Nieuws van vandaag


Flevoland - Provinciale politiek staat voor lastige vraagstukken

26-08-19

De energietransitie, de stikstofproblematiek en de Oostvaardersplassen. Het zijn stuk voor stuk complexe onderwerpen, maar wel onderwerpen waar de provinciale politiek de komende tijd mee aan de slag moet. Er staat Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten heel wat te wachten het komende politieke jaar.


Lees meer

Almere - Nepslang jaagt buurtbewoners de stuipen op het lijf

26-08-19

Een nepslang heeft maandag buurtbewoners in de Almeerse Kruidenwijk de stuipen op het lijf gejaagd. Dat vertelt de Dierenambulance Midden Nederland op Facebook.


Lees meer

Urk - Erepenning voor politiechef Roel de Graaf

26-08-19

Groepschef Roel de Graaf van de politie op Urk heeft maandag een erepenning van de gemeente gekregen. Burgemeester Pieter van Maaren reikte deze uit.

De Graaf is 17 jaar groepschef van de politie op Urk. "Urk is een veilige samenleving en hieraan heeft de politie een belangrijke bijdrage geleverd. Ik ben trots op onze politie en de manier waarop Roel de Graaf hieraan leiding geeft", zegt burgemeester Van Maaren. Eind dit jaar gaat De Graaf met pensioen.


Lees meer

Marknesse - Brommerrijder (16) gewond na aanrijding Vollenhoverweg

26-08-19

Een 16-jarige brommerrijder is maandagochtend gewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de Vollenhoverweg bij Marknesse. De jongen uit de gemeente Steenwijkerland botste op een auto die afsloeg naar een boerenerf.

Een traumahelikopter is in de buurt van het ongeluk geland. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. De automobilist raakte niet gewond.


Lees meer

Flevoland - Bier, huizentocht en spelletjes; introductieweek studenten begonnen

26-08-19

De introductieweken van de hogescholen in Almere en Dronten zijn deze week van start gegaan en dat betekent bier, spelletjes en veel gezelligheid in de stad. In Almere namen alle studenten een kijkje bij studentenkamers voordat ze allerlei spellen gaan spelen op de Grote Markt.


Lees meer

Lelystad - Werkzaamheden Larserweg bijna klaar

26-08-19

De werkzaamheden aan de Larserweg in Lelystad zijn voor het grootste gedeelte afgerond. De puntjes worden nog op de i gezet, maar hiervoor wordt de weg niet meer afgesloten.

De afgelopen weken is de weg een aantal keren afgesloten geweest voor automobilisten. Er moest vaak een stuk worden omgereden.


Lees meer

Almere - Minderjarigen vast voor mishandeling portiers

26-08-19

De Almeerse politie heeft drie minderjarige verdachten opgepakt na een vechtpartij tussen een grote groep jongeren en medewerkers van een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein. Drie slachtoffers raakten gewond en hebben aangifte gedaan.

De vechtpartij ontstond in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur toen een portier een bezoeker aansprak die drank mee naar binnen wilde nemen. Volgens de politie sloeg de vlam direct in de pan en vielen meerdere jongeren de portiers en een medewerker aan.


Lees meer

Flevoland - Flevolands temperatuurrecord net niet gebroken

25-08-19

Met een temperatuur van 31,0 graden is op het officiële KNMI-meetstation in Marknesse net niet het Flevolandse temperatuurrecord voor 25 augustus gebroken. Het record blijft op naam van 25 augustus 2016; toen werd op KNMI-station vliegveld Lelystad 31,2 graden gemeten.


Lees meer

Flevoland - 'Nieuwe weerrecords komen eraan'

26-08-19

Het officiële meetstation van het KNMI in Marknesse heeft maandag een recordtemperatuur voor 26 augustus gemeten. Het oude record in Marknesse stamt uit 2001 en stond op 28,3 graden. Maandag rond het middaguur werd dat record verbroken. Verwachting is dat het uiteindelijk ruim 30 graden wordt.


Lees meer

Almere - Veel klachten over Nickelodeon Familie Festival

26-08-19

Een deel van de bezoekers aan het Nickelodeon Familie Festival op het Almeerderstrand is ontevreden over de tweede editie van afgelopen zondag. Op de Facebook-pagina van het evenement komen verschillende klachten binnen.

Er wordt geklaagd over het ontbreken van voldoende schaduwplekken en watertappunten. Ook was de afstand van het parkeerterrein naar het festival te ver en moesten kinderen lang wachten voor verschillende meet & greets, zo schrijven bezoekers.

De organisatie herkent zich gedeeltelijk in de klachten. Toen bekend was dat het erg warm zou worden, is samen met de hulpdiensten besloten om extra waterpunten te plaatsen. Ook werd besloten om een aantal tenten op het terrein neer te zetten voor de schaduw. Verder is een deel van de hekken bij het water weggehaald, zodat kinderen konden pootjebaden.


Lees meer

Almere - Aanleg nieuwe ligplaatsen van start

26-08-19

De gemeente Almere is maandag begonnen met de aanleg van de tijdelijke alternatieve ligplaatsen voor boten van jachthaven Haddock. Op drie locaties in de stad komt tijdelijk meer ruimte. De eerste locatie waar gewerkt wordt is de Olstgracht in Almere Stad.


Lees meer

Zeewolde - Geen blauwalg meer bij Laakse Strand

26-08-19

Bij het Laakse Strand in Zeewolde is geen blauwalg meer. Dat laat de Omgevingsdienst weten.

De waarschuwing voor blauwalg bij het strand gold sinds 9 augustus.

Blauwalgen kunnen maag- en darmklachten geven of huidirritatie veroorzaken.


Lees meer

Rutten - Handboogschutter Peter de Jong: 'Ik wil een keer het NK winnen!'

26-08-19

Hij werd eerder al een keer tweede en derde op het Nederlands Kampioenschap handboogschieten. Nu wil Peter de Jong uit Rutten graag een keer Nederlands Kampioen worden.

De Jong doet al ruim 25 jaar aan handboogschieten en werd meerdere keren regiokampioen. Ook speelde hij verschillende interlands tegen België. "Ik had het handboogschieten een keer op televisie gezien en dat leek me erg leuk", legt Peter uit. "Een paar jaar later werd in Emmeloord een club opgericht en toen ben ik gelijk lid geworden."


Lees meer

Almere - Drie miljoen voor nieuwe impuls centrum Buiten

26-08-19

Het stadsbestuur van Almere wil met drie miljoen euro het centrum van Almere Buiten een impuls geven. De plannen komen veertien jaar na het masterplan uit 2005. Dat project zorgde er toen voor dat het centrum een drastische verbouwing onderging. Maar die plannen uit 2005 zijn nooit helemaal afgemaakt.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp