.
Nieuwsbrief mei 2017
  • Nieuwe subsidie om kinderen in armoede mee te laten doen
  • Huisarts wil meer dan 10 minuten: 'Dan vertelt patiënt pas het hele verhaal'
  • 200 miljoen euro extra voor verpleeghuizen
  • Financieel zakboekje - Vol tips en weetjes
  • Visuele zorgroute geeft patiënten meer inzicht in zorgkeuzes
  • Boek: Welkom in de wereld van een kneus
  • Symposium schuldenproblematiek bij mensen met een laag IQ

Nieuwe subsidie om kinderen in armoede mee te laten doen
 
Maatschappelijke organisaties kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor steun aan kinderen in Nederland die het thuis niet breed hebben. De subsidie kan worden ingezet voor voorzieningen (zoals materialen en abonnementen) die er voor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen.
 
Lees verder
 

Huisarts wil meer dan 10 minuten: 'Dan vertelt patiënt pas het hele verhaal'
 
Huisartsen komen in hun werk steeds meer in de knel. De zorg voor patiënten is de afgelopen jaren steeds ingewikkelder geworden.
Huisartsen hebben per patiënt nu 10 minuten voor een consult, inclusief het schrijven van een verslag. Dat is echt te kort, beaamt huisarts Martine Verwijs.
 
 

200 miljoen euro extra voor verpleeghuizen
 
VVD en PvdA hebben in het demissionaire kabinet overeenstemming bereikt over extra geld voor de verpleeghuizen. Het geld is bijvoorbeeld bedoeld voor extra uitzendkrachten in de zomer. Met name in die vakantieperiode hebben veel verpleeghuizen te kampen met een tekort aan personeel.
 
 

Meer in het nieuws
Onderzoek

 
Heb je vragen, opmerkingen of ideeën t.a.v. de Nieuwsbrief Zorg & Hulp? Laat het dan weten via redactie@zorghulpatlas.nl.
 
Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven of wil je de vorige nieuwsbrieven nalezen, klik dan hier om ze online te bekijken
 
De Atlas van Zorg & Hulp is een online wegwijzer in de wereld van zorg & welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners. Het primaire doel is informatie op het gebied van zorg en hulp voor iedereen overzichtelijk en vindbaar te maken.
 
 
 
De herziene versie van het financiële zakboekje (2017) van Mezzo is uitgebracht. Het zakboekje biedt de mantelzorger een overzicht van regelingen die van invloed zijn op zijn/haar financiële situatie. Van Wmo, pgb, tot aftrek van parkeerkosten en belastingvrije schenkingen.
 
Het presenteren van een visuele zorgroute op de website KiesBeter.nl kan patiënten helpen bij het maken van keuzes over hun zorg. Op zo’n webpagina is per aandoening met een blauwe lijn met bolletjes aangegeven welke route een patiënt doorloopt. Van diagnose naar behandeling en controlebezoeken.
 
 
    
 
Boek: Welkom in de wereld van een kneus
Vóór haar diagnose dacht Martine (44, IVA) dat ze ‘gewoon’ een kneus was, en daarom vaak struikelde, enkels verzwikte en botten kneusde. Ze bleek de bindweefselaandoening EDS te hebben. In haar boek vertelt ze over haar leven met deze aandoening.
 

Agenda
 
MEE NL organiseert op 20 juni 2017 in Utrecht een symposium met als thema ‘Hoe kunnen we de schuldenproblematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking voorkomen en aanpakken?’
 
 
Atlas van Zorg & Hulp
 Online wegwijzer in de wereld van zorg & welzijn

 


Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP