Bibliotheek Marienburg

Nieuwsbrief april

 

Prentenboekjesfestival in de bieb

Bibliotheek De Mariënburg verandert op eerste paasdag (1 april) van 12.30 - 17.00 uur éénmalig in een vrolijke Prentenboekenstad, vol levensgrote prentenboeken. Blader bijvoorbeeld door ‘Het Muizenhuis’ en ‘Nijntje gaat fietsen’, laat je lekker voorlezen door papa of mama of maak een prentenboekpagina met jezelf in de hoofdrol. Bezoek één van de leuke voorstellingen!
lees meer >
img

Prentenboekentips

Alvast in de stemming komen voor het Prentenboekjesfestival? Bekijk de prentenboekentips van onze medewerkers. Veel leesplezier!
img

Universiteit van…

Kom ook in april naar onze bibliotheken voor laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende colleges:

4 april Bibliotheek Heteren: 'Interieurs door de tijd heen'
11 april Bibliotheek Muntweg: 'Surrealisme - droom, werkelijkheid en schijnwerkelijkheid'
11 april Bibliotheek Beek-Ubbergen: 'Nog een potje voetbal met Iwan van Duren'
12 april Bibliotheek Beuningen: 'Gezond 100 worden'
14 april Bibliotheek Zwanenveld: 'Hoe wijs je jongeren op de risico's van sexting?'
17 april Bibliotheek Malden: 'Kunst en wetenschap'
19 april Bibliotheek Lingewaard: 'De historie van Huissen'
Een leuke gelegenheid om anderen te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's!
lees meer >
img

Literatuur Vandaag

Samen met de Masteropleiding Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren we zes colleges ‘Literatuur Vandaag’. Op 29 maart wordt de titel Ivanov van Hanna Bervoets besproken door dr. Marieke Winkler. Op 12 april wordt Jij zegt het van Connie Palmen belicht door prof. dr. Mathijs Sanders. Interesse? Haal je kaartje via onze website.
lees meer >
img

Gebruik jij al de Bibliotheek Wise app?

Inloggen in 'Mijn Bibliotheek' kan via onze website, maar ook via de Bibliotheek Wise App. Zoeken in de catalogus, reserveren en verlengen in één handige app. Zo regel je bibliotheekzaken op je smartphone wanneer het jóu uitkomt. Meer informatie vind je op onze website.

Op 3 maart is de Bibliothek Wise app vernieuwd. Problemen met inloggen in de app? Selecteer in de app jouw bibliotheek (via je postcode) en kies voor 'Gelderland Zuid'. Kijk op onze website voor verdere instructies.
lees meer >
img

Voordeel met je biebpas

Als lid van de bibliotheek kan je sinds kort met korting naar Museum Het Valkhof én Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting. Daarnaast krijg je op vertoon van je biebpas ook elke zaterdag 20% korting op je toegangsbewijs voor het Sportfondsenbaden Nijmegen-West! Ga je dit weekend een duik nemen?
Bekijk alle kortingen op: www.obgz.nl/vmjb
.

Klik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen.