Kunt u de email niet goed bekijken? Open hem in uw browser.
WarmteNieuwsbrief
Jubileumfeest op 7 juni

Op 1 juli 2008 was de oprichtingsbijeenkomst van Warmtenetwerk in het Provinciehuis van Zuid-Holland. Onze jaarbijeenkomst op 7 juni in Rotterdam staat in het teken van ons jubileum. Binnenkort krijgt u informatie over het programma maar reserveer vast de datum.

Jubileumnummer Warmtenetwerk Magazine

Het lentenummer van ons magazine komt later uit dan gebruikelijk. Op 7 juni komt nummer 30 uit als jubileumnummer met niet alleen nieuws maar ook een stukje geschiedenis.

Ministers vragen gemeenten om plannen voor aardgasvrije wijken

Op 3 april hebben de ministers Ollongren en Wiebes aan B&W van alle gemeenten een brief gestuurd over aardgasvrije wijken met daarin het verzoek om voor 1 juli op te geven welke bestaande wijken men in 2019-2021 aardgasvrij wil maken. Men kan zich dan ook opgeven voor deelname aan het programma proeftuinen. Hiervoor is 300 miljoen euro beschikbaar; de selectie wordt uiterlijk 1 oktober bekend gemaakt.

Oppervlaktewater als warmtebron

HVC heeft voor 46 gemeenten en voor waterschappen onderzoek gedaan naar de benutting van oppervlaktewater als warmte- en als koudebron. Eerder al maakte IF Technology voor Unie van Waterschappen en Rijkswaterstaat een potentiekaart. Stichtse Rijnlanden is binnen de waterschappen een van de trekkers van Thermische Energie uit Oppervlaktewater (TEO).
De ontwikkeling van industriële warmtepompen met natuurlijk koudemiddel sluit mooi aan bij TEO.


Energie uit poldergemalen - www.smartpolder.nl

Geothermieconsortium Leeuwarden

Ennatuurlijk, bouwgroep Dijkstra Draaisma en ECW ontwikkelen samen diepe geothermie voor Leeuwarden. ECW heeft op Agriport A7 ervaring met de tot nu toe grootste geothermiecentrale van Nederland. Op 17 april organiseerde men een voorlichtingsbijeenkomst.

Artikel uit ons magazine in Euroheat



Het internationale magazine Euroheat & Power heeft het artikel  warmtepompen voor warmtenetten in het winternummer van Warmtenetwerk Magazine vertaald en gepubliceerd.

Nieuwe deelnemers:

Arcon-Sunmark
Het Deense Arcon-Sunmark heeft een groot aantal zonnewarmteprojecten voor warmtenetten gerealiseerd waaronder Zoneiland Almere en 's werelds grootste met 157.000 m2 voor Silkeborg.

Imbema Groep
Imbema is leverancier van technische producten voor duurzame techniek. Het eerste product van het in 1947 opgerichte familiebedrijf is Denso, een tape voor bescherming van leidingen.

Pipelife Nederland
Pipelife is een wereldwijd opererende fabrikant van kunststofleidingen met in Nederland vestigingen in Enkhuizen, Heerhugowaard en Gravendeel.

AGENDA

24 april in Eeklo(B)
Bouwen aan warmtenetten

Warmtenetwerk Vlaanderen


7 juni in Rotterdam
Jubileumbijeenkomst Warmtenetwerk


26 juni Moerdijk
Groene warmte uit houtpellets
seminar voor industrie, glastuinbouw en warmtebedrijven
toelichting duurzaamheid door RVO NL
 

25-27 sept. in Helsinki
Global District Energy Days
Euroheat & Power 

4-5 oktober
Studiereis Denemarken
Warmtenetwerk
 


informatie over duurzame warmte & koude en restwarmte 

newsletter@newslettercollector.com 
uitschrijven uit deze lijst.

Ons adres is:
st. Warmtenetwerk Postbus 77 Hilversum, Noord-holland Nl-1200 AB Netherlands

Ons telefoonnummer:
+31356838833

Copyright (C) 2009 st. Warmtenetwerk All rights reserved.

Stuur
 deze email naar een vriend.