Laden...

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 2

By Bolswardsnieuwsblad.nl received 1 jaar geleden

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 14 t/m 18 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder 7 t/m 13 jaar
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 2

Nomadenhof | Vermiste en gevonden dieren

Posted: 15 Jan 2018 01:07 AM PST

SNEEK Charly en Bobby zijn afgestaan wegens allergie van hun nieuwe baasje. Charly is een kruising Boskat een ex.kater van 8 jaar oud, 4 jaar geleden heeft Charly samen gewoond met een hondje, de laatste 4 jaar was hij samen met poesje Bobby. Beide katten zijn altijd binnen geweest. Wie geeft deze lieverds weer een eigen thuis?

Binnen gekomen in de Nomadenhof sinds :
06/09: x mechelse herder teef 1 jaar.
20/09: x chihuahua, wit reu, 1 jaar.
12/11: x hollandse herder teef 1 jaar gechipt maar niet geregistreerd omgeving offingawier.
20/12: Kruising dog achtig teef, 7 jaar.
26/12: Lapjes poes 8 jaar.
26/12: Zwarte/witte kat 8 jaar.
03/01: blauwcyperse poes 6,5 jaar omgeving de Muonts Witmarsum.
04/01: cypers3kleur met wit kitten 8 weken, omgeving Angterperlaan Parrega.
04/01: Amerikaanse bulldog,fawn-wit, reu, 5,5 jaar.
10/01: x boskat ex.kater zwart-wit 8 jaar en cypers-wit poesje 4 jaar.

Gevonden:
08/01: grijze langhaar kat, omgeving Priorstraat, inl.: 414055.

Vriendenloterij vervult hartenwens vrijwilliger SC Bolsward: gezin Bangma naar Disneyland Parijs

Posted: 14 Jan 2018 03:58 AM PST

BOLSWARD – Het Vriendenfonds van De Vriendenloterij liet zaterdag de hartenwens van Age Bangma uit Bolsward in vervulling gaan. Hij kreeg een cheque overhandigd om met zijn gezin een reis te maken naar Disneyland Parijs.

De 54-jarige Bangma is jarenlang als leider betrokken geweest bij de jeugd van SC Bolsward en hij is één van de vaste scheidsrechters bij de club. De schrok was dan ook groot toen bij hem een forse tumor in zijn hoofd werd gevonden.
Het gezwel bleek uiteindelijk de oorzaak te zijn van de epileptische aanvallen waar hij last van had gekregen. Bovendien bleek tijdens een operatie dat de tumor zo door goed weefsel in de hersenen verweven zat dat een volledige verwijdering niet mogelijk was. Maar behalve een sportief man is Age Bangma ook een optimist en een doorzetter. Hoewel hij zowel zijn vrijwilligerswerk als zijn reguliere werk op heeft moeten zeggen, is hij toch de strijd met de ziekte aangegaan.
Die strijd heeft hij tot op zekere hoogte gewonnen. De tumor is flink kleiner geworden, maar nog niet weg. En hoewel hij bijvoorbeeld zijn scheidsrechtersactiviteiten weer op heeft kunnen pakken, is bij controle gebleken dat hij met de ziekte toch weer in de gevarenzone is beland. Om het tij nog te kunnen keren is opnieuw een chemotherapie als laatste redmiddel noodzakelijk. Een ziekte dus die inmiddels een zeer zware stempel drukt op het leven van Age, zijn vrouw en zijn kinderen.

Op de vraag van SC Bolsward aan zijn echtgenote Pietsje met welke hartenwens de club het leed van de familie enigszins zou kunnen verzachten, vertelde zij dat zij, Age en de kinderen nog een keer naar Disneyland in Parijs zouden willen. In het begin van hun huwelijk zijn zij daar samen ook geweest en aan die reis bewaren zij hele mooie herinneringen. Daarom willen zij die reis graag weer maken en dan met de kinderen erbij. Om zo als gezin herinneringen op te doen waar zij later, net als bij die eerste reis, met plezier op terug kunnen kijken als een gezamenlijke belevenis die heeft bijdragen aan het verwerken van de impact van de ziekte op het gezinsleven.

En dankzij de Vriendenloterij wordt deze hartenwens waargemaakt. Age Bangma kreeg op 13 januari tijdens de vrijwilligersavond in de voormalige RES-kantine de  cheque van het Vriendenfonds van de Vriendenloterij ter waarde van 2000 euro uitgereikt om de reis naar Parijs te kunnen maken.

Bangma was verrast door dit bijzondere cadeau: ,,Ik wist echt helemaal van niks. Iedereen heeft dit echt heel goed geheim weten te houden. Ik was dan ook heel verbaasd toen ik mijn vrouw en kinderen ineens de kantine zag binnenkomen. Pas toen kreeg ik het vermoeden dat er iets stond te gebeuren, al wist ik nog niet wat. Dat het dit is geworden vind ik echt geweldig. Dat ik de reis die ik aan het begin van ons huwelijk samen met Pietsje heb gemaakt nu nog een keer met de kinderen erbij mag doen, is echt een wens die uitkomt. Ik ben niet gauw ontroerd, maar dit raakt me echt. Ik vind het geweldig dat de club dit heeft geregeld. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. We gaan echt genieten van dat weekend.”

Deel deze nieuwsbrief op

Laden...

Gerelateerde nieuwsbrieven

© 2019