Nieuws van vandaag


Rutten - Zwaargewonde bij carbidschieten met giertank

12-31-18

Een 24-jarige man uit Ens is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij het carbidschieten met een giertank in Rutten. Dat meldt de politie.

Het incident gebeurde aan het Ruttensepad. De man stak de giertank aan, waarna een explosie ontstond. De man belandde daardoor in het water.


Lees meer

Flevoland - Al 50 inbraken bij watersportvereniging

12-31-18

Er is de afgelopen weken al minstens vijftig keer ingebroken bij Watersportvereniging Almere Haven. Half december meldde de vereniging een kleine twintig inbraken en vernielingen op motorboten en zeiljachten. 

Overlast en schade
Ondanks extra toezicht en politiesurveillances blijft de inbraakgolf doorgaan. Volgens het bestuur van de watersportvereniging gaat het meestal niet om dure spullen maar is de overlast en schade vooral erg vervelend.


Lees meer

Rutten - Veel schade na brand in aanbouw

12-31-18

Een brand in een woning aan de Sportweg in Rutten heeft maandagmiddag veel schade veroorzaakt. De brand vond plaats aan de achterzijde van de woning, in een aanbouw. 

Er kwam veel rook vrij. De naastgelegen woningen zijn ontruimd. De brandweer had de situatie snel onder controle. Volgens een ooggetuige heeft een man door het vuur brandwonden opgelopen aan zijn hand. 


Lees meer

Lelystad - Moordenaar van Sandra Goppel blijft in tbs-kliniek

12-31-18

De moordenaar van Sandra Goppel uit Lelystad moet nog een jaar langer in de tbs-kliniek blijven. Dat heeft de rechtbank in Lelystad maandag bepaald. De 45-jarige Lelystedeling heeft inmiddels al 18 jaar tbs en is volgens deskundigen uitbehandeld.


Lees meer

Ens - Knallend het jaar uit met carbid

12-31-18

Tientallen jongeren uit Ens luiden traditioneel het oude jaar uit door te schieten met carbid. Zo'n 20 jongens schoten met een melkbus een deksel of een bal weg. 

De gemeente Noordoostpolder heeft een vergunning verleend om tot 17:30 uur met carbid te schieten aan de Gillotstraat. Tientallen buurtbewoners stonden op een afstandje te kijken. Eén buurtbewoner laat desgevraagd weten geen last te hebben van de knallen.


Lees meer

Flevoland - Aantal verkeersdoden neemt af

12-31-18

In Flevoland overleden het afgelopen jaar zeven mensen na een verkeersongeval. Dat blijkt uit gegevens van Omroep Flevoland. Het aantal dodelijke ongevallen in de provincie neemt de afgelopen jaren af. In 2017 overleden er acht mensen na een ongeval in het verkeer; de jaren ervoor waren er tien en twaalf verkeersslachtoffers te betreuren. 


Lees meer

Almere - Harde aanpak fietsenchaos werkt

12-31-18

De maatregelen tegen rondslingerende fietsen in de stad hebben geholpen. Dat zegt de gemeente Almere, na één jaar fout geparkeerde fietsen verwijderen. In totaal zijn 1424 fietsen weggehaald rond stations en in het centrum van de stad. Het gaat om fietsen die fout geparkeerd staan, die vernield zijn of fietsen die een tijdlang op dezelfde plek staan zonder gebruikt te worden.


Lees meer

Almere - Voetballer Leeuwin geniet in Denemarken

12-31-18

Profvoetballer Ramon Leeuwin uit Almere heeft het erg naar zijn zin in Denemarken. De verdediger verruilde FC Utrecht afgelopen zomer voor Odense BK. Een avontuur, want Leeuwin speelde nooit eerder in het buitenland. In Nederland droeg hij onder meer de shirts van Cambuur Leeuwarden, ADO Den Haag en als jeugdspeler dat van Almere City FC.


Lees meer

Almere - Dansende darter en uitbater (63): "Ik voel me 35"

12-31-18

Ondernemer Rinald Burnet uit Almere combineert drie verschillende bedrijven: hij heeft een dansschool, een dartcafé en hij runt een café voor sporters. In Sporthal Stedenwijk leidt de 63-jarige Burnet de drie uiteenlopende zaken. "Het dansen is begonnen als hobby waar ik mijn beroep van heb gemaakt en als ondernemer heb ik er later het darten en het café aan toegevoegd. Druk? Ach, ik ben 63, maar ik voel me 35", lacht Burnet.


Lees meer

Emmeloord - PvdA wil overdekte fietsenstalling in het centrum

12-30-18

De PvdA in Noordoostpolder vindt dat er een overdekte fietsenstalling in het centrum van Emmeloord moet komen. Volgens de partij is voor moderne fietsen een ander soort stalling nodig. Behalve overdekt zou die ook beveiligd moeten zijn.

Op dit moment is er op De Deel naast het busstation een grote stalling in de open lucht. Overdag is daar bewaking, maar buiten kantoortijden niet.


Lees meer

Almere - Inzamelingsactie voor gewond geraakte ex-Cityspeler Leon de Kogel

12-30-18

Supporters van FC Utrecht zijn een inzamelingsactie begonnen voor voetballer Leon de Kogel. Hij raakte in juni zwaargewond na een auto-ongeluk op Malta.

In een recent interview met Voetbal International zei de voormalige spits van Almere City FC dat hij nauwelijks zijn zorgkosten kon betalen. Zijn huidige club, UE Cornellà uit Spanje, zou zijn salaris niet meer doorbetalen en de verzekering van de andere partij laat niets van zich horen. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp