - Extra bussen richting Zwolle voor scholieren

09-18-18

Busvervoerder Connexxion zet sinds vorige week in de ochtendspits extra bussen in voor scholieren in Noordoostpolder.  Dat heeft wethouder Anjo Simonse maandagavond laten weten aan de gemeenteraad.

Simonse hoorde de afgelopen weken geregeld klachten van bezorgde ouders, vooral in Ens. "De bussen stopten niet meer in Ens, omdat de bus vanuit Emmeloord te vol was", zo laat Simonse weten. "Van meerdere kanten is vervolgens aangegeven dat de situatie onacceptabel is. Sinds vorige week rijden er twee extra bussen in de ochtend."


Lees meer

Flevoland - Langverwachte onderscheiding voor Urker echtpaar

09-17-18

Na uitvoerig onderzoek krijgt het Urker echtpaar Albert en Klaasje Ras op 16 oktober postuum een onderscheiding voor het opvangen van Joodse onderduikers.

Het gaat om de zogenaamde Yad Vashem-onderscheiding. Hiermee herdenkt de gelijknamige Israëlische organisatie Joodse slachtoffers en redders van Joden tijdens de Holocaust. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp