Nieuwsbrief 29 oktober 2015

3 jaren geleden


Text only:

 
Nieuwsbrief 29 oktober 2015
 

Dit is de nieuwsbrief van de gemeente Amersfoort. Op www.amersfoort.nl staat deze week voor u het volgende nieuws:


Korte toelichting op collegebesluiten van 27 oktober 2015
Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.
›› Lees meer
Gemeente Amersfoort en Stadsring 51
Door de combinatie van crisis en meervoudige pech afstevenen op grote financiële problemen. Het overkwam Amersfoorters die eerder succesvol waren; zoals tweeverdieners en ondernemers. Ze verloren hun baan, konden hun huis niet meer betalen of raakten in een faillissement of echtscheiding. 257 van hen wisten mede door een publiekscampagne het Geldloket in Amersfoort te vinden; ze gingen het gesprek aan en wisten erger te voorkomen. Ruim 4700 mensen zochten op de website naar meer informatie over schuldpreventie.
›› Lees meer
Fietspad over Grebbeliniedijk volgende week afgesloten
Vanaf maandag 2 november is het recreatieve fietspad over de Grebbeliniedijk tijdelijk afgesloten in verband met werkzaamheden aan de riolering. Het gaat om het verwijderen van een dijkdoorkruisend riool waar drie spanningskabels dichtbij liggen.
›› Lees meer
Beukenlaan in Nimmerdor dicht voor de veiligheid
De oude bomenlaan met beuken in Nimmerdor wordt opgeknapt, in het kader van het lanenherstelplan. Nu het stormseizoen is aangebroken, zet de aannemer deze laan voor de veiligheid af met hekken.
›› Lees meer
Vogelboulevard aan de Krachtwijkerweg
De gemeente Amersfoort en de vereniging Natuurmonumenten gaan de Krachtwijkerweg in het Buitengebied-West inrichten als ‘vogelboulevard’. Dit betekent dat er een fiets- en wandelroute komt waarbij mensen informatie krijgen over het weidevogelgebied. Het werk start 2 november en is half december klaar.
›› Lees meer
Stand van zaken vluchtelingenopvang
Wethouder Bertien Houwing heeft de gemeenteraad dinsdagavond 27 oktober geïnformeerd over de stand van zaken vluchtelingenopvang. Naar verwachting worden er binnen enkele weken besluiten genomen over de verdere uitvoering van het op 29 september jl. gepresenteerde plan van aanpak opvang en huisvesting vluchtelingen in Amersfoort.
›› Lees meer
Verlichting Vathorst en Hooglanderveen brandt weer normaal
De straatverlichting in Vathorst en Hooglanderveen stond tijdelijk ook overdag aan. Stedin en de gemeente Amersfoort kozen er voor de verlichting in een groot deel van de wijken Vathorst en Hooglanderveen tot en met maandag 26 oktober tijdelijk dag en nacht te laten branden. Daarmee kon een storing worden opgelost zonder dat bewoners en bedrijven ’s nachts last hebben van een donkere omgeving. De storing zat in een verbinding tussen de kabels. De storing is nu opgelost.
›› Lees meer
Duim omhoog voor werkende fietsverlichting
Fietsende spelers en bezoekers van hockeyvereniging HC Eemvallei werden afgelopen maandag door ‘wethouder Mobiliteit Buijtelaar en Veilig Verkeer Nederland (VVN) uitgenodigd om hun fietsverlichting te laten controleren. Met deze actie vroegen zij aandacht voor de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’.
›› Lees meer
Veel bekeken op de website
›› Digitaal loket
›› Wijken
›› Ondernemen
›› Bekendmakingen
›› Actuele werkzaamheden
 

Over AmersfoortMail


Vragen
Heeft u vragen aan de gemeente Amersfoort? Op onze site vindt u de contactgegevens of stuur een e-mail naar mailto:info@amersfoort.nl


Verschijning
Wekelijks versturen wij AmersfoortMail. Niet altijd zijn er over alle onderwerpen nieuwsberichten. Omdat wij de nieuwsbrief op maat samenstellen, kan het voorkomen dat u de digitale nieuwsbrief minder frequent ontvangt. Dat is afhankelijk van de interessegebieden die u heeft opgegeven.


Bekijk uw interessegebieden.


 
 
> Wijzigen gegevens
Wilt u uw gegevens of uw interessegebieden wijzigen?
›› Wijzigen gegevens
> Direct afmelden
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
›› Direct afmelden
 
 

Amersfoort.nl

Categorieën: Overheid Gemeente Informatie
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018