Nieuwsbrief 17 september 2015

3 jaren geleden


Text only:

 
Nieuwsbrief 17 september 2015
 

Dit is de nieuwsbrief van de gemeente Amersfoort. Op www.amersfoort.nl staat deze week voor u het volgende nieuws:


Nationale ombudsman bezoekt Amersfoort
De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, bezoekt Amersfoort. Vrijdagochtend 25 september is hij van 10.30 tot 13.00 uur op het Eemplein (bij de boerenmarkt). Met een tournee door het land wil de ombudsman meer mensen helpen de weg te vinden naar de Nationale ombudsman als zij een probleem hebben met de overheid. Iedereen is van harte welkom om met hem te komen kennismaken. Ook is er de gelegenheid vragen te stellen of hem een klacht voor te leggen.
›› Lees meer
Start proef met fietsvakken in binnenstad
Om meer Amersfoorters te stimuleren om de fiets te nemen naar de binnenstad, komt er meer ruimte om die fietsen neer te zetten. Daarvoor komen er niet alleen driehonderd extra fietsplekken in de stad, ook start er een proef met fietsvakken in plaats van fietshekjes. Dit om te voorkomen dat de rijwielen overal slordig worden neergezet. Het werk voor deze maatregelen is deze week gestart en duurt tot 1 november.
›› Lees meer
Dorpsfeest Hoogland
Komend weekend is het Dorpsfeest Hoogland. Kom kijken naar optredens van onder andere Miss Montreal, Nielsson en Sharon Doorson én niet te vergeten verschillende ruiterwedstrijden, waarvan sommigen zelfs op wereldniveau.
›› Lees meer
Amersfoortse sportkampioenen gezocht
De Amersfoortse Sportfederatie (ASF) en gemeente Amersfoort huldigen op woensdag 25 november de sportkampioenen van het afgelopen jaar. Het is nu mogelijk om sportkampioenen hiervoor aan te melden. Voor de huldiging van de sportkampioenen hanteert de organisatie dit jaar andere criteria.
›› Lees meer
Versteviging kademuur Zuidsingel
Er zijn scheuren ontdekt in de kademuur van de Zuidsingel. De gemeente laat daarom een tijdelijke stalen constructie aanbrengen om de kade te verstevigen. Dit gebeurt ter hoogte van de Zuidsingel 36 in de week van 21 tot 25 september.
›› Lees meer
Werkgeversbijeenkomst over banenafspraak
Werkgevers en overheid in de regio Amersfoort moeten 370 extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Over deze ‘banenafspraak’ verzorgt het Werkbedrijf Regio Amersfoort op donderdag 24 september een bijeenkomst voor werkgevers. De bijeenkomst wordt gehouden tussen 15.00 en 17.30 uur bij de IJsselmeervogels in Bunschoten-Spakenburg.
›› Lees meer
Tienduizend Amersfoorters in onderzoek van de gemeente
Circa tienduizend Amersfoorters kregen deze week een brief in de bus met het verzoek om mee te doen aan de Stadspeiling. Deze enquête gaat dit jaar vooral over de leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt, de voorzieningen, het onderhoud van de openbare ruimte en over de problemen die u in de buurt ervaart. De uitkomsten van de Stadspeiling worden aan het begin van het nieuwe jaar verwacht.
›› Lees meer
Aanleg extra fietsparkeerplekken v.a. 21 september
De fietsenstalling Smallepad krijgt 205 plekken extra. Er komen rekken met een dubbele laag en speciale plekken voor bak- en bromfietsen. Maandag 21 september start het werk en gaat de stalling dicht. Stalling Smallepad is naar verwachting eind november weer open.
›› Lees meer
Proef met gezonde sportkantines
B.Slim startte afgelopen zaterdag met een proef rond de Gezonde Sportkantine. Voetbalvereniging CJVV is de eerste deelnemer. De komende tijd gaat de vereniging aan de slag met het aanbieden van gezonde voeding in de sportkantine.
›› Lees meer
Verkeerslichten op rotonde de Nieuwe Poort
Vanaf maandag 14 september 2015 worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van verkeerslichten voor fiets- en voetgangers bij de aansluiting Amsterdamseweg op rotonde de Nieuwe Poort.
›› Lees meer
Incidentele subsidie aanvragen voor kunstproject of journalistieke productie
Wilt u subsidie aanvragen voor een theatervoorstelling, film, klassiek concert, beeldend kunstproject of journalistieke productie? Vraag dan voor 1 oktober 2015 een incidentele subsidie cultureel klimaat aan voor projecten in het eerste halfjaar van 2016.
›› Lees meer
Start werkzaamheden vitaler park Schothorst
In opdracht van de gemeente is gestart met graafwerk tussen de Hamseweg (naast ‘Nieuw Weede’)en de sloot naast basisschool De Kosmos. De bestaande sloot bij Nieuw Weede wordt verbreed en er komen enkele greppels en paddenpoelen. De aannemer gebruikt het manifestatieterrein tijdelijk om grond op te slaan. Deze grond wordt hergebruikt.
›› Lees meer
U kunt nog meedoen met de Nationale Fiets Telweek
Om inzicht te krijgen in het fietsgedrag van Nederlanders is nu - van 14 tot en met 20 september- het grootste Nederlandse fietsonderzoek gaande: de Nationale Fiets Telweek. Meedoen? Download de gratis ‘App de Fiets!’in de Google of Apple store.
›› Lees meer
Veel bekeken op de website
›› Digitaal loket
›› Wijken
›› Ondernemen
›› Bekendmakingen
›› Actuele werkzaamheden
 

Over AmersfoortMail


Vragen
Heeft u vragen aan de gemeente Amersfoort? Op onze site vindt u de contactgegevens of stuur een e-mail naar mailto:info@amersfoort.nl


Verschijning
Wekelijks versturen wij AmersfoortMail. Niet altijd zijn er over alle onderwerpen nieuwsberichten. Omdat wij de nieuwsbrief op maat samenstellen, kan het voorkomen dat u de digitale nieuwsbrief minder frequent ontvangt. Dat is afhankelijk van de interessegebieden die u heeft opgegeven.


Bekijk uw interessegebieden.


 
 
> Wijzigen gegevens
Wilt u uw gegevens of uw interessegebieden wijzigen?
›› Wijzigen gegevens
> Direct afmelden
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
›› Direct afmelden
 
 

Amersfoort.nl

Categorieën: Overheid Gemeente Informatie
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018