Nieuwsbrief augustus 2017

Bekijk deze email in je browser

PUCK & HANS - COUTURE LOCALE
Laatste weken!


Saai zijn ze nooit, de ontwerpen van Puck & Hans. Het modeduo genoot in de jaren 70, 80 en 90 bekendheid door in het oog springende creaties, extravagante modeshows en uitbundige etalages. Tot en met 3 september kun je in het Amsterdam Museum kennis maken met dit iconische modeduo. Vergeet daarbij vooral de gratis audiotour niet, die Puck & Hans zelf hebben ingesproken. Naast hun verhalen komen ook trotse eigenaars van een échte Puck & Hans aan het woord.

HET AMSTERDAM VAN VAN DER LAAN
Vanaf 27 oktober 


Burgemeester Eberhard van der Laan stelt dit najaar een tentoonstelling samen in het Amsterdam Museum. Hij zal daarvoor een keuze maken uit de honderdduizenden voorwerpen en archiefstukken uit de collecties van Amsterdam Museum en het Stadsarchief. Startpunt van de presentatie is Van der Laans persoonlijke visie op de stad Amsterdam. De presentatie is voor iedereen gratis te bezoeken in de Amsterdam Galerij van 27 oktober tot en met 7 januari 2018.

AMSTERDAM RAINBOW DRESS
Opgenomen in collectie 


De Amsterdam Rainbow Dress Foundation en COC Amsterdam en Omstreken doneerden op woensdag 2 augustus de Amsterdam Rainbow Dress aan het Amsterdam Museum. In de zestien meter lange jurk zijn 75 nationale vlaggen verwerkt van landen waar LHBTI+ nog steeds in het strafrecht is opgenomen. De top van de Amsterdam Rainbow Dress is gemaakt van de Amsterdamse vlag. Hiermee wordt onderstreept dat Amsterdam open blijft staan voor LHBTI+ -vluchtelingen.

SMARTPHONE STADSWANDELINGEN
Gratis routes door de stad


Ontdek Amsterdam op een nieuwe manier en leer de stad beter kennen! Deze stadswandelingen leiden je langs allerlei locaties in de stad waar mooie verhalen verteld worden. Zo kan je bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in Amsterdam Oost of West maar ook op een historische speurtocht door de straten van Amsterdam. De routes worden je gratis aangeboden via de izi.Travel app

LEZING: FODOR EN ZIJN COLLECTIE
Geniaal getekend
 

Steenkolenmagnaat en kunstverzamelaar Carel Joseph Fodor was een interessante, maar ook wat mysterieuze figuur. Zijn collectie is van wereldklasse, en niet alleen de tekeningen die in de expositie 'Geniaal getekend. Van Da Vinci tot Rembrandt' te zien zijn. Ook zijn prenten en schilderijen waren museumwaardig. Dat vond Fodor zelf ook, aangezien hij zijn collectie na zijn dood naliet aan de stad Amsterdam en Museum Fodor werd geopend. Stof genoeg voor een interessante lezing door conservator Gusta Reichwein. De eerste is op 24 augustus.

HET KLEINE WEESHUIS
Tip voor de zomervakantie

 
Vier eeuwen lang was op de locatie van het Amsterdam Museum het Amsterdamse Burgerweeshuis gevestigd. Stap door de weeshuispoorten en ontdek hoe het vroegere leven in een weeshuis eruit zag. Hoe was het bijvoorbeeld om met 900 kinderen samen in een huis te wonen? Wat werd er gegeten en wat droegen de kinderen voor kleding? Kinderen beleven Het Kleine Weeshuis met al hun zintuigen; voorwerpen fluisteren en er is van alles te doen, zoals schoonschrijven een koe melken en uniformen passen.

UITMARKT
26 en 27 augustus


Dit jaar bestaat de Uitmarkt 40 jaar. Dit jubileum wordt gevierd op een nieuwe locatie in de stad: het Oosterdok. Natuurlijk zijn wij ook met Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen, het Cromhouthuis en Hollanders van de Gouden Eeuw weer van de partij. Kom langs bij het BankGiroLoterij Museumkwartier en kom alles te weten over onze programmering voor 2017/18.
Facebook
Twitter
YouTube
Google Plus
Pinterest

Copyright © 2017 Amsterdam Museum, All rights reserved.
Je hebt aangegeven dat je graag de nieuwsbrief wil ontvangen van het Amsterdam Museum

Ons adres is:
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
Amsterdam, Noord-Holland 1012 PH
Netherlands

Add us to your address book


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kan je voorkeuren hier wijzigen of schrijf je uit voor de nieuwsbrief.


Partners van het museum: