Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 2

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 14 t/m 18 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 2

Geslaagd oliebollentoernooi Westergo

Posted: 05 Jan 2018 06:58 AM PST

BOLSWARD – In de kerstvakantie organiseerde de jeugdcommissie van korfbalvereniging Westergo voor de 25e keer een het ‘Oliebollentoernooi’ voor de B- t/m F-jeugd in sporthal De Middelzee. In totaal deden 14 teams mee.

Poule 1 (B’s en C’s) en poule 2 (D’s en E’s) bestonden uit 6 teams die elk 5 wedstrijden speelden. In poule 1 won Blauw Wit (Claudia, Jellie, Jellyne, Jelmer) alle wedstrijden en behaalde dus 10 punten. Tweede met 6 punten werd TOP (Naïka, Renske, Julia, Martijn). Gedeeld 3 e met elk 5 punten werden LDODK (Luke, Sigrid, Ilko, Douwe) en Koog Zaandijk (Grady, Hinke en invallers).

Ook in poule 2 was er een team dat ongeslagen bleef met 5 zeges: Dalto. Opvallend bij dit team was de niet-korfballer Hidde Boersma die als gastspeler uitblonk door zijn felle spel en vele doelpunten. Dit team werd gecompleteerd door Liset en Stefan. Avanti (Mare, Amarins Br., Janiek) werd met 8 punten tweede en de derde plek werd opgeëist door Fortuna (Emma, Ymke, Maartje, Niels) met 5 punten.

In poule 3 speelden de F’s (8 spelers). Zij speelden 4 wedstrijden in steeds wisselende samenstelling. Een overwinning leverde voor elke speler 2 punten op, een gelijkspel 1 punt en een nederlaag niets. Mats behaalde uiteindelijk de meeste punten. Hij werd eerste met 8 punten, gevolgd door Anne Roos met 6 en Mare P. en Merijn met elk 4 punten.

Tussendoor trakteerde de jeugdcommissie op een versnapering. Na de bekendmaking van de einduitslagen natuurlijk ook nog op een oliebol en iedereen verliet met een kleine attentie de sporthal na een geslaagde middag korfballen.

Waarom de voorpremière van ‘De Wilde Stad’ vrijdag al in Tjerkwerd te zien is

Posted: 05 Jan 2018 06:45 AM PST

TJERKWERD – Ruim voor de landelijke première op 1 maart is de documentaire ‘De Wilde Stad’ vrijdagavond 12 januari al te zien in It Waltahûs in Tjerkwerd. Waarom? Hier werden delen van de film opgenomen. Specifieker: het onderdeel over de meervleermuis.

‘De Wilde Stad’ is een film die de Amsterdamse natuur in beeld brengt, maar voor beelden over dit nachtdier werd uitgeweken naar het kleine Tjerkwerd. Roelof Bakker van de Werkgroep Cultuur Tjerkwerd: ,,Eén onderdeel van de Amsterdamse natuur gaat over de meervleermuis die ’s nachts over de Amsterdamse grachten vliegt. Zeer moeilijk te filmen in onze hoofdstad, maar gemakkelijker voor de lens te krijgen in de gewelven van onze prachtige St. Petrus kerk”. De voorvertoning is een tegenprestatie voor de ondersteuning die de beheerders van de kerk boden aan het filmteam.

Producent Ignas van Schaick en cameraman Willem Berents zullen vrijdag aanwezig zijn en geven om 19:30 uur eerst een inleiding op de film.

‘De Wilde Stad’ schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn de straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

De film is de opvolger van het bioscoopsucces ‘De Nieuwe Wildernis’, die in 2013 een Gouden Kalf won.

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019