Nieuws van vandaag


Almere - Vuilnisman: "Het was af en toe huilen met de pet op"

19-09-20

Het was zaterdag World CleanUp Day en in Almere was dat reden om de vuilnismannen van de Stadsreiniging te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. In een luid toeterende colonne reden vuilniswagens door de stad. Wethouder Roelie Bosch reed met de colonne mee om zowel de 'professionals' als de vrijwilligers te bedanken. De tocht leidde langs verschillende initiatieven waar buurtbewoners met prikkers zwerfvuil te lijf gingen.


Lees meer

Almere - Brand in kelderbox van flat: politie zoekt betrokkene

19-09-20

Zaterdagmiddag is er brand uitgebroken in een kelderbox van een appartementencomplex aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almere Stad. De politie is op zoek naar iemand die mogelijk betrokken is geweest bij de brand.

Er wordt gezocht naar een blanke man van rond de 30 jaar met zwart haar. Hij draagt een groen shirt met een oranje broek. Of dit een getuige of een verdachte is, is nog onduidelijk.
[tweet:https://twitter.com/Burgernet_FL/status/1307328933654921216]


Lees meer

Lelystad - Inzamelingsactie voor winkelier na vijfde overval

19-09-20

Hij is het spuugzat; Ronald Riecker van de Primera in het Lelycentre in Lelystad. Vorige week werd hij voor de vijfde keer overvallen. "Het doet pijn, je wordt er boos van. Ik ben er gewoon helemaal klaar mee."


Lees meer

Urk - SV Urk blijft op gelijkspel steken ondanks kansrijke slotfase

19-09-20

Sv Urk heeft de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. In een leuk duel scoorden beide ploegen allebei één keer op Urk: 1-1.

SV Urk was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg kansen via Riekelt Nentjes en een aantal voor Jelle de Boer. Het was echter Berkum dat vlak voor rust uit een counter de 0-1 op het scorebord zette door een doelpunt van Johnsen Bacuna.


Lees meer

Lelystad - SVL en Batavia spelen gelijk in derby 

19-09-20

In de 2e klasse G is de stadsderby tussen SV Lelystad en Batavia’90 in een gelijkspel geëindigd. Op Sportpark Langezand werd het uiteindelijk 1-1.

Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. SVL kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong door een goal van Ibrahim Stitou. Titelkandidaat Batavia had vervolgens veel balbezit, maar wist niet echt gevaarlijk te worden.


Lees meer

Flevoland - Leestip: Bodemdaling, 'Over 100 jaar zie je oude rivieren in het landschap lopen'

19-09-20

Flevoland heeft te maken met bodemdaling. Dat blijkt uit gegevens van de Bodemdalingskaart van het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica. In onze provincie daalt met name de grond in Almere, Zuidelijk Flevoland en plaatselijk in Noordoostpolder. In dit artikel leggen we je uit wat bodemdaling voor jou betekent en wat de gevolgen zijn voor ons allemaal.


Lees meer

Flevoland - Daalt de bodem bij jou in de buurt? Bekijk het hier

19-09-20

Op diverse plekken in de provincie hebben we te maken met bodemdaling. Dat heeft te maken met vooral de grond onder onze provincie. In dit artikel lees je hoe het zit met bodemdaling bij jou in de buurt.

De gegevens zijn afkomstig van het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (NCG). Met meetgegevens vanuit de ruimte wordt bodemdaling in kaart gebracht.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys koploper na ruime winst op Buitenpost

19-09-20

Flevo Boys wint in de hoofdklasse B ook van Buitenpost. De ploeg uit Emmeloord met 4-0 te sterk voor de Friezen.

Na de eerste helft stond er nog 0-0 op het scorebord, maar direct na rust kwam Flevo Boys in Friesland op voorsprong door een goal van Yander Zandbergen. Een kwartier voor het einde van het duel maakte Robin Zuidema de tweede treffer voor de Emmeloorders. De ploeg van trainer Arjen Postma kwam nog twee keer tot scoren. De eerste werd ingekopt door Yumé Ramos, de tweede was een eigen goal van de thuisploeg.


Lees meer

Ens - Auto slaat over de kop op N50 bij Ens

19-09-20

Zaterdagmiddag is een vrouw gewond geraakt nadat haar auto over de kop sloeg. Dat gebeurde op de N50 naar Kampen bij de afrit naar Ens. Het voertuig kwam op zijn kop in de berm terecht.

Waarom de auto begon te tollen is nog niet duidelijk. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Lees meer

Almere - City FC wil koppositie pakken bij NEC

19-09-20

Almere City FC wil zondagavond zijn derde zege op rij boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders gaan op bezoek bij NEC in Nijmegen. 'City' wist uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten te behalen, terwijl NEC maar één punt minder heeft. Bij winst in Gelderland zijn de Almeerders minimaal één dag koploper, aangezien de huidige koploper NAC pas maandagavond in actie komt.


Lees meer

Urk - Joustra adviseert visserijsector: 'Sluit je toch aan bij Noordzeeoverleg'

19-09-20

Verkenner Tjibbe Joustra vraagt de visserijsector om toch weer aan te sluiten bij het overleg over de toekomst van de Noordzee. Alleen dan kunnen de vissers meebeslissen over hun toekomstperspectief. Ook zou de sector één geluid moeten vertolken en niet vervallen in een veelvoud aan meningen en belangen.


Lees meer

Nagele - Motorrijders botsen op elkaar bij Nagele

19-09-20

Twee motorrijders zijn vrijdagavond rond 19:00 uur ten val gekomen doordat ze tegen elkaar botsten op de A6 bij Nagele, tussen de Ketelbrug en Emmeloord. Een van hen raakte daarbij gewond.

Omdat er mogelijk sprake was van ernstig letsel werd er een traumahelikopter opgeroepen. Deze bleek niet nodig, de bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Lees meer

Almere - Jeugdgezondheidszorg Almere wil minder hulpverleners bij de cliënt aan tafel

19-09-20

Jeugdgezondheidszorg Almere begint in Haven en Poort een proef met een nieuwe aanpak voor gezinnen met problemen. Verschillende hulpverleners werken daarbij samen om met het gezin een oplossing te vinden. Jeugdgezondheidszorg Almere is een samenwerking van de GGD Flevoland en Zorggroep Almere.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp