Na een periode van gedwongen sluiting is de Herboristen-opleiding begin maart weer van start gegaan en kunnen we onze andere activiteiten ook weer opstarten. Inhoud: Extra info-ochtend zaterdag 29 mei 2-daagse cursus "fermenteren" Workshop: culinaire cosmetica op zaterdag 19 juni Voorjaarsrecept van Dave: "Gefermenteerde daslook" Extra info-ochtend zaterdag 29 mei Vanwege de grote belangstelling voor de info-ochtend in april, hebben we een tweede dag ingepland op zaterdag 29 mei. Het is wel noodzakelijk dat je je hiervoor aanmeldt. info: 2-daagse cursus "fermenteren" Op zaterdag 12 en 26 juni kun je de 2-daagse cursus fermenteren volgen. Bij fermenteren denken de meeste mensen aan zuurkool. Maar bijna alle groenten kunnen gefermenteerd worden. En er is veel meer in onze voeding wat gefermenteerd is. Denk maar aan yoghurt, karnemelk, bier, kaas en sojasaus. Vaak krijgen voedingsmiddelen na fermentatie veel meer voedingswaarde. Gefermenteerde producten bevorderen een goede darmwerking, waardoor het preventief werkt bij ziektes. Tijdens deze 2-daagse cursus komen de verschillende fermentatie-processen aan bod en ga je ook zelf aan de slag met zuurdesem, yoghurt, miso, worst, en verschillende groentes. Ook leer je hoe je Komboecha maakt. Onze zeer ervaren chef-kok en herborist Dave Zwaartman helpt je met zijn enorme kennis van kruiden te komen tot zeer bijzondere smaken. info: Workshop: culinaire cosmetica op zaterdag 19 juni Smeer niet op je huid wat je niet kunt eten. Een belangrijke uitspraak, omdat allerlei gifstoffen die in cosmetica zitten, via je huid ook in je bloed kunnen komen. Daarom is deze dag een mengeling van het inwendige en het uitwendige. Je eet wat je smeert en smeert wat je eet. Deze dag wordt verzorgd door Susette Brabander waarbij haar boekje "culinaire cosmetica" als leidraad dient. Het boekje "culinaire cosmetica" is bij het cursusgeld inbegrepen. info: Voorjaarsrecept van Dave: "Gefermenteerde daslook". Voor dit gerecht kun je het blad van de daslook fermenteren net zoals de daslookbloemknoppen. Makkelijk is het dan om de daslookbladeren achter elkaar te leggen zodat ze elkaar overlappen en dan op te rollen tot de juiste dikte die in het potje past. Herhaal dat nog een aantal keer totdat de pot vol zit. Los 50 g zout op in 1 liter water en giet het op de bladeren in de pot. Laat de bladeren 2 weken op een donkere plek op kamertemperatuur fermenteren |
|