Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 2


Politie waarschuwt: Inbrekers pieken met de Kerst

Posted: 25 Dec 2017 12:38 AM PST

GRONINGEN/FRIESLAND/DENTHE – De politie in de noordelijke provincies waarschuwen voor inbraakgolf tijdens de feestdagen.

Brengt u de #feestdagen niet thuis door? Sluit ramen en deuren en laat een lampje aan. Ziet u tijdens de kerst een verdachte situatie? Bel 112 en noteer bijv. kentekens en maak foto’s met uw telefoon.

Zevende winterwandeltocht IJsclub Eensgezindheid Stavoren

Posted: 24 Dec 2017 04:03 AM PST

STAVOREN – IJsclub Eensgezindheid organiseert op donderdag 28 december de zevende keer een winterwandeltocht. Ook dit jaar kan er tijdens de wandeling langs de zeedijk en door de Noardermeer tussen Stavoren en Molkwerum genoten worden van de sterrenhemel en sfeervol verlichte boerderijen.

Naast het feit dat wandelen natuurlijk sowieso een gezonde bezigheid is wil, wil de organisatie dit jaar een extra reden geven om mee te doen. Zwemmer Maarten van der Weijden gaat in augustus 2018 de Elfstedentocht zwemmen. Het gaat hem niet zozeer om zijn eigen prestatie, maar om aandacht te genereren en zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Maarten van der Weijden is zelf genezen van acute lymfatische leukemie en heeft daarna, tijdens de olympische spelen van 2008, op het onderdeel 10 kilometer open water zwemmen een gouden medaille gewonnen.

Eensgezindheid zou hem graag bij zijn doorkomst in Stavoren een bijdrage meegeven en daarom wordt de inleg voor de wandeltocht dit jaar iets hoger. Volwassen betalen €7,50 om mee te doen, kinderen tot en met twaalf jaar €4,50.  De inleg kan aan de start worden voldaan.

De wandelaars van de tocht van 11 en 16 km kunnen tussen vijf en zes uur starten vanuit de IJsselmeerzaal (eerste verdieping) van MFC De Kaap, de inschrijving begint een half uur eerder. De wandelaars van de tocht van 5 km kunnen starten vanaf half zes.

Ondanks dat de duidelijk aangegeven route voornamelijk over voet- en fietspaden loopt en er op alle cruciale punten vrijwilligers staan, wil de organisatie de deelnemers adviseren tijdens de wandeling goed zichtbare kleding of verlichting te dragen.

Om er voor te zorgen dat er voldoende te eten en te drinken is voor iedereen, is opgave gewenst. Dat kan via 06-11730130, ijsclubstavoren@hotmail.com, of www.ijsclubstavoren.nl.

</