Nieuws van vandaag


Ens - Door brand getroffen ondernemer: 'Woensdag op andere plek aan de slag'

18-09-22

De schade aan de twee afgebrande loodsen van Goossens Techniek in Ens is ongeveer 1 miljoen euro. Dat verwacht eigenaar Lars Goossens. Zondag in de vroege ochtend brak brand uit in zijn bedrijf aan Het Noord en het was al snel duidelijk dat de panden niet meer gered konden worden. In de bedrijfspanden werden landbouwmachines en industriële meubels gemaakt. Goossens hoopt woensdag weer aan de slag te kunnen op een andere locatie.


Lees meer

Dronten - Veel kunst tijdens eerste atelierroute Dronten

18-09-22

Schilderijen, beeldhouwkunst, keramiek en tekeningen. Er was dit weekend van alles te zien tijdens de eerste Open Atelier Route Dronten. Op 22 verschillende locaties verdeeld over Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant konden belangstellenden het werk zien van 41 kunstenaars.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys presteert wisselvallig in Vierde Divisie

18-09-22

De voetballers van Flevo Boys presteren tot nu toe wisselvallig in de Vierde Divisie. De Emmeloorders hebben van de eerste vier duels twee gewonnen en twee verloren. De doelstelling van de club is om het beter te doen dan vorig jaar toen de ploeg op de zesde plaats eindigde.


Lees meer

Urk - Urkerweg bijna jaar lang op de schop

18-09-22

De Urkerweg gaat vanaf 3 oktober bijna een jaar lang op de schop voor verschillende werkzaamheden. Er wordt onder meer een rotonde bij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug aangelegd. Ook komt er een nieuw fietspad en een voetpad langs de Urkervaart en wordt de weg ter hoogte van de brug opnieuw ingericht.


Lees meer

Almere - Van Sprang begint aan WK roeien met Holland Acht

18-09-22

Roeier Niki van Sprang voelt zich deze zomer als een vis in het water bij de Holland Acht, het paradepaardje van de roeibond. De Almeerder en zijn teamgenoten komen deze week in actie tijdens de wereldkampioenschappen roeien in Tsjechië.

"Volgens mij zie je de glimlach op mijn gezicht", aldus Van Sprang. "Het is toch wel bijzonder. Leuke groep, hard werken en een snelle boot. Heel wat anders dan ik afgelopen jaar gedaan heb.’’


Lees meer

Ens - Twee loodsen afgebrand bij bedrijf in Ens

18-09-22

Twee loodsen van een landbouwmechanisatiebedrijf en meubelmakerij in Ens zijn zondagochtend afgebrand. Dat meldt de brandweer. Bij de brand is zover bekend niemand gewond geraakt.

Het vuur ontstond rond 05:00 uur in het bedrijfspand aan Het Noord en breidde zich razendsnel uit. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was het pand al niet meer te redden. Er waren brandweerploegen uit Ens, Nagele, Marknesse, Emmeloord, Urk en Kampen aanwezig om de brand te bestrijden.


Lees meer

Emmeloord - Semeleer wint eerste partij bij Glory met technische knock-out

18-09-22

Kickbokser Endy Semeleer heeft in Alkmaar zijn eerste partij voor de organisatie Glory gewonnen. De Emmeloorder versloeg zaterdagavond in drie ronden Shkodran Veseli uit Zwitserland.

Semeleer was veel sterker dan Veseli en hij maakte het in de derde ronde af met een technische knock-out.


Lees meer

Flevoland - Oud-schaatser Ter Mors zet kinderen aan het sporten

18-09-22

Meervoudig Olympisch kampioen Jorien ter Mors vindt het belangrijk dat kinderen weer meer gaan sporten. Uit onderzoek van sportkoepel NOC/NSF blijkt dat steeds minder kinderen actief zijn.

Tijdens de Nationale Sportweek, die deze week wordt gehouden, ligt de focus dit jaar dan ook op het stimuleren van jeugd. De hele week worden in onze provincie en in de rest van Nederland verschillende sportactiviteiten aangeboden.


Lees meer

Noordoostpolder - Fout in luierinformatie hersteld, incontinentieluier blijft restafval

17-09-22

Het zal nog twee tot vier jaar duren voor ook incontinentieluiers in Noordoostpolder in de speciale luiercontainers in de wijken mogen. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van de Politieke Unie.

De gemeenteraadsfractie vroeg eerder deze maand om opheldering omdat de gemeente Noordoostpolder aanvankelijk meldde dat de onlangs geplaatste containers alleen voor luiers van baby's bestemd waren. Maar wie een pas voor de containers aanvroeg, kreeg een bevestigingsmail waarin stond dat er ook incontinentiemateriaal in de containers mocht. Dit was een fout, meldt de gemeente en die is inmiddels hersteld.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp