Nieuws van vandaag


Zeewolde - Automobilist omgekomen door ongeluk op Nekkeveldweg

29-07-19

Een automobilist is maandagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Nekkeveldweg in Zeewolde. Dat laat de politie weten. Twee andere inzittenden raakten gewond. Over hun toestand is nog niets bekend.

De personenauto kwam in het water terecht. Eén van de inzittenden is door oplettende omstanders uit het water gehaald. Op de plek van het ongeluk landde een traumahelikopter.


Lees meer

Flevoland - Oorzaak storing Ketelbrug gevonden

29-07-19

Rijkswaterstaat heeft het probleem gevonden dat zorgde voor een grote storing in de Ketelbrug. Dat laat de wegbeheerder weten. Zondag kon de brug in de A6 lange tijd niet bediend worden door de storing. Het verkeer stond uren lang stil op de snelweg.


Lees meer

Almere - Britse spits Harrison naar City FC

29-07-19

Almere City FC heeft de 22-jarige Engelse aanvaller Shayon Harrison gecontracteerd. Harrison tekent in Almere een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Harrison komt over van Tottenham Hotspur, waar hij in het tweede elftal speelde. De spits had in Londen flinke concurrentie van onder meer Harry Kane. Voormalig Almere City FC-spits Vincent Janssen, die jaren bij Tottenham onder contract stond, gaf Harrison een positief advies over Almere City.

Almere City legde eerder deze voorbereiding met Thomas Verheydt al een andere spits vast. Ook Ruud Boymans en Stijn Meijer staan nog onder contract in het Yanmar Stadion.


Lees meer

Almere - De Geus wel, Pieters niet in selectie Oranje voor EK Hockey

29-07-19

Bondscoach Max Caldas heeft hockeyer Jonas de Geus uit Almere geselecteerd voor het EK hockey in België van komende maand. Almeerder Terrance Pieters is één van de afvallers. In totaal zijn er achttien spelers opgeroepen voor het titeltoernooi.


Lees meer

Almere - Politie trekt rukker van strand af

29-07-19

De politie heeft afgelopen weekend een man aangehouden die zich op het Zilverstrand in Almere aan het aftrekken was. De Utrechter zou dat meerdere keren hebben gedaan op het strandgedeelte voor niet-nudisten.

De politie kreeg op 27 juli een melding van een man die zich vlakbij andere strandgasten aan het bevredigen was. Toen agenten ter plaatse kwamen, kon de man door een getuige aangewezen worden. De politie kon de 33-jarige meteen arresteren.


Lees meer

Almere - Almeerse basketbaltalenten onderuit tegen Finland

29-07-19

De Almeerse basketbaltalenten Tristan Enaruna en Jamie Bergens zijn er niet in geslaagd om Nederland op het EK basketbal U18 in Griekenland aan een zege op Finland te helpen.

Maandag bleken de Finnen met 53-59 net wat sterker dan Oranje. Enaruna was met 13 punten de topscorer aan Nederlandse zijde. Bergens kwam tot 5 punten.


Lees meer

Dronten - Verdachten schietincident op vrije voeten

29-07-19

De twee mannen die verdacht worden van het schietincident in Dronten zijn vrijgelaten. De verdachten van 19 en 20 werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat er was geschoten op het Wardhof.


Lees meer

Zeewolde - Kamervragen over uitbuiting arbeidsmigranten

29-07-19

De SP in de Tweede Kamer wil van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken opheldering over de omstandigheden van arbeidsmigranten in Zeewolde. Volgens Kamerlid Jasper van Dijk worden de arbeiders uitgebuit en is er van alles mis met de huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Bosruiterweg.


Lees meer

Lelystad - Toerisme trekt aan: "Lelystad populair bij riviercruises"

29-07-19

Steeds meer toeristen weten Lelystad te vinden. Dat is te merken aan de kust, op campings maar vooral in Bataviahaven. Er komen namelijk steeds meer cruiseschepen naar de stad. In 2017 meerden er volgens cijfers van de gemeente Lelystad 74 boten aan in de haven en dat aantal steeg vorig jaar naar 123. Een stijging van bijna 70 procent.


Lees meer

Emmeloord - De grootste vlag wappert volgend jaar de hele dag

29-07-19

De Oranjevereniging Emmeloord wil dat de grootste vlag van Nederland volgend jaar met Koningsdag de hele dag wappert. Dit jaar had de gemeente ook de grootste vlag, maar toen ging het mis.

De vlag brak af voordat hij was gehesen. Volgens Jan Vroom van de Oranjevereniging was dit bijzonder spijtig. "Dit kwam door een zwakke lus aan de bovenkant van de vlag, maar voor volgend jaar is een steviger exemplaar besteld. We doen voor volgend jaar een nieuwe poging", aldus Vroom.

De grootste vlag van Nederland is 25 bij 37,5 meter.


Lees meer

Flevoland - Ketelbrug blijft voorlopig gestremd voor scheepvaart

29-07-19

De Ketelbrug in de A6 tussen Lelystad en Emmeloord blijft voorlopig gestremd voor hoge schepen. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Zondag ontstonden problemen door een storing waardoor de brug niet bediend kon worden. Wegverkeer kon twee uur lang niet over de weg rijden, wat volgens automobilisten leidde tot chaos.


Lees meer

Almere - Controle op verkeerd afgemeerde bootjes begonnen

29-07-19

De gemeente Almere is begonnen met de controles op verkeerd afgemeerde bootjes in de stad. Ook als bootjes verwaarloosd worden, handhaaft de gemeente. De eerste bootjes zijn inmiddels weggehaald.

Als de eigenaar van de boot onbekend is, wordt een aankondiging op het vaartuig geplakt en publiceert de gemeente een bericht dat de boot wordt verwijderd. Er zijn inmiddels op 20 à 30 bootjes aankondigingen geplakt.


Lees meer

Lelystad - Wachtlijsten voor Summer's Cool

29-07-19

Voor het vakantieproject Summer's Cool in Lelystad zijn wachtlijsten ontstaan. Niet alle kinderen die zich aanmelden kunnen er terecht. Summer’s Cool is een drie- óf vijfdaags programma voor kinderen die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen.


Lees meer

Flevoland - VVD wil van minister opheldering over Ketelbrug

28-07-19

De VVD-fracties van Noordoostpolder en Dronten willen opheldering van minister Van Nieuwenhuizen over de Ketelbrug. Aanleiding is de storing van zondagmiddag. Verkeer stond toen twee uur voor de brug, omdat die niet meer naar beneden wilde.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
<