Nieuwsbrief 3-2012

6 jaren geleden


Text only:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
oktober 2012 • 4e jaargang • nummer 3
› webversie bekijken
 
6 november: Emancipatieconferentie IJsselmonde
6 december: RotterdamV toont de eigen tools
Even liken: www.facebook.com/ikbenopenminded
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Als je als Rotterdamse professional bij wil dragen aan een tolerante stad, maar niet weet waar je beginnen moet, kom dan op 6 december naar de expertmeeting van RotterdamV. RotterdamV weet wat wel en niet werkt en wil die kennis graag overdragen. RotterdamV ondersteunt, traint, adviseert en inspireert en is niet alleen actief in diverse Rotterdamse deelgemeenten, maar ook daarbuiten: in Capelle aan den IJssel en Den Haag. Lees het in deze rijk gevulde nieuwsbrief.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe kun je seksuele diversiteit en met name homoseksualiteit op een positieve manier bespreekbaar maken binnen organisaties en binnen groepen cliënten en leerlingen?
RotterdamV weet hoe dat moet en heeft methoden, materialen en technieken in huis waar Rotterdamse professionals hun voordeel mee kunnen doen.
De tools zijn de afgelopen jaren in de Rotterdamse praktijk ontwikkeld. Het gaat dus niet om theorie, maar om kennis die in de praktijk getoetst is en om gereedschap dat werkt. Medewerkers in onderwijs, zorg en welzijn kunnen er direct mee aan de slag.
lees verder>>


 
 
 
 
 

In opdracht van de deelgemeente geeft RotterdamV vier trainingen aan welzijnswerkers in Delfshaven. De eerste training is achter de rug. “Het was informatief en we hadden leuke discussies,” aldus Hardo Kloppert, ambulant jongerenwerker en één van de vijftien deelnemers. “Het duurde een hele dag, maar het programma was afwisselend genoeg en de sfeer was prettig,” zegt Gonnie Hoebergen van het opbouwwerk.
lees verder>>


Afgelopen zomer is de try-out campagne ‘Ik ben open minded’ gestart. Tijdens diverse activiteiten zijn deelnemers uitgedaagd zich te buigen over vragen als: ‘Weet jij wat open minded is?’ ‘Ben jij open minded?’. Besloten is nu om de campagne niet meer alleen op jongeren te richten, maar op een bredere doelgroep. Beperking tot één groep is in feite niet echt OM (open minded).
lees verder>>


IJsselmonde vraagt expliciet aandacht voor de groep homoseksuelen en lesbiennes in de eigen deelgemeente en organiseert op 6 november een emancipatieconferentie. De deelgemeente heeft Dona Daria en RotterdamV, de Rotterdamse kenniscentra voor respectievelijk emancipatie en homo-emancipatie, gevraagd om daar samen inhoud aan te geven. Renée van de Giessen en Carola Dogan hebben dit opgepakt door gezamenlijk een duo-lezing te verzorgen, en daarna ieder een workshop aan te bieden. De kenniscentra gaan ook in
overleg met Pit 010, de grote speler op het gebied van zorg en welzijnswerk in IJsselmonde.
lees verder>>


OM-activiteit op de Eurekaweek


Honderden nieuwe studenten hebben eind augustus kennis gemaakt met de stad en met elkaar tijdens de Eurekaweek. RotterdamV Jongeren stond 22 augustus op de informatiemarkt om de studenten te informeren over het roze uitgaansleven en de roze netwerken in de stad. Samen met Erasmus Pride, het roze netwerk van de universiteit en homojongerenvereniging Apollo.
RotterdamV heeft vooral de ikbenopenminded campagne gepromoot. De studenten stonden er open voor. De campagne is drempelverlagend. Het is voor studenten makkelijker om niet direct te hoeven beginnen over homoseksualiteit.


Gastcollege
Hogeschool Den Haag


RotterdamV heeft een gastcollege gegeven aan in totaal 160 eerstejaars studenten van de Hogeschool Den Haag. Het college was onderdeel van de werkveldoriëntatie maatschappelijk werk, bedoeld om studenten een inkijkje te bieden in diverse aspecten van hun toekomstige beroep. RotterdamV mocht er de homospecifieke hulpverlening introduceren.
lees verder>>


Week van de opvoeding Capelle


De week van 1 t/m 7 oktober is landelijk tot week van de opvoeding uitgeroepen. Het algemene thema is ‘Luister eens naar me’. In Capelle aan den IJssel worden in die week vier themabijeenkomsten georganiseerd. Eén van die avonden gaat RotterdamV invullen samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het thema is jongeren en homoseksualiteit. Ook de homo-ambassadeurs van Capelle zijn erbij betrokken.
lees verder>>


Homoambassadeurs
Capelle a/d Ijssel


Capelle aan den IJssel wil de acceptatie van lesbische, homo- en biseksuele mensen en transgenders bevorderen, met name onder jongeren en ouderen. Er zijn drie homoambassadeurs aangesteld om de komende drie jaar dit proces aan te jagen.
RotterdamV heeft veel ervaring met kennisoverdracht aan jongeren en ouderen en heeft de homoambassadeurs getraind. Tijdens de tweedaagse training is onder andere aan de orde gekomen hoe je het onderwerp kunt agenderen bij de maatschappelijke organisaties en hoe je om kunt gaan met weerstand. De homoambassadeurs zijn enthousiast aan de slag gegaan.


Plan voor convenant met Hogeschool Rotterdam


Van studenten mag verwacht worden dat ze basiskennis opbouwen over seksuele diversiteit en respectvol om leren gaan met de seksuele diversiteit van toekomstige cliënten. Van Hogeschool Rotterdam mag verwacht worden dat het er sociaal veilig is voor homoseksuele en lesbische studenten en docenten. Die verwachtingen worden in de praktijk helaas niet altijd waargemaakt.
lees verder>>


Weena 877, 3013 AL Rotterdam, T 010–414 94 06, F 010–414 94 61, info@rotterdamv.nl


WWW.ROTTERDAMV.NL


Klik
hier
om u af te melden voor deze nieuwsbrief


Rotterdamverkeert.nl

Categorieën: Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019