Nieuws van vandaag


Almere - Vrouw gaat spookrijden na missen afslag Buiten

12-30-18

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de A6 bij Almere het rijbewijs van een spookrijdster afgepakt. Volgens de politie had de vrouw de afslag Almere Buiten gemist en was ze vervolgens op de snelweg gekeerd om de afrit alsnog te kunnen nemen. De vrouw werd door surveillerende agenten betrapt. 


Lees meer

Flevoland - Van losgeslagen ark tot failliet ziekenhuis: dit was 2018

12-30-18

2018 was een roerig jaar. Omroep Flevoland zet de grootste, meest in het oog springende nieuwsfeiten nog even op een rij. 

Eén van de meest opvallende artikelen was het liveblog over de losgeslagen VerhalenArk in de haven van Urk. Het was op die bewuste derde januari stormachtig. De VerhalenArk raakte op drift en ramde vervolgens een aantal jachten en een veerboot. De mensen aan boord werden snel gered. Een aantal dieren moest wat langer wachten. De schade kwam uit rond een half miljoen euro. 


Lees meer

Lelystad - Vuurwerkvrije wandeling voor honden en baasjes

12-30-18

Speciaal voor honden die bang zijn voor vuurwerk was er deze zondag voor het eerst een speciale 'vuurwerkvrije wandeling' in Natuurpark Lelystad. Daar konden honden en hun baasjes wandelen zonder gestoord te worden door vuurwerkgeknal.


Lees meer

Lelystad - Dronken schoonmaker rijdt stadsbus tegen pand

12-30-18

Een dronken schoonmaker is in de nacht van zaterdag op zondag met een stadsbus tegen een pand van Arriva in Lelystad gereden. Volgens de politie was de man met de bus door de wasstraat gegaan en had hij vervolgens een bocht niet goed genomen.


Lees meer

Emmeloord - Beuling 16e op de kilometer bij NK Afstanden

12-30-18

Schaatsster Femke Beuling uit Emmeloord is bij het NK Afstanden als 16e geëindigd op de 1000 meter. Ze finishte in een tijd van 1:17.34.

De kilometer werd gewonnen door Ireen Wüst, voor Antoinette de Jong en Jutta Leerdam. 

De Emmeloordse werd zaterdag nog zesde op de 500 meter in een persoonlijk record. 


Lees meer

Almere - Waterwijk prolongeert titel Wintercup

12-30-18

ASC Waterwijk heeft de Wintercuptitel van vorig jaar geprolongeerd. Op de laatste dag van het zaalvoetbaltoernooi in Almere wist het JO7-team de titel definitief in de wacht te trekken.

De vierdaagse Wintercup is een traditie in Almere. Teams van elke leeftijdscategorie van voetbalverenigingen FC Almere, AS'80, SC Buitenboys, Forza Almere, Sporting Almere en ASC Waterwijk nemen het vier dagen lang tegen elkaar op in Sporthal Waterwijk. De club die gezamenlijk de meeste punten binnenhaalt wint. 


Lees meer

Lelystad - Verbeek: "Ik kon niet anders dan bijvoeren"

12-30-18

Om escalatie te voorkomen besloot commissaris van de Koning Leen Verbeek begin dit jaar tot bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. Dat zegt Verbeek in een uitzending van Medialogica die zondagavond op televisie komt.

Volgens woordvoerder van Staatsbosbeheer Joke Bijl heeft dit niet gewerkt. Het bijvoeren zorgde juist voor een steeds grotere onrust. "Maar ook het feit dat we überhaupt niet geloofd werden dat er werd bijgevoerd, werd alleen maar groter", vertelt Bijl. "Dus nee, het heeft niet de-escalerend gewerkt."


Lees meer

Flevoland - Sportjaar 2018: verhitte derby en promotie Flevo Boys

12-30-18

Het jaar zit er bijna op, een mooi moment om terug te kijken op de meest aangeklikte en dus memorabele sportmomenten van 2018.

Het jaar begon met een tumultueuze stadsderby. Voor het eerst stond de stadsderby van Lelystad tussen Batavia '90 en Unicum op het programma. En het werd meteen een gedenkwaardige wedstrijd. De beelden van een opstootje in de eerste helft werden enorm gedeeld op sociale media. 

De tekst gaat verder onder de Facebookvideo: 


Lees meer

Almere - Kimberly Kalee kijkt terug op geslaagd NK

12-30-18

Baanwielrenster Kimberly Kalee uit Almere kijkt terug op een geslaagd NK Sprint bij de Junioren. In Apeldoorn werd zij op donderdag Nederlands Kampioen op de 500 meter. Het 16-jarige talent klopte Lonneke Geraerts en Maike van der Duin.

Zaterdag kwam Kalee opnieuw in actie, ditmaal op het onderdeel Keirin. Tijdens de finalerace werd zij gehinderd, waardoor zij buiten het podium viel. Maar dankzij een diskwalificatie van een andere renster eindigde zij toch nog op de vierde plek. 


Lees meer

Dronten - Korfbalster Fleur Hoek wil kampioen worden in 2019

12-30-18

De ambities voor 2019 zijn groot voor korfbalster Fleur Hoek uit Dronten. Zij wil met haar ploeg Fortuna/Delta uit Delft landskampioen worden. Dat wordt een lastige klus, want de laatste zes jaar wonnen de topclubs TOP uit Sassenheim en PKC uit Papendrecht de titel. 


Lees meer

Almere - Ambitieuze Jay Lesteluhu (16) wil nog betere ijshockeyer worden

12-30-18

De 16-jarige Jay Lesteluhu uit Almere woont nu ongeveer een jaar in Zweden en jaagt daar zijn droom na: professioneel ijshockeyer worden. Hij is goed op weg, want de jonge Almeerder heeft al ontzettend veel geleerd in zijn eerste jaar in het ijshockeygekke Zweden. Waar hij speelt voor een satellietclub van het grote Rögle.  


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp