Nieuwsbrief 1 februari 2017

1 jaar geleden


Text only:

BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs | Nieuwsbrief 1 februari 2017
Mocht het bericht niet leesbaar zijn, ga dan naar de online versie.
Nieuwsbrief
1 februari
2017
Beste
John Do,
Hierbij ontvangt u de BDO nieuwsbrief van 1 februari. U leest hierin het laatste nieuws van BDO over de onderwerpen waarvoor u zich heeft aangemeld.
 
 
Fiscaal nieuws | Btw
Aftrekbeperking bij een holding

Onlangs deed het Europese Hof van Justitie een uitspraak over het aftrekrecht van een holding-vennootschap. Een holding die naast haar functie als holding een materiële onderneming drijft, kan ook te maken krijgen met een aftrekbeperking. Wat betekent deze uitspraak voor u?


 Lees meer
 
 
 
Fiscaal nieuws | Inkomstenbelasting
Novelle Wetsvoorstel Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer gepubliceerd

Op 23 januari is de in december 2016 aangekondigde novelle inzake het wetsvoorstel Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer gepubliceerd. Wat was de aanleiding van de novelle? En wat houdt het in?


 Lees meer
 
Voorkomen of beperken van belastingrente over inkomstenbelasting

Bij een te betalen bedrag op een aanslag inkomstenbelasting kan belastingrente verschuldigd zijn. Belastingrente wordt berekend vanaf 6 maanden na afloop van het belastingjaar. Momenteel is de belastingrente voor de inkomstenbelasting vastgesteld op 4%. Door het tijdig indienen van een verzoek tot het opleggen van een voorlopige aanslag of de aangifte inkomstenbelasting kan belastingrente worden voorkomen/beperkt.


 Lees meer
 
 
 
Fiscaal nieuws | Loon- & Premieheffing
Kabinet wil voor regeerakkoord oplossing Wet DBA

In een brief van de Belastingdienst aan zzp'ers staat dat het kabinet hoopt nog vóór een nieuw regeerakkoord met oplossingen te komen voor de problemen die zijn ontstaan door het afschaffen van de VAR. Bent u op de hoogte van de nieuwe regels?


 Lees meer
 
Verdragstoepassing bestuurders: is de bestuurder formeel bestuurder?

Op grond van het OESO modelverdrag geldt dat bestuurderswerkzaamheden belast zijn in het land waar het lichaam dat wordt bestuurd is gevestigd. Het gaat er dan echter niet om dat de persoon feitelijk bestuurswerkzaamheden verricht, de persoon moet ook formeel statutair bestuurder zijn.


 Lees meer
 
Top 5 valkuilen in de werkkostenregeling

De werkkostenregeling is nu ruim twee jaar verplichte kost voor werkgevers. Toch zien we het nog vaak fout gaan. Wat gaat er allemaal mis en waarom? Wij stelden uit onze praktijkervaringen een top 5 samen.


 Lees meer
 
Fiets duurder dan auto?

De fietsbijtelling zou bij een (elektrische) fiets hoger zijn dan die van de auto. Belangenverenigingen van de fiets maken zich hier zorgen over en vinden dat de regelgeving moet worden aangepast. Welke mogelijkheden zijn er voor het ter beschikking stellen van een fiets van de zaak?


 Lees meer
 
 
 
Juridische zaken
Privacyrechten werknemers in geding bij onzorgvuldige registratie gezondheidsgegevens

Uit onderzoek bleek dat een zorginstelling bij de registratie ziekmeldingen van werknemers de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) overtrad. De Autoriteit Persoonsgegevens legde deze zorginstelling hiervoor een voorwaardelijke boete op. Voldoet uw organisatie aan de regels rondom de Wbp?


 Lees meer
 
 
 
Branche | Automotive
BDO op de Dag van het Automotive Vastgoed

De automotivesector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Om dieper in te gaan op deze veranderingen, organiseren Automotive Management, Vastgoedjournaal, BOVAG en BDO op 14 februari een gezamenlijk evenement: de Dag van het Automotive Vastgoed.


 Lees meer
 
 
 
Branche | Horeca & Recreatie
Hoe ziet het verkoopproces van een kwaliteitsrestaurant eruit?

Dagelijks komen in het nieuws (geruchten over) afgeronde koop- en verkooptrajecten van ondernemingen voorbij. Meestal betreffen dit dienstverleners, producenten, IT-ondernemingen, transportbedrijven of retailorganisaties. Maar hoe zit dat bij een kwaliteitsrestaurant? Hoe ziet een verkoopproces eruit en hoe bereidt een ondernemer zich hier op voor?


 Lees meer
 
 
 
Branche | Zorg
Herstelkader derivaten ook voor de zorg interessant

Op 19 december 2016 is het Herstelkader Derivaten vastgesteld. Daarin is afgesproken dat de banken klanten compenseren voor derivaten die niet op een juiste wijze zijn afgesloten. Hoewel de aanspreektitel van de regeling verwijst naar het MKB, kunt u als zorginstelling ook recht hebben op compensatie. Wanneer is dat het geval?


 Lees meer
 
Informatiebeveiliging zorginstellingen achter op schema

Zorginstellingen gaan op alle vlakken vooruit met hun informatiebeveiliging, maar de vooruitgang gaat niet snel genoeg. Vooral de rap naderende Europese Privacyverordening vraagt extra aandacht. Dat zijn enkele van de conclusies uit onze tweede editie van een onderzoek naar informatiebeveiliging in de zorg.


 Lees meer
 
Inhoudsopgave
 
Btw

 
Inkomstenbelasting

 
Loon- & Premieheffing

 
Juridische zaken

 
Automotive

 
Horeca & Recreatie

 
Zorg

 
Nieuws over BDO
BDO Corporate Finance wint DCFA-prijs voor Beste transactie van 2016
BDO sponsort de Giathlon 17 Doe ook mee 
EVENEMENTEN
Check de agenda op onze website voor actuele informatie over onze evenementen.
 
 
VOLG BDO ONLINE
  Twitter

  LinkedIn

  Facebook

  Google +
 
CONTACT
  Contactformulier

  Adviesgesprek aanvragen

  Offerte aanvragen

  Contact over werken bij BDO

 
MIJN PROFIEL
Naam: John Do
E-mail: newsletter@newslettercollector.com
  Gegevens wijzigen

  Afmelden

Juridische mededeling | www.bdo.nl    
 
nieuwe
perspectieven
© 2017 BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018