Nieuwsbrief 2-2012

6 jaren geleden


Text only:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
april 2012 • 4e jaargang • nummer 2
› webversie bekijken
 
Symposium hulpverlening en homoseksualiteit
RotterdamV start www.ikbenopenminded.nl
Training jongerenwerkers is groot succes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Misschien vraagt u zich als professioneel hulpverlener af, of u uw homoseksuele cliënten wel de beste behandeling biedt. Dan is de hulpverleningsmethodiek die RotterdamV samen met het maatschappelijk werk van COC Haaglanden heeft ontwikkeld, beslist iets voor u. De methodiek wordt op 21 juni tijdens een symposium gepresenteerd. Als u wel zeker bent van uw aanpak en vindt dat die altijd gericht moet zijn op coming out, dan komt u tijdens het symposium voor verrassingen te staan. Maak haast met de
aanmelding. In deze nieuwsbrief leest u wat u daarvoor moet doen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Donderdagmiddag 21 juni 2012 vindt in Rotterdam het symposium ‘Hulpverlening en homoseksualiteit: laveren tussen bijzonder en normaal’ plaats. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.
Gelukkig weten de meeste mensen met lesbische, biseksuele of homoseksuele gevoelens deze een plaats te geven in hun leven. In onze grondwet is de gelijkwaardigheid van hun relaties verankerd. Toch kunnen dilemma’s rond seksuele gerichtheid het functioneren belemmeren. Dan is het fijn als je ergens terecht kunt met je vragen of problemen.
Op het programma staan sprekers, workshops en er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen: vindt u zichzelf voldoende deskundig om homoseksuele, biseksuele en lesbische cliënten adequaat hulp te verlenen?
lees verder>>


 
 
 
 

Eliza Etman versterkt sinds begin 2012 het team van RotterdamV. Zij werkt onder andere aan de lancering van www.ikbenopenminded.nl
en aan tien andere activiteiten die homo’s en lesbiennes uitvoeren in een hetero-omgeving. De gedachte daarachter is dat homo’s zich niet moeten terugtrekken, maar zichzelf juist trots moeten laten zien. Twee van de tien activiteiten zijn al achter de rug: een debat over homoseksualiteit op het Erasmiaans Gymnasium en een avondje ‘Reallife Wordfeud’. Eliza heeft ervaring op het gebied van evenementenorganisatie. Daarnaast komen haar creativiteit en enthousiasme van pas bij het organiseren en bedenken van ludieke activiteiten.


Join the team!


Wil je als vrijwilliger meewerken? Dat kan! Wij zoeken nog creatieve mensen als lid van de redactie en organisatorisch sterke mensen als activiteitenbegeleiders. Jouw input is meer dan welkom. RotterdamV geeft een vrijwilligerscertificaat af. Stuur een e-mail naar:
e.etman@rotterdamv.nl


Debat


Het debat is half maart gehouden op het Erasmiaans Gymnasium. Jongeren van RotterdamV, Apollo en COC zijn er in discussie gegaan met leerlingen, aan de hand van stellingen als: ‘Alle EU-landen moeten het homohuwelijk verplicht stellen’ en ‘Christelijke scholen mogen homoseksuele docenten weigeren’. Ongeveer zestig mensen, deelnemers en belangstellenden, waren aanwezig bij het debat dat in een open en positieve sfeer verliep.
Bekijk hier het beeldverslag


Reallife gaming


Op 21 maart is er voor het eerst ‘Reallife Wordfeud’, oftewel scrabble, gespeeld in het COC Rotterdam. De bedoeling is om maandelijks een spelletjesbijeenkomst te organiseren. Voor jongeren is het een laagdrempelige manier om andere homo’s en lesbiennes te ontmoeten, veiliger dan het nachtleven. De volgende keer staat Reallife DrawSomething (een soort pictionary) op het programma. Datum 18 april, locatie COC Rotterdam, Schiedamsesingel 175.


ikbenopenminded.nl


Eén van de grotere projecten van Eliza Etman is
www.ikbenopenminded.nl. We bouwen een Facebookapplicatie die we koppelen aan de website. De Facebookapplicatie is een laagdrempelige, oer-Rotterdamse quiz met humor. De vragen hebben betrekking op ‘niet oordelen’, ‘nieuwsgierig zijn’, en ‘kritisch denken’. De quiz is voor iedereen van 6 tot 99 jaar.
De deelnemers aan de quiz worden lid van de online community en kunnen een Facebookbadge en andere goodies verdienen. De online community heeft een t-shirtline, die in de loop van de tijd kan worden uitgebreid.
Bekende Rotterdammers worden benaderd om mee te doen en als rolmodel te dienen. Door mee te doen aan de quiz teken je voor een open minded petitie. De open minded petitie geeft, in tegenstelling tot andere petities, een positief signaal af.


Steeds meer studenten, met name van Hogeschool Rotterdam, vinden de weg naar RotterdamV voor hun onderzoek of afstudeerscriptie. RotterdamV staat hen met informatie en advies terzijde.
Vijf studenten studeren in juni af op opdrachten die RotterdamV vorig jaar verstrekt heeft aan het ISO (instituut Sociale Opleidingen).
lees verder>>


Onze trainingen voor jongerenwerkers slaan aan. Enkele grote instellingen voor jongerenwerk maken gebruik van deze vorm van deskundigheidsbevordering. RotterdamV bereikt niet alleen het jongerenwerk in diverse Rotterdamse deelgemeenten, maar ook in Vlaardingen. Er zijn zelfs contacten gelegd in de provincie Zeeland. Iedere training wordt op maat gesneden voor de aanvrager.
lees verder>>


In april zijn er gratis open trainingen voor ouderenwerk en onderwijs. De gratis trainingen voor jongerenwerkers zijn al achter de rug. Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van januari 2012 die te downloaden is via www.rotterdamv.nl
De data voor het ouderenwerk
dinsdag 10, 17 en 24 april, van 10.00 tot 12.00 uur
De data voor het onderwijs
woensdag 11, 18 en 25 april, van 13.00 uur tot 15.00 uur
Locatie
COC Rotterdam, Schiedamsesingel 175, Rotterdam
Inschrijven via info@rotterdamv.nl


Weena 877, 3013 AL Rotterdam, T 010–414 94 06, F 010–414 94 61, info@rotterdamv.nl


WWW.ROTTERDAMV.NL


Klik
hier
om u af te melden voor deze nieuwsbrief


Rotterdamverkeert.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019