Opstart bewarende maatregelen parking Gedempte Zuiderdokken

Om de stabiliteit en veiligheid van de oude dokwanden te garanderen en het al uitgevoerde werk niet verloren te laten gaan, zijn er begin augustus dringende tijdelijke werkzaamheden gestart aan de toekomstige parking onder de Gedempte Zuiderdokken.

Lees meer over de tijdelijke werken op onze website.

Afsluit biedingen burgerwoning Bisschopstraat 71 

Op vrijdag 17 augustus om 14 uur sluiten we de verkoop af van een te renoveren burgerwoning. De woning (367 m²) met mogelijk 5 slaapkamers is in het verleden verbouwd tot kantoor en kan terug omgevormd worden naar een eengezins- of meergezinswoning. Minimumbod vanaf € 180.000. 

Lees meer over de verkoop Bisschopstraat 71 op onze website.

Kijkmoment woning Stalinsstraat 75

Woensdag 22 augustus kan je van 10 tot 11.30 uur een kijkje komen nemen in een volledig te renoveren woning (99 m²) in een rustige, doodlopende steeg vlak bij het Rivierenhof in Deurne. Er is plaats voor 2 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. De woning beschikt over een ruime voortuin en een kleine koer. Minimumbod vanaf € 74.000. 

Lees meer over de verkoop Stalinsstraat 75 op onze website.

Verhuring studentenkamers

We verhuren studentenkamers in het hart van de studentenbuurt voor het academiejaar 2018-2019. De kamers liggen in de Kleine Kauwenberg 21, naast GATE15 en vlak bij de UA-campus. Elke kamer (20 m²) beschikt over een bureau, een kast, een bed en eigen sanitair. De maandelijkse huurprijs bedraagt € 400 (+ € 70 onkosten).

Lees meer over de verhuring studentenkamers op onze website.

Wedstrijd alternatief wonen

Heb je een idee rond alternatief of duurzaam wonen? Of wil je een woonproject realiseren rond buurtgericht en betaalbaar wonen? Dan kan je deelnemen aan de tweede editie van de wedstrijdalternatief wonen in Antwerpen. De winnaars ontvangen financiële ondersteuning van de stad. Dien ten laatste 24 mei 2019 jouw woonproject in.

Lees meer over de wedstrijd op de website van de stad Antwerpen.

Oproep kandidaat meesterwoning Smidt Van Gelder

We zoeken een kandidaat voor de restauratie en herbestemming van het voormalige museum Smidt Van Gelder op de Belgiëlei in Antwerpen. De termijn om een projectvoorstel en een financieel voorstel in te dienen is maandag 15 oktober. 

Lees meer over de oproep meesterwoning op onze website.

Verkoop 2 projectgronden aan vaste prijs

We verkopen twee ruime projectgronden (235 m² en 490 m²) aan een vaste prijs in Deurne-Zuid. De bouwgronden liggen vlak bij het Boekenbergpark en het projectgebied Eksterlaer met een combinatie van wooneenheden met groenzones en moestuintjes.

Lees meer over de verkoop Constant Jorislaan en verkoop Eksterlaar op onze website.

Verkoop 2 woningen in Confortalei

We verkopen twee energiezuinige woningen (164 m² en 168 m²) met een grote tuin aan een vaste prijs in de Confortalei 66-68. De woningen zijn ruim, licht en praktisch ingericht en beschikken over 3 slaapkamers en een ruimte om fietsen te stallen.

Lees meer over de verkoop woningen Confortalei 66-68 op onze website.

RUP Slachthuissite - Noordschippersdok - Lobroekdok

Dit deel van de stad moet een woongebied worden met ruimte voor recreatie, voorzieningen zoals een school, kleinschalige bedrijvigheid en lokale handel. Om dat mogelijk te maken, is er een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gemaakt. Dat is nu in openbaar onderzoek.

Lees meer over het RUP op onze website.

RUP Rijnkaai in openbaar onderzoek
 

De Rijnkaai zal de komende jaren van uitzicht veranderen. Zo verschuift de nieuwe waterkering richting kaairand. Om dat mogelijk te maken, is er een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gemaakt. Dat is nu in openbaar onderzoek.

Lees meer over het RUP op onze website.