Nieuws van vandaag


Flevoland - GO! Kinderopvang doet extra remproeven met Stints

09-20-18

Bij GO! kinderopvang in Almere en Lelystad zijn donderdagmiddag remproeven uitgevoerd voordat de kinderen uit school werden opgehaald met de Stint. Deze voorzorgsmaatregel met de elektrische bolderkar is genomen naar aanleiding van het dodelijk ongeval in Oss.


Lees meer

Almere - Eigenwijze mascotte Ally wint aan populariteit

09-20-18

Ally de aap, de nieuwe mascotte van voetbalclub Almere City FC, wint steeds meer aan populariteit in Almere. Ally is sinds afgelopen zomer neergestreken in de stad en heeft de afgelopen weken met diverse 'apenstreken' al flink de aandacht op zich gevestigd in de voetbalwereld.


Lees meer

Flevoland - Auto met hennep belandt op de kop in sloot

09-20-18

Een automobilist is donderdag van de Muntweg bij Emmeloord geraakt en op de kop in de sloot beland. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd.

Volgens de politie werd in de kofferbak van de auto een doos met hennepstekken gevonden. De bestuurder is opgepakt. De auto moest worden weggesleept. 


Lees meer

Almere - Betrokkene dood grensrechter wordt Nederland uitgezet

09-20-18

Ibrahim C., één van de jongens die in 2012 betrokken was bij de dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen, mag het land worden uitgezet. Dat heeft de bestuursrechter in Amsterdam bepaald.


Lees meer

Bant - Wrak Queen Anne blijft nog jaren zichtbaar

09-20-18

De overblijfselen van een 18-eeuws schip die donderdag in Noordoostpolder zijn ingegraven, zullen nog jaren in het landschap te zien blijven. Dat verwacht boswachter Harco Bergman. 

De boswachter wist de resten van de Queen Anne deze week te redden van de sloophamer. Hij regelde dat ze een plek krijgen aan de rand van het natuurgebied Schoterveld. Op die plek zal aan de contouren goed te zien zijn hoe groot het schip vroeger is geweest.


Lees meer

Lelystad - Vijftien voertuigen in beslag genomen bij grote controle

09-20-18

Bij een grote politiecontrole in Lelystad heeft de Belastingdienst woensdag 15 voertuigen in beslag genomen. Ook hebben verschillende bestuurders in totaal 15.000 euro aan achterstallige belasting betaald, om te voorkomen dat hun voertuig ook in beslag zou worden genomen. 


Lees meer

Flevoland - City FC handhaaft basis, boete Stijn Meijer

09-20-18

Almere City FC start vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met dezelfde basisopstelling als vorige week, toen de Almeerders thuis met 3-1 te sterk waren voor Jong FC Utrecht. Almere City FC kent de beste seizoensstart ooit met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. De ploeg staat daarmee op de zesde plaats in de eerste divisie. 


Lees meer

Lelystad - Misverstanden oorzaak bijna-botsing vliegtuigen in 2015

09-20-18

Twee vliegtuigen zijn op 1 augustus 2015 bijna tegen elkaar gevlogen in de buurt van Lelystad Airport. Dat blijkt uit een eindrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). Het gaat om een Duitse turboprop Dornier Do-228-100 met 18 inzittenden en een Tecnam P92 Echo Super micro light airplane (MLA) met één inzittende.


Lees meer

Almere - Werk aan de A6 (4): gebroken puin als fundering

09-20-18

Er wordt niet alleen gebouwd aan snelweg A6, er wordt ook veel gesloopt. Met name het puin dat vrijkomt bij het afbreken van de oude viaducten wordt zoveel mogelijk hergebruikt bij de bouw van de nieuwe weg, bijvoorbeeld als fundering voor nieuwe rijbanen.


Lees meer

Almere - Deel Waterlandseweg hele weekend dicht

09-20-18

De Waterlandseweg (N305) is vanaf vrijdagavond 20:00 uur, ter hoogte van de A6, afgesloten vanwege werkzaamheden. Maandagochtend om 06:00 uur gaat de weg weer open. 

Het verkeer wordt omgeleid via de A6. De op- en afritten Almere Stad van de snelweg zijn wel open. 


Lees meer

Dronten - Koffijberg uitgeschakeld in vierde voorronde WK judo

09-20-18

Drontenaar Roy Koffijberg heeft op de WK judo in Bakoe in de vierde ronde (mannen tot 60 kilogram) zijn meerdere moeten erkennen in de Japanner Naohisa Takato. De tweevoudig wereldkampioen won op ippon; de hoogst haalbare score in het judo. Takato haalde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een bronzen plak.

"Het is zonde dat ik die wedstrijd snel verlies. Ik wilde toch meer tegenstand bieden. uiteindelijk heb ik twee wedstrijden gewonnen op mijn eerste WK en dat vind ik wel gaaf", zei Koffijberg na afloop. 


Lees meer

Flevoland - Hertenvlees uit Oostvaardersplassen wordt opgegeten

09-19-18

De herten die binnenkort worden afgeschoten in de Oostvaardersplassen kunnen worden opgegeten. Dat is althans de bedoeling van verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra en Staatsbosbeheer, die op deze manier voedselverspilling willen tegengaan. Staatsbosbeheer is inmiddels al in gesprek met poeliers uit de regio die het wild willen verkopen. 


Lees meer

Flevoland - Provinciale politiek akkoord met Windplan Groen

09-19-18

Provinciale Staten hebben ingestemd met Windplan Groen. Dat is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ruim 100 nieuwe windmolens in zuidelijk en oostelijk Flevoland. Windplan Groen strekt zich uit van Ketelhaven tot aan de Pijlstaartweg bij Zeewolde. 


Lees meer

Lelystad - Hoog Overijssel wil overlast op airlines verhalen

09-19-18

Actiegroep Hoog Overijssel wil twaalf luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk stellen voor de schade en overlast die ontstaat als zij vanaf 2020 vanaf Lelystad Airport gaan vliegen.

Advocaat Wim Klostermann schrijft dit namens de groep in een brief aan de Nederlandse maatschappijen KLM, Transavia, Corendon, TUI Airlines, het Britse easyjet en Flybe, het Spaanse Vueling, Norwegian Air Shuttle uit Noorwegen, Wizz Air uit Hongarije, WOW Air uit IJsland en Turkish Airlines.

Overlast door laagvliegroutes
Volgens Klostermann van Nysingh Advocaten maken de maatschappijen zich schuldig aan overlast en aantasting van het woongenot en natuurgebieden als zij er voor kiezen de laagvliegroutes van en naar Lelystad te gebruiken. Hierdoor staan ook duizenden banen in de recreatiesector in Overijssel en Gelderland op de tocht.
Klostermann vindt het een onrechtmatige daad als maatschappijen hun eigen financiële gewin boven dat van tienduizenden mensen onder de vliegroutes stellen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp