Nieuws van vandaag


Flevoland - Ransijn: college zonder Forum is logisch

28-05-19

Het is niet meer dan logisch dat in Flevoland nu gekoerst wordt op een college van VVD, CDA, ChristenUnie, PvdA, D66 en GroenLinks. Dat zegt fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie in Flevoland.


Lees meer

Zeewolde - OM eist opnieuw 28 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Michael P.

28-05-19

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag opnieuw 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist in het hoger beroep tegen oud-Zeewoldenaar Michael P. Hij werd vorig jaar juli door de rechtbank tot dezelfde straf veroordeeld. P. ging in hoger beroep en wil strafvermindering vanwege zijn hardhandige arrestatie.


Lees meer

Lelystad - Verdachten Rode Klif zaten met slachtoffer in tbs-kliniek

28-05-19

Drie mannen die onlangs na een dodelijk geweldsmisdrijf aan de Rode Klif in Lelystad werden opgepakt, hebben een periode samen met het slachtoffer in de tbs-kliniek in Almere gezeten. Twee van hen staan nog onder behandeling. Dit schrijft minister Sander Dekker in een feitenrelaas dat hij op verzoek van Kamerleden heeft opgesteld.


Lees meer

Emmeloord - Gynaecologie en verloskunde naar Dokter Jansencentrum

28-05-19

De poli gynaecologie en verloskunde van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord is dinsdag verhuisd naar het Dokter Jansencentrum. Vanaf 1 juni wordt het aantal spreekuren ook uitgebreid. Verder kunnen vrouwen nu vijf dagen per week in het Dokter Jansencentrum terecht.


Lees meer

Almere - Trainer Pusic verkiest AZ boven City FC

28-05-19

Almere City FC heeft naast Marino Pusic gegrepen. De 47-jarige trainer heeft gekozen voor het assistentschap van Arne Slot bij AZ.

Pusic werd afgelopen seizoen met FC Twente kampioen in de eerste divisie, maar werd een paar dagen na de laatste competitiewedstrijd ontslagen als hoofdcoach. De Bosnische-Kroaat kreeg wel twee prijzen als beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie.


Lees meer

Flevoland - Ernstig mishandelde Almeerder overleden

28-05-19

De 38-jarige man uit Almere die zondag ernstig werd mishandeld op bedrijventerrein Markerkant in Almere is overleden. Dat heeft de politie bevestigd.

Volgens getuigen werd de man aangevallen met een knuppel. Hij liep daarbij onder meer zwaar hoofdletsel op. De verdachte maakte zich uit de voeten. De politie weet wie het is, maar heeft hem nog niet kunnen aanhouden. Over het mogelijke motief voor de aanval wil een woordvoerder in verband met het onderzoek nog niets bevestigen.


Lees meer

Biddinghuizen - Comedyprogramma Lowlands compleet

28-05-19

Komedianten Peter Pannekoek, Micha Wertheim en Sanne Wallis de Vries staan in augustus op Lowlands in Biddinghuizen. De organisatie maakte dinsdag het comedyprogramma bekend.

Ook goochelaars Hans en Steven Kazàn komen naar het uitverkochte festival. Net als de comedytrain, Erik van Muiswinkel en Ronald Snijders.


Lees meer

Zeewolde - Verslag eerste dag hoger beroep Michael P.

28-05-19

Het gerechtshof in Arnhem is dinsdag begonnen aan het hoger beroep in de zaak Anne Faber. Terecht staat de 29-jarige oud-Zeewoldenaar Michael P., die vorig jaar juli door de rechtbank is veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. P. is tegen die straf in beroep gegaan en wil strafvermindering vanwege zijn hardhandige arrestatie.


Lees meer

Zeewolde - Motie moet einde maken aan getouwtrek om recreatievilla's

28-05-19

Vier oppositiepartijen in Zeewolde dienen dinsdagavond een motie in om een einde te maken aan de slepende discussie over permanent wonen op buitenplaats Horsterwold. PvdA/Groenlinks, D66, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang willen dat het mogelijk wordt om op het park te wonen, werken en ruimte te maken voor maatschappelijke functies.


Lees meer

Flevoland - Reizigers goed voorbereid op stakingsdag

28-05-19

De landelijke staking van machinisten en buschauffeurs is goed opgepikt door de treinforenzen. Station Almere Centrum was vanmorgen om 06.30 uur uitgestorven, op verslaggever Abdelhafid Akallouch van Omroep Flevoland na.


Lees meer

Lelystad - 'Vergadering SV Lelystad wordt dit keer niet afgelast'

28-05-19

De ledenvergadering van SV Lelystad zal dinsdagavond hoe dan ook doorgaan. Desnoods wordt de vergadering bij grote drukte naar buiten verplaatst. Dat zegt Martijn Laurense van de voetbalclub.

Tijdens de vergadering kiezen de leden een nieuw bestuur. Dat zou eigenlijk al eind april gebeuren, maar die vergadering werd afgelast omdat er te veel mensen op af kwamen. Dat zou niet in de kantine passen en de veiligheid zou in het geding zijn.


Lees meer

Flevoland - Advies: geen coalitie met Forum voor Democratie

27-05-19

Forum voor Democratie moet voorlopig vanaf de zijlijn toezien hoe een coalitie wordt gevormd in het provinciehuis. Het advies van de twee informateurs Bas Jan van Bochove en Willibrord van Beek is om op de oude voet verder te gaan, met toevoeging van GroenLinks. Dit betekent dus een coalitie van VVD, CDA, ChristenUnie, D66 en PvdA, samen met GroenLinks.


Lees meer

Flevoland - Aantal banen in Flevoland neemt sterk toe

28-05-19

De arbeidsmarkt in Flevoland profiteert de komende tijd het meest van de economische groei. Het aantal banen groeit in de periode 2019–2020 met 4,1 procent naar 148.000. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van UWV.

De banengroei in Flevoland is in alle sectoren, met uitzondering van de financiële sector. Daar is juist een daling van de werkgelegenheid met ruim 5 procent. Ook het het aantal WW-uitkeringen in Flevoland neemt dit jaar af, met 6,7 procent, verwacht het UWV. In 2020 wordt wel weer een stijging verwacht van 3,3 procent.


Lees meer

Biddinghuizen - 'Jonge ondernemers moeten naar de polder komen'

27-05-19

Het ondernemersklimaat in Biddinghuizen is uitstekend. Bedrijven schieten uit de grond en de gemeente Dronten is ambitieus en faciliteert de ondernemers goed. Dat bleek maandag op een ondernemersavond met de titel 'Buren ontmoeten buren' in Biddinghuizen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp