Nieuwsbrief 15 februari 2017

1 jaar geleden


Text only:

BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs | Nieuwsbrief 15 februari 2017
Mocht het bericht niet leesbaar zijn, ga dan naar de online versie.
Nieuwsbrief
15 februari
2017
Beste
John Do,
Hierbij ontvangt u de BDO nieuwsbrief van 15 februari. U leest hierin het laatste nieuws van BDO over de onderwerpen waarvoor u zich heeft aangemeld.
 
 
Fiscaal nieuws | Internationaal belastingrecht
Rapport OESO over aantrekking expats Nederland

Het rapport 'Recruiting immigrant workers: The Netherlands' van de OESO bevat uitgebreide informatie over de Nederlandse knelpunten inzake het aantrekken van immigranten voor de arbeidsmarkt. Ook komt daarin een aantal aandachtpunten aan bod om de positie van Nederland op de internationale arbeidsmarkt te verbeteren.


 Lees meer
 
 
 
Fiscaal nieuws | Loon- & Premieheffing
Werkkostenregeling: download praktische handleiding Cafetariasystemen

Ook na introductie van de werkkostenregeling blijft het bij veel werkgevers en werknemers populair. Het ruilen van belaste loonbestanddelen voor een onbelaste fiets, fitness enz. Maar hoe werkt zo’n ruil- of cafetariasyteem? De specialisten van BDO geven advies.


 Lees meer
 
Wet DBA - onderzoek kwaadwillenden

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris Wiebes dat momenteel zeven kwaadwillenden worden onderzocht in het kader van de Wet DBA. Wat schrijft hij nog meer in deze brief?


 Lees meer
 
Heeft u uw WKR-administratie op orde?

Teveel feesten of activiteiten organiseren voor uw personeel kan leiden tot een overschrijding van de vrije ruimte in de werkkostenregeling. Dit kan u duur komen te staan. Hoogste tijd om uw WKR-administratie volledig op orde te hebben.


 Lees meer
 
Bijtelling privegebruik poolauto of bestelauto

Bent u op de hoogte van de specifieke regelingen omtrent het (privé)gebruik van de pool- of bestelauto van de werkgever?


 Lees meer
 
Vernieuwd: De BDO Loonheffingencheck

De BDO Loonheffingencheck is vernieuwd, verbeterd en aangepast aan de regelgeving van 2017. Met deze online tool controleert u uw beloningsbeleid, loonadministratie, ingeleend personeel en uitbesteed werk. Wilt u kansen creëren en risico’s voorkomen? Meld u dan aan voor de BDO Loonheffingencheck.


 Lees meer
 
 
 
Juridische zaken
Wel of geen transitievergoeding voor AOW-gerechtigden?

Momenteel is het voor u als werkgever voordelig een AOW-gerechtigde werknemer in dienst te hebben. Voor deze werknemer geldt namelijk een afwijkende ketenregeling. Door recente ontwikkelingen kan hier binnenkort verandering in komen.


 Lees meer
 
Onzorgvuldig ontslag directeur leidt tot hoogste billijke vergoeding

Met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid is het ontslagrecht in de zomer van 2015 volledig op de schop gegaan. Niet alleen wat betreft de te volgen ontslagprocedure, maar ook ten aanzien van de ontslagvergoedingen. Bent u op de hoogte van het huidige ontslagrecht?


 Lees meer
 
 
 
Ondernemen binnen familiebedrijven
Doorgeven familiewaarden cruciaal voor concurrentiekracht

Familiebedrijven met sterke familiewaarden presteren aanzienlijk beter dan ‘gewone’ ondernemingen. Hun waarden zorgen voor een duidelijkere identiteit, meer vertrouwen van toeleveranciers en een sterkere license to operate en loyaliteit onder klanten. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek van Erasmus Centre For Family Business (ECFB) in een gezamenlijke publicatie met BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank over het proces van waardenoverdracht binnen familiebedrijven.


 Lees meer
 
 
 
Branche | Woningcorporaties
Verandercapaciteit woningcorporaties nog ondermaats

Woningcorporaties moeten meer doen aan hun verandercapaciteit om nieuwe ontwikkelingen effectief het hoofd te kunnen bieden. Gemiddeld scoren corporaties een verandercapaciteit van slechts 47%. Dat concludeert BDO op basis van onderzoek naar de verandercapaciteit van Nederlandse woningcorporaties.


 Lees meer
 
 
 
Branche | Zorg
Vijf aanbevelingen voor informatiebeveiliging zorginstellingen

Zorginstellingen gaan op alle vlakken vooruit met hun informatiebeveiliging. Maar uit recent onderzoek van BDO blijkt dat de vooruitgang niet snel genoeg gaat. Nu het onderwerp informatiebeveiliging bij veel zorginstellingen hoog op de agenda is beland, is het zaak om niet te verslappen.


 Lees meer
 
Inhoudsopgave
 
Internationaal belastingrecht

 
Loon- & Premieheffing

 
Juridische zaken

 
Ondernemen binnen familiebedrijven

 
Woningcorporaties

 
Zorg

 
EVENEMENTEN
Check de agenda op onze website voor actuele informatie over onze evenementen.
 
 
VOLG BDO ONLINE
  Twitter

  LinkedIn

  Facebook

  Google +
 
CONTACT
  Contactformulier

  Adviesgesprek aanvragen

  Offerte aanvragen

  Contact over werken bij BDO

 
MIJN PROFIEL
Naam: John Do
E-mail: newsletter@newslettercollector.com
  Gegevens wijzigen

  Afmelden

Juridische mededeling | www.bdo.nl    
 
nieuwe
perspectieven
© 2017 BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018