Nieuwsbrief | 29 december 2020 | Deze week bij De Doornhof... is dit de laatste nieuwsbrief van 2020, het jaar waarvan ik aan het begin ervan dacht, wat een mooi jaar moet dit worden, met zulke mooie getallen. ‘Mooi’ is niet echt een goed woord voor dit jaar, dat ons op allerlei manieren met onszelf en anderen heeft geconfronteerd. Een jaar dat ons uitgebreid heeft getest op ons uithoudingsvermogen, ons geduld, onze weerbaarheid. Misschien heeft het ons doen beseffen dat niet alles meer vanzelfsprekend is, en dat we soms even een pas op de plaats moeten maken. Ik hoop van ganse harte dat we het met zijn allen nog even volhouden. Voor wie weet wat voor moois er straks voor terugkomt. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren. We wensen jullie een mooie jaarwisseling toe!
| Bestellingen Woensdagochtend 30 december krijgen wij onze laatste levering van groenten, vlees en brood. Als u een bestelling heeft dan ontvangen we die graag op maandagochtend voor 12.00 uur. U kunt via e-mail of webshop bestellen. Bestellingen die normaal op vrijdag bezorgd worden op Schouwen Duiveland, Goeree en op Voorne Putten worden nu op woensdag 30 december bezorgd. Dit zal weer iets later zijn dan dat u normaal gewend bent.
Alhoewel Marleen dit jaar geen oliebollen en appelbeignets bakt, hebben we ze wel in de winkel nat uurlijk. Van onze bakker Zonnemaire. En ook hebben we oliebollenmix, om zelf te gaan bakken. En die is deze week in de aanbieding: van € 2.49 voor € 2,00. De Doornhof is deze week geopend van dinsdag t/m donderdag. Nieuwjaarsdag zijn we gesloten. Zaterdag 2 januari zijn we geopend. |
Aanbiedingen |
| | op woensdag en donderdag | geldig van dinsdag 29 december 2020 t/m zaterdag 2 januari 2021 | Waspeen, per kilo, normaal 2,95 deze week 2,50 | Verse salades, per 120 g, normaal 2,99 deze week 2,60 | Hazelnootbrood, per stuk, normaal 4,95 deze week 4,85
| | | | | Komkommer, per stuk, normaal 1,79 deze week 1,49 | Rode Boskoop (Goudrenet), per kilo, normaal 3,99 deze week 3,50 | Fruitmix, per 150 g, normaal 3,75 deze week 3,25 | Vlierbessenpunch, per 750 ml, normaal 3,75 deze week 3,25
|
Zuidvruchten Zuidvrucht is een verzamelnaam, oorspronkelijk voor verse en gedroogde vruchten die afkomstig zijn en geïmporteerd worden uit de landen rond de Middellandse Zee. Tegenwoordig komen de verse vruchten uit de hele wereld en worden alleen nog de gedroogde vruchten zuidvruchten genoemd. Van zuidvruchten is door het drogen vaak een groot deel van de vitaminen verdwenen, maar de mineralen en koolhydraten zijn nog volop aanwezig. Zuidvruchten worden meestal voor gebruik geweekt, soms ook in alcohol. Typische gedroogde zuidvruchten zijn: rozijnen en krenten, abrikozen, pruimen, dadels en vijgen. Een combinatie van de bovenstaande vruchten wordt ook wel tuttifrutti genoemd. Bron: Wikipedia
| Recept van de week Winterbowl voor 1 tot 1½ liter BENODIGDHEDEN 4 appels 50 g gedroogde pruimen 50 g gedroogde abrikozen (of een zakje fruitmix) 4 peren 50 g rozijnen ½ theelepel kaneel (of 1 eetlepel anijs) ¼ theelepel kruidnagel 3-5 dl rode wijn 3-5 dl water eventueel diksap of honing om te zoeten BEREIDINGSWIJZE Was het fruit, snijd de appels en peren in stukjes. Laat de overige zuidvruchten heel, of snijd in kleinere stukjes. Zet het bijna onder de wijn en het water. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Laat alles 24 uur staan om te trekken. Je kunt deze bowl eventueel warm serveren. Als je geen wijn wilt gebruiken ku n je ook de vlierbessenpunch of een ander vruchtensap gebruiken. Geïnspireerd op een recept uit het kookboek ‘Eet Kook Ekologisch’ van De Kleine Aarde.
|
|
|