Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 3

1 jaar geleden


Text only:


Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 3


Bekijk hier de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen
FOTO’S | De Griezelbus bezoekt Bolsward
Kunstproject ‘Doekje Open’ in deel van Littenseradiel


Bekijk hier de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingenPosted: 13 Oct 2017 08:41 AM PDT


SNEEK – Burgemeester Hayo Apotheker heeft vrijdag 13 oktober de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 22 november bekendgemaakt.


Dit zijn vervroegde verkiezingen vanwege de herindeling met Littenseradiel. Op 1 januari 2018 houdt Littenseradiel op te bestaan. Een deel van die gemeente, inclusief vijftien dorpen, komt bij Súdwest-Fryslân.


Naast de bekendmaking van de kandidatenlijsten, voerde de burgemeester de loting uit van de twee partijen die meedoen aan de verkiezingen, maar nu niet in de gemeenteraad zitten. Partij voor de Bijstand kreeg lijst 10, JONG kreeg lijst 11. Hij maakte bekend dat GROENLINKS en P.v.d.A. een lijstverbinding met elkaar aangaan. Dit geldt ook voor ChristenUnie en CDA.


De gehele lijst is hieronder te bekijken. (Gebruik de zoom- of fullscreen-functie voor betere leesbaarheid)FOTO’S | De Griezelbus bezoekt BolswardPosted: 13 Oct 2017 07:16 AM PDT


BOLSWARD – Het was griezelen geblazen in De Griezelbus die donderdag naar Bolsward kwam. Het voertuig, van binnen spookachtig ingericht met spinnen, spoken en andere griezels, kwam naar de bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek.


In de bus vertelde Carin Bekema, medewerkster van de bibliotheek, een eng verhaal en hield ze een mini-griezelquiz met de kinderen. Naderhand konden zij in de bibliotheek maskers maken.


De bus stond eerder onder meer in Makkum, Wommels en Workum.Kunstproject ‘Doekje Open’ in deel van LittenseradielPosted: 13 Oct 2017 06:59 AM PDT


WOMMELS – Basisschoolleerlingen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben begin dit jaar kunstwerken gemaakt over hun omgeving; het dorp of de stad waarin ze opgroeien.


Zo kreeg elk dorp en iedere stad zijn eigen open doek dat gemaakt is door leerlingen van een basisschool. Het is de bedoeling dat de doeken worden ophangen op een school of, in het geval deze niet aanwezig is, op een dorpshuis of op een andere plek in het dorp. De doeken, stuk voor stuk kunstwerken, blijven hangen tot en met 2018. Het project Doekje Open is namelijk onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018.


Ook de basisscholen van de gemeente Littenseradiel die per 1 januari 2018 bij gemeente Súdwest-Fryslân komen, hebben meegedaan. Die scholen en dorpen hebben 10 oktober hun eigen ‘Doekje Open’ gekregen. Zo nam de directeur van CBS It Funamint in Wommels een doek in ontvangst van Joke Visser. Beleidsambtenaar Kunst en cultuur van de gemeente.


You are subscribed to email updates from Bolswards Nieuwsblad: Nieuws Bolsward | Cornwerd | Makkum | Gaast | Kornwerderzand | Witmarsum | Zurich.
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

Bolswardsnieuwsblad.nl

Categorieën: Kranten Media
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018