Nieuws van vandaag


Almere - Canadese familie hoopt na 77 jaar op antwoorden bij berging bommenwerper

25-02-20

Ze heeft er ruim 75 jaar op moeten wachten, maar de 93-jarige Edith McLeod hoopt snel antwoord te krijgen over het lot van haar vermiste broer. In de Tweede Wereldoorlog vloog de Canadese Harry Farrington als navigator op een Britse bommenwerper.

Deze Short Stirling keerde niet terug na de missie. Sindsdien zijn Farrington en de rest van de bemanning als vermist opgegeven. Na de oorlog kreeg de familie een brief van het leger waarin staat dat niet verwacht wordt dat Harry Farrington gevonden wordt. Hij wordt doodverklaard, maar heeft geen graf.


Lees meer

Almere - Noodplan lerarentekort wordt 'Almere-proof'

25-02-20

Het noodplan om het lerarentekort in Almere tegen te gaan, wordt een plan dat perfect aansluit op de situatie in de stad. Dat zegt Herbert Griffioen van de Almeerse Scholen Groep in aanloop naar een bijeenkomst tussen alle Almeerse schoolbesturen, Hogeschool Windesheim en de gemeente. "Het plan wordt Almere-proof."


Lees meer

Biddinghuizen - Einde oefening voor schaatsbaan Flevonice

25-02-20

Flevonice stopt met de huidige ijsbaan bij Biddinghuizen. Daarmee verdwijnt de langste openlucht kunstijsbaan ter wereld. Volgens de directie is de exploitatie van de 2,5 kilometer lange baan in de huidige vorm niet meer houdbaar. De technologie van de ijsbaan in Biddinghuizen is verouderd, waardoor het niet meer rendabel is om op de oude voet verder te gaan.


Lees meer

Urk - Jonge Urker reed zonder rijbewijs rond in vrachtwagen

25-02-20

Een 17-jarige Urker heeft maandagavond op de Domineesweg (N352) bij Urk voor opschudding gezorgd. De jongen reed zonder rijbewijs rond in een vrachtwagen met de nodige gebreken.

Agenten hielden hem staande omdat hij nogal schokkerig reed met de vrachtwagen en geen verlichting voerde. Ook vermoedde de politie dat hij een onverzekerde auto vervoerde. De personenauto rolde heen en weer in de laadbak.


Lees meer

Almere - Restaurant Tang Dynastie minimaal twee maanden dicht na brand

25-02-20

Het gaat minimaal twee maanden duren voordat Chinees restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten weer open kan. Dat zegt eigenaresse Yuk-ha Tang. In het restaurant aan de Sumatraweg brak zondag brand uit in de meterkast. Hoewel de brandweer het vuur snel heeft geblust, zijn de gevolgen groot. Zo moeten bijvoorbeeld alle elektriciteitskabels vervangen worden.


Lees meer

Flevoland - Hondje Eddy maakt af en toe weer een ommetje

25-02-20

Het verwaarloosde hondje Eddy in Almere maakt het naar omstandigheden goed. Hij gaat met vrijwilligers van het Dierenasiel Almere regelmatig een blokje om. Wel heeft hij volgens het asiel nog een lange weg te gaan: "Voorlopig kan hij nog niet worden geadopteerd."


Lees meer

Flevoland - Veel aanmeldingen voor meeloopdag onderwijs

25-02-20

Ruim 450 deelnemers hebben zich aangemeld om komende donderdag een dag mee te lopen in het Flevolandse onderwijs. 'Kom in de klas' wordt voor de tweede keer georganiseerd. De bedoeling is om deelnemers enthousiast te maken voor het vak.

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst georganiseerd in het Lelystadse basisonderwijs, toen was er ook al veel animo. Dit jaar doen het voortgezet onderwijs, MBO en speciaal onderwijs ook mee. Behalve Lelystadse scholen openen scholen in Almere, Dronten en Noordoostpolder eveneens hun deuren.

Het aantal aanmeldingen is boven verwachting, laat organisator Flevowijs weten. Over de scholen van onderwijsstichtingen Almeerse Scholen Groep, Prisma en Scholengroep Katholiek Onderwijs waren 400 plekken beschikbaar. Er staan op dit moment vijftig mensen op de wachtlijst. De potentiële leraren op de wachtlijst kunnen alsnog meedoen als iemand zich afmeldt.

Op de meeloopdag volgt een bijeenkomst waar alle deelnemers informatie krijgen over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs.


Lees meer

Almere - Exploitant schaatsbaan boos over verplichte sluiting

25-02-20

De exploitant van de Winter Playground in het centrum van Almere is boos dat de gemeente het schaatsseizoen op de kunstijsbaan al zou willen afsluiten. Volgens Edgar Donkervliet komt er juist gunstiger weer aan. Hij denkt dat er de komende weken nog zo'n 17 mogelijke ijsdagen zullen zijn.


Lees meer

Noordoostpolder - Reünie voor oud-medewerkers Dokter Jansenziekenhuis

25-02-20

Voor oud-medewerkers van het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord wordt in oktober een grote reünie gehouden. De middag vindt plaats in 't Voorhuys in Emmeloord.

Het is niet de eerste keer dat de honderden oud-medewerkers van het ziekenhuis in de Noordoostpolder elkaar opzoeken. De reünie op zaterdag 17 oktober is wel de eerste sinds het faillissement van de MC Groep, die het gebouw in Emmeloord tussen 2009 en 2018 exploiteerde.


Lees meer

Almere - City FC moet wedstrijd tegen Jong AZ overspelen

25-02-20

De wedstrijd tussen Almere City FC en Jong AZ moet over worden gespeeld. Door een fout in het systeem van de KNVB stond eind januari een speler bij Jong AZ opgesteld, die eigenlijk geschorst was. Dat heeft de KNVB bevestigd.

De wedstrijd werd 27 januari gespeeld in Wijdewormer en eindigde in een gelijkspel (3-3). De nieuwe wedstrijd staat gepland voor 2 maart om 20:00 uur.


Lees meer

Zeewolde - Gratis trouwen aan banden gelegd

25-02-20

Het gratis trouwen in Zeewolde wordt in de toekomst nog soberder dan het nu al is. De gemeente probeert stellen op die manier te ontmoedigen om voor het gratis huwelijk te kiezen om zo de kosten voor de gemeente in te dammen.

Nu mogen er naast het bruidspaar en de getuigen nog vier gasten het kosteloze huwelijk bijwonen. Dat aantal wordt mogelijk teruggebracht. Verder mag er geen fotograaf aanwezig zijn, wordt de trouwzaal niet gebruikt en is er geen toespraak van de trouwambtenaar.


Lees meer

Lelystad - Oudste przewalskipaard dood

25-02-20

Het oudste przewalskipaard van Natuurpark Lelystad is dood. Remus werd 33-jaar. Dat meldt Het Flevo-Landschap.

Remus is een natuurlijke dood gestorven in het natuurpark. Hij kwam daar op 14 juni 1995 als onderdeel van een fokprogramma. De Lelystadse hengst heeft voor twintig nakomelingen gezorgd, die zelf ook weer de stamboom uitgebreid hebben.


Lees meer

Lelystad - Onderzoeksraad: Vliegtuigje op z'n kop door verrassende zijwind

25-02-20

Een vliegtuigongeval op Lelystad Airport in april 2018 is veroorzaakt door harde zijwind die de piloot verraste. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Op zaterdag 7 april belandde een vliegtuigje op z'n kop naast de landingsbaan. De twee inzittenden konden ongedeerd uit het toestel komen. Het vliegtuig raakte op verschillende plekken beschadigd.


Lees meer

Flevoland - Flevolanders goed van start bij WK windsurfen

25-02-20

Kiran Badloe is goed begonnen aan het WK Windsurfen in Australië. Van de eerste drie races die dinsdag in Sorento vlakbij Melbourne zijn gevaren, wist de Almeerder er één te winnen. Bij de twee andere wedstrijden eindigde hij op de tweede plaats. Hij staat daarmee in het voorlopig klassement op de tweede plaats.


Lees meer

Biddinghuizen - Zeearenden vertragen asfaltering Harderdijk

25-02-20

Broedende zeearenden bij Bremerberg zorgen ervoor dat de voorgenomen asfaltering van de Harderdijk wat langer gaat duren dan gedacht. Dat zegt een woordvoerster van de provincie.

Het asfalteren van het laatste deel van de dijk zou de dieren verstoren en dat is niet de bedoeling. Een deel van het onderhoud wordt nu uitgesteld tot na de zomer.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
<