alt_text
Nieuwsbrief 22.09.2022
View this email in your browser

PBD-afval en restafval voortaan in één container



Vanaf september 2022 start Aalsmeer met het nascheiden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD). Dit betekent dat u het PBD-afval en restafval voortaan in één container kwijt kunt. U heeft hiervoor een nieuwe container ontvangen of u krijgt deze binnenkort. Het PBD-afval wordt nog steeds gescheiden. Niet meer door u, maar door de gemeente met een automatische installatie. Bekijk de website voor meer informatie over het nieuwe ophaalsysteem. Ook leest u hier tips om minder PDB te gebruiken en hoe u het PBD-afval kunt verkleinen, zodat dit minder ruimte in de container inneemt.
 

Kerken aan de slag met verduurzaming en energiebesparing

 
Ook kerkbesturen kampen met hoge energierekeningen. Op donderdag 15 september 2022 vond er een informatie- en netwerkbijeenkomst plaats over het verduurzamen van kerkgebouwen. De Lijnbaankerk was gastlocatie voor twaalf kerken uit onder andere Aalsmeer en Kudelstaart. Tijdens de bijeenkomt kregen de kerkbesturen informatie over de uitgevoerde energiescans. Ook wisselden zij ervaringen uit.
 

Aalsmeer ondertekent Regionaal Taalakkoord Groot-Amsterdam

 
In de Week van Lezen en Schrijven heeft Aalsmeer het Regionaal Taalakkoord Groot-Amsterdam ondertekend. In het Taalakkoord staan afspraken van gemeenten uit de regio om inwoners te helpen die lezen en schrijven moeilijk vinden.
 

Vernieuwd schoolplein feestelijk geopend

 
Het vernieuwde schoolplein van basisschool De Brug in Aalsmeer-Oost is feestelijk geopend. Het schoolplein is voorzien van nieuwe speeltoestellen, zoals een pannakooi voor voetballers en een groot klim- en glijtoestel. Daarnaast is het plein nu na schooltijd ook open, zodat kinderen hier kunnen spelen.
 

De nieuwe prikronde is gestart. Iedereen van 12 jaar en ouder kan dit najaar een herhaalprik tegen corona halen. Houd de website in de gaten voor updates over het coronavirus.
 
 
 

Online bijeenkomst over energie besparen

Met kleine maatregelen en aanpassingen kunt u het energieverbruik en de energiekosten al verlagen. Om inwoners te helpen, organiseert de gemeente Aalsmeer, samen met het Regionaal Energieloket, een online informatiebijeenkomst over energie besparen. Deze vindt plaats op dinsdagavond 27 september van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens de informatiebijeenkomst worden handige bespaartips gegeven. Ook kunt u vragen stellen.

Lees meer

Handige links

aalsmeer.nl

Melding doen

aalsmeer.nl

Sociaal loket

aalsmeer.nl

Bekendmakingen

aalsmeer.nl

Regelen en Aanvragen

alt_text
Dit is een publicatie van de Gemeente Aalsmeer. De gemeente bezit het auteursrecht op de inhoud.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube
Copyright © 2022 All rights reserved.

uitschrijven | Privacy Policy  | View this email in your browser